- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prémvadász
tag
-
buldog-bódog
csendes tag
Régiek közül, van itt még Valaki - HADSZ, Ócskás, Boeing - ?!
-d- -
Prémvadász
tag
-
Prémvadász
tag
-
Prémvadász
tag
-
D-peti
csendes tag
válasz
Littoral #3887 üzenetére
Hadsz teljes cikke az atomtárolóról: https://onedrive.live.com/view.aspx?cid=3D4536EC98DE30C8&resid=3D4536EC98DE30C8%2124847&app=WordPdf
-
Littoral
aktív tag
Új(szerű) cikk "Ahol a szovjetek az atomot tárolták" címmel.
-
Polecsak
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ki tudna nekem felvilágosítást adni a Császár melletti szovjet bázisról, mert lakik ott egy komám és szívesen bejárnánk a területet. Kerestem neten de nem találtam sok infót az objektumról, mivel a pontos nevét sem tudom
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Keeperv85
nagyúr
Ja hát igen, most azt a részét ne vegyük komolyan, hogy a pontosság nem erőssége a riportereknek...
Nekem nem ezért tetszik, hanem mert kedvelem az ilyen helyeket.
A valóságnak pedig úgyis utánajár, aki megnézte. Tartok tőle olyanok is, akiknek még feltűnt pár esetleg otthagyott fém tárgy. Nem akarok ötleteket adni hogy szokás errefelé nyílászárót bontani: hát nem kézzel és vésővel...
-
D-peti
csendes tag
válasz
Keeperv85 #3882 üzenetére
"Szuper." Egyik f@szságot a másik után mondják benne, semmiben nem különbözik a retekklubbos vagy a tv2-ős bulvárvackoktól. Ráadásul egy korábbi riportfilm koppintása: Szovjetszentkirály Ha választani kell akkor inkább ez a korábbi a nyerő nálam, ezen látszik hogy igyekezetek foglalkozni a témával.
-
robcsekwow
tag
Békés megyében Mezőhegyes, 18-as majori barakk
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Prémvadász #3881 üzenetére
Szuper ez a sorozat, csak szerintem kicsit eltérünk a topic tárgyától vele. Bizonyára Kiskunlacháza is bekerül. Főleg hogy a filmesek imádják...
-
Prémvadász
tag
-
Prémvadász
tag
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha holnap este 8-9 óra felé elmennénk Szentkirályszabadjára, akkor kell -e valamit tudni, mert még nem jártunk ott.
Előre is köszi.
-
kutyafile
tag
Sziasztok!
Nulla nullás 315-220! :-)Van e itt olyan aki 1982-83-ban Molnaszecsődön volt? Én ott voltam akkor. Szuper jó csapat volt!! Jó lenne ha rátalálnék az akkori csapatból "harcos társakra":-). P-14, PRV-11, PRV-13,P-37, stb...
"Vasutas, Ravatal,...stb". Hátha magára ismer valaki! -
Keeperv85
nagyúr
Köszi!
Gondolom ezt merő tévedésből sem arra építették, hogy egy üzemnyi ember elbújjon... tehát akinek szerencséje volt, az befért volna, a többiek pedig...
Egyébként itt kering egy legenda, ami pont a második világháború idején avatott két hőst. Állítólag a két úriember megkerülve egy kisebb német csapatot, akik éppen készültek felrobbantani az egész üzemet, miközben azok előre haladtak a munkálatokkal, (gyutacsokat és gyújtózsinórt telepítettek éppen) ők elvagdosták a kész "művet". így az egész terv dugába dőlt. Csakhogy lebuktak, így a mai napig látható emléktábla őrzi a hősi haláluk nyomát.
Ezzel csak az nem stimmel, hogy a német katonák a delikvensek kivégzése után miért nem folytatták a tervet. Mondjuk az a rész sem tisztázott, hogy az elfoglalt üzemcsarnok miként termelt tovább, illetve milyen harcok árán szerezték vissza esetleg.
-
D-peti
csendes tag
válasz
Keeperv85 #3874 üzenetére
Szia!
Több elnevezés is használatos, Légoltalmi búvólyuk, Légoltalmi Felszíni Figyelő, Üzemi helyénmaradó őrhely stb. Bombázásokkor lett volna szerepe. Ha érdekel komolyabban itt olvashatsz többet róla ha felregisztráltál: http://forum.bunkermuzeum.hu/viewtopic.php?f=36&t=1943
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Pécs régen került szóba, akkor valaki a Koksz utcát jelölte meg, mint érdeklődési forrást, de én ott azóta sem találtam semmit.
Ellenben Pécsett több helyen lehet találni ilyen felépítményt:
Ezeknek az építéséről lehet tudni valami konkrétabbat? Egyik ismerős állítja, hogy géppuskafészek, a másik viszont légoltalmi bunkerre emlékszik. Sajnos bármelyik is igaz, még mellette állva sem tudom cáfolni sem és megerősíteni sem egyik verziót sem, mivel olyan szinten van tele szeméttel, hogy nem tudtam bemászni....
-
fungeld
aktív tag
Azóta sikerült bejutnom ide: Kerepes 11/14 Légvédelmi rakéta osztály Nyeva MN5646
Rakok majd fel egy-két képet, ha kíváncsi rá valaki, bár csak egy kis részét tudtam felfedezni egyelőre. -
karikusz
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni nekem? Elhagyott repülőteret, vagy laktanyát keresnék aminek meg lehet találni a tulajdonosát (cég vagy Önkormányzat). Autóstalálkozóra kellene, lehetőleg egy kis betonos része legyen, de nem feltétel. Ha tud valamelyikőtök segíteni konkrétan, vagy annyit, hogy merre keresgéljek azt megköszönném.
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Gödöllő környékén tud valaki jó helyet, ahol körül lehet nézni, lehet fotózni? A kerepesi erdőben van egy régi légvédelmi rakétabázis, de a rendes bejáratnál van egy kutya és egy hajléktalannak kinéző őr. Valamelyik nap megpróbálom a másik oldalról megközelíteni. A másik, ami szóba jöhet az Balatonfüred környéke, itt egyelőre csak Szentkirályszabadja van tervben, több helyet egyelőre nem találtam.
-
Beak99
újonc
Hello
Valaki nem tudja megmondani esetleg hogy az Írinyi János laktanya (Budapest,Szentmihályi út) mögötti részen lévő elhagyatott laktanyának: mi volt a neve,miként szolgált,ilyesmik.
Mert hogy én már mindenhol kerestem arról a helyről infókat, de nem találtam róla semmit..
Válaszokat előre is köszönöm. -
Littoral
aktív tag
Aki érdekelve volt a zalaegerszegi MN8931-nél, az nyilván szép emlékekkel telve (...) olvassa ezt a rövid, de furcsa hírt:
Nem csinált semmit, mégis megverték
-
D-peti
csendes tag
Pont most találtam róla képeket (31-33 oldalak):
http://www.panoramio.com/user/1486901/tags/Pest%20megye%20Budapest-Buda%C3%B6rs-T%C3%B6r%C3%B6kb%C3%A1lint?photo_page=33 -
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Néha erre tévedek és olvasgatom a fórumot, ezért gondoltam most kérdezek tőletek.
Érdeklődnék hátha tudtok valamit a régi törökbálinti laktanyáról. Minimális írást találtam róla csak a neten. Azért kezdett csak érdekelni a dolog, mert a rokonom férje régen itt szolgált és nemrég mesélt pár dolgot. Hivatalosan ugye laktanya volt, de azt mondta, hogy egy erősebben őrzött terület is megtalálható volt a laktanya mögötti domboknál. Őt sem nagyon engedték oda be, kb. 2x járt csak bent. Azt mesélte, hogy a domb belsejében hangár, rakéta indító illetve egy hatalmas labirintus rendszer volt. Szerintetek ez még mindig ott van? Térképen a képeket elnézve, nem igazán azonosítható be semmi. Neten én nem találtam infókat erről.
Esetleg valaki tud valamit erről?Köszi.
-
zsid
senior tag
Közben sikerült egy kis infót összehalásznom az erdőbényei honvéd üdülőről ( ami ma is aktív). Egy kollégámról kiderült, hogy ott szolgált még valamikor a 80-as években gépjárművezetőként, akkoriban aktív lőszerraktár volt az épületek alatt, egy régebben felhagyott bányaterületből kialakítva. Gondolom ennek a jelentősége megmaradt a rendszerváltás után is, ezért őrizték folyamatosan, amíg végleg üdülővé nem alakult.
-
zsid
senior tag
Erről lehet valamit tudni? [link]
-
PKT
csendes tag
válasz
Swedish8313 #3852 üzenetére
Szentkirályszabadja régi reptér,Veszprém mellett!
-
Bendi77
újonc
Üdvözletem Mindenkinek!
Már régóta olvasgatom a fórumot.
Van valamim ami nem egészen ide illő, de ha van valaki akit érdekel, az itt lesz.
Szóval. Ismerősömnél segítettem amikor egy kutyaházon megpillantottam a ráfestett cirill betűket.
Kérdeztem és elmondta, hogy a paksi erőmű építésétől származó faládából való.
Akkor már jobban megnéztem és feltűnt, hogy egy műanyag tasak szerű valami van rászegelve ami a fonákján nem látszik. Kérésemre lefeszegettük. Egy zacskóba csomagolt szállító levél szerű 10 lapból álló dokumentumot találtunk, csupa cirill betűkkel. Az egyetlen ami nem cirill volt az a SKODA szócska.Prágából küldték és Paksra címezték. Ha valakit érdekel beszkennelem, cserébe kíváncsi lennék, hogy mit tartalmaz.
Üdv: Bendi
-
pszihó
aktív tag
-
Gorbesz
tag
válasz
Swedish8313 #3852 üzenetére
ez engem is erdekelne. de sztem jobb lesz ha hasznaljuk a keresot
-
Swedish8313
újonc
Jónapot kívánok!!
Szeretnék érdeklödni melyik volt szovjet laktanyákba lehet látogatni kiséret nélkül???
Előre is köszönöm a válaszokat -
chooyu
újonc
Sziasztok!
Egyszer-kétszer megtaláltam már ezt a fórumot, de most úgy döntöttem írok én is egy régi emlékemről!
Etyek-Botpusztára jártam annó suliba. Mivel ott volt a koleszunk sokat kóricáltunk mindenfele. Persze megtaláltuk a "katlant" is.
Nekünk szerencsénk volt, mert még betudtunk menni. Akkor még teljesen elhagyatott volt minden. Mászni se nagyon kellett csak besétálni, esetleg a növényzeten átvágni. Az biztos, hogy aki egyszer járt ott az nem felejti el. Az egész méretéről nincs fogalmam, mi akkor úgy tudtuk, hogy 3 emelet volt a föld felett és úgy 8 lefele. Amikor körbenéztünk csak a földszinten "garázdálkodtunk", de ennél jobban nem mertünk körbenézni.
Szomorúan tapasztaltam, hogy egy évvel később, már lehetett látni, hogy valaki valamit művel ott, mert egy kapuval le lett zárva. Kis séta után a kerítésen találtunk lyukat ahol bejutottunk, aztán kiderült, hogy belül minden ugyanolyan még mindig.
Most legutóbb egy éve jártam arra, de most már egyértelmű volt, hogy esélytelen bejutni. Felújított kapu, kutyák, őrök.
Az biztos hogy nekem örökre megmarad a katlan szikláiba belevájt hatalmas épület.
Egyébként, ha van valakinek használható listája a már nem aktív katonai bázisokról az feltétlen szóljon, mert nagyon érdekel!
-
D-peti
csendes tag
válasz
magántanár #3849 üzenetére
Agyvérzést ne kapj.
A fórumozók közül a régebb óta jelenlévők tudják, hogy a lista nem teljesen pontos, itt-ott felcserél magyar és szovjet objektumokat. Illetve az is előfordult, hogy a háború végétől a rendszerváltásig többször gazdát cserélt egy objektum.
-
magántanár
újonc
A békéscsabai Nagy Sándor Laktanya NEM volt szovjet laktanya, hanem MAGYAR!
Méghozzá Központi Tiszthelyettes képző Iskola volt 1963-tól 1973-ig. Édesapám, aki
a Magyar Néphadsereg őrnagya volt, ő volt a Filozófia Tanszék tanszékvezetője.
Később a Honvédség átadta a városnak, így átalakították középiskolává. Először
Rózsa Ferenc Gimnázium lett a neve, majd Gróf Andrássy Gyula Gimnázium.
Ezt a rövid tájékoztatást csak a pontosság kedvéért tettem meg. -
huppancs89
tag
-
D-peti
csendes tag
válasz
korcsillio #3846 üzenetére
Psszt!
-
korcsillio
addikt
Jobbágyi.Ki,mit tud róla?
-
sztanozs
veterán
Bolyai
[link] -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
LiquidCool
csendes tag
Üdv!
a 90-es években gyerekkoromban sokat játszottunk a BP. 17.ker-ben lévő ún. Nyúldombon. A domb tetején volt volt egy kerítéssel elzárt terület, (piros) telephelyek, illetve a Bakancsos utca felől egy családi ház kinézetű épület (kék), amit fegyveres őrök őriztek. A házon rengetek antenna volt. a Házat magas kőfal védte, csak egy vaskapu volt rajta. Kíváncsiak voltunk de mikor kukucskáltunk, folyton elzavartak minket a magyar fegyveresek. Valaki tudja-e milyen terület lehetett ez? A domb egyébként egy óvóhelyet is rejtett, párszáz méterrel lejjeb a Grassalkovich-kastély közelében volt egy óvóhely-bejárat (sárga)... Évekkel ezelőtt jártam arra, most nem tudom hogy áll a terület, csak GoogleMaps-ról látom.Kép: http://prohardver.hu/dl/upc/2013-12/20/292108_toss87umdqvbxmfz_pic1.jpg
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
nonee
aktív tag
válasz
huppancs89 #3835 üzenetére
Kiváncsian várom a folytatást!szép munka!üdv
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
TheMarci
addikt
Ez az, igen. Szóval, amikor tavaly jártunk arra valamiért, akkor amikor megálltunk a kapu mellett, már rögtön egy fegyveres katona jött, hogy mit keresünk itt, erre idén bent volt egy rendezvény a laktanyában, és kb nulla szigor volt. Sok minden nem maradt, pár képem van a google mapson is jól látható lakóházakról:
https://www.dropbox.com/sh/0p2t3pha3oex3u4/wlj291CT_n
Egy két gulyáságyú, konténer, pár rom épült, meg pár nem rom van, nem nagy extra igazából. Akkor már Öskü mellé, a gyakorlóterepre osonnék be, ott vannak szétlőtt tankok, harckocsik bőven, csak azt meg ugye őrzik még jól.
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
Sommi
aktív tag
Még 1 kérdés: a Szentkirályszabadjai bázis kinek a tulajdonában áll ? (mert ugye veszprémet és szentkirályszabadját is érinti, kb 50-50%ban.
Rájöttem h a Buda West holding Zrt tulajdona.
a kérdés viszont akkor úgy módosulna, hogy volt-e valaha az említett 2 város tulajdonában ? -
Sommi
aktív tag
Sziasztok !
Újmajoron járt már valaki ? (Veszprém város közigterületén északon) Az részben katonai logisztikai központként működik, arra lennék kiváncsi, hogy melyik az a része ahol a volt szovjet laktanya van, és ha vki kb körbekarikázná térképen annak nagyon örülnék !
Ha valaki segít akkor előre is köszi ! -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
föccer
nagyúr
válasz
huppancs89 #3817 üzenetére
hohohóóó ez részemre igazi kuriózum
Köszi
üdv, föccer
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
nonee
aktív tag
Sziasztok!
A polgardi orosz laktanyarol kellene info..sajnos meg nem talaltam me a lejaratot a laktanya alatti bunkerbe..pedig biztos vagyok benne hogy az egesz lakotelep alatt van bunker...vki ? -
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
válasz
buldog-bódog #3812 üzenetére
Kedves Illés József, buldog-bódog!
Köszönöm az észrevételt, szívesen veszek minden hasonló intellektuálisan megfogalmazott üzenetet.
Már az szöveg elején volt egy tévedésed, ugyanis a dokumentumfilm messze áll tőlem.
Ez sem az, ahogy a többi sem. Többnyire régmúlt, múlt eseményeiről készítek kisebb, rövid videókat, amiknek elsődleges céljuk az, hogy akik megnézik ezeket, utánaolvassanak, beszéljenek ezen történésekről.
Ebből a videóból ki tudtam volna hozni egy 8-10 perceset is, de azt nem nézné végig senki a nézőim közül, bármennyire is érdekes, mert ilyenre nincs igény, mint amikor találok egy '70-es évekbeli üdítős üveget.
Az ilyen videók célja csupán figyelemfelkeltés, hogy "Igen, ilyen is történt/történik."
Ahogy írtad: "csak a témát felvető videót." Pontosan ez volt a célom, és szeretném is megismerni a véleményed ezzel kapcsolatban, mert ez kimaradt a terjedelmes írásodból.
Az utolsó mondattal pedig nem értek egyet: Nem az a hülye aki kérdez, hanem aki nem figyel.
Üdv, Hajner Gyula -
buldog-bódog
csendes tag
válasz
huppancs89 #3811 üzenetére
Kedves HUPPANCS, ZAJZA, alias Hajner Gyula!
Ne vedd cseszegetésnek (baszogatásnak), de már régen szerettem volna leírni ezeket a sorokat.
Tiszteletre méltó, hogy ilyen lelkes videós vagy, de szerintem , ez messze áll, a dokumentum filmezéstől. Közelebb állsz jelenleg, a kereskedelmi TV-k szenzációhajhász –most ez, holnap más- stílusához, mint az igazi, témát bemutató filmezéshez. Nem merűlsz el a témában!
Szívesebben vennék egy-egy linket a fórumokon, ami részletesen kitárgyalja, a témát, mint most, a rövid, kérdésekre nem válaszoló, csak a témát felvető videót.
Ne vedd sértésnek, de hallgasd meg a Kossuth rádióban délelőttönként Farkas Erika, tényfeltáró riportjait, vagy itt az interneten nézd meg Pesti László dokumentum filmjeit (vannak hasonló témái).
Tanúlni nem szégyen!
Aki kérdez hülye, aki nem az is marad!
Tisztelettel üdvözöllek ifjú titán!
Illés József, buldog-bódog, (INDEX: radarnyh) -
huppancs89
tag
-
Mici80
tag
válasz
huppancs89 #3809 üzenetére
Bruce Willis-nek szerintem erre több ráforditható anyagi kerete volt...
-
D-peti
csendes tag
Üdv!
Kiskunlacháza nem bejárható, de képek azért vannak: Kiskunlacháza
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Nemrég jártuk meg haverokkal Szentkirályszabadját, egy "kellemes" éjszakát töltöttünk az egyik ötödik emeleti lakásban.
Képek hamarosan jönnek.
A kiskunlacházi ojjektumot meg lehet látogatni szintén? Konkrétan a 'Csernobili ideglelés' forgatási helyszínét lesnénk meg, néhány panelházzal együtt.
-
Italy30
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam a fórumra és elég sokat visszaolvastam.Sok érdekes dolog van.Sajnálattal láttam,hogy a BARS501 is ennyire lepusztult.Én még láttam újkorában.Másfél évig ott szolgáltam.Ott voltam mikor vasúton meghozták a berendezéseket és mi segítettünk az orosz üzembehelyezőknek az adó beüzemeléséig.
Nem csak kódolt csatornák voltak,hanem voltak ún: szervízcsatornák amiken keresztül tudtam beszélni a másik adóval.Megjegyzem nagyon jó minőségben.Maga az elektronikai része az adónak messze felülmúlta a polgári életben akkor1986-ban látott hasonlóakat.Amire emlékszem és érdekel valakit majd leírom.
Most nincs több időm írni,de felnézek hamarosan. -
huppancs89
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest