Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Mivel már nem vagyok annyira képben alkatrészeket tekintve, mint régen, rálesnétek erre a bicóra? A tárcsákat mindjárt a vásárláskor cseréltetni fogom Shimano SM-RT86-ra + az első hajtőművet is cseréltetem egytányérosra láncvezetővel. Viszont a többi alkatrészt nem tudom minőségben hova helyezzem. Korrekt ár érte 530€ (bolti ár)?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz venember83 #44705 üzenetére
Nyilván elnéztem...
A Raptor gondolom csak a váz kialakítása miatt dirt besorolású, igazából szerintentem senki se veszi annak. Főleg freeride-ra használnám, erdei utakon, 1-2 ugrás, laza DH. Egy öszteleszkópos gép lenne számomra tökéletes ( a CTM Scroll-hoz hasonlóak), de az alapjáraton is ennek az árnak a töbszöröse. Próbáltam már pár gépet, egy ideje készülök a vételre és a Raptor kialakítása illik a legjobban a stílusomhoz.
Hasonló ajánlatok jöhetnek, de a felhasznált alkatrészek minősége érdekelne, hogy nagyjából rendben legyen az ár/érték aránya. A Canyion már határ eset, attól magasabb vázat biztosan nem szeretnék. Az árba még bele is férne. Röviden össze tudnád foglalni, hogy miben jobb a Raptornál? -
krisztianAMG
senior tag
válasz Runner_fxr #44708 üzenetére
Milyen villát ajánlanátok helyette? Nem kell semmi extrém, 120-140-es úthosz bár bőven elég. A lényeg, hogy 30-35-ös tempónál erdei úton ne készítse ki a cuklómat és ne pattogjon össze-vissza. Egyetlen feltétel, hogy zárható legyen és az ára is maradjon a biciklivel arányos. Ha találunk megfellelőt, megpróbálom leegyezni a srácokkal, hogy azt is cseréljék ki, az eredeti beszámításával.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz K Norbi #44767 üzenetére
Szvsz nem sok értelme van.
Runner_fxr: Köszi, megfontolom! 200€ már nem kevés, lehet, hogy ez későbbi fejlesztésnek marad meg. Csak azért gondolkodom rajta, mert most még az eredeti telepszkópot 0 kilométeresként el lehetne jó áron adni... Bár még úgy is ~130€-t hozzá kéne fizetni.
Jól látom, hogy ez nem zárható?[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Runner_fxr #44771 üzenetére
Az oké, hogy dirt, meg komoly terepezésre való, de én viszonylag sokat használnám normál körülmények közt is. Álalában izomból tekerek, és aszfaton engem zavar, ha kiállok a nyeregből, de bicikli csak "bólogat". Dombra fel pedig tényleg szükség van rá. Több 100-120-ast is próbáltom, mindegyiknél zavart. Bár igaz, hogy mind 100€ körüli/alatti volt.
Nem kötözködni akarok, értékelem a segítségedet, és hálás is vagyok értem, de most valami arany középutas megoldást kéne találnunk. -
krisztianAMG
senior tag
válasz Runner_fxr #44773 üzenetére
Az aranyközépút alatt arra gondoltam, hogy marad a 200€ körüli összeghatár + a zár, bár nem tudom, hogy ez mennyire összeegyztethető. Egyébként tetszik a DJ3, ha azt mondod, hogy profi, akkor biztosan úgy is van. Csak a zár... Mindegy, ha nem jut eszedbe jobb alternatíva, akkor valahogy majdcsak megbarátkozom vele.
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Hasaggymeg #44847 üzenetére
Mondjuk egy ilyennel már pontosabban fel lehetne mérni az állapotot?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Hasaggymeg #44855 üzenetére
Tehát ha teljesen becsúszika bal oldali fog is, akkor már csereérett a lánc?
Because: A fentiek sokkal szebbek.
Szerk.2: Hasaggymeg
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
Olyan tapasztaltabb kolléga segítségére lenne szükségem, aki a háta mögött tud már jónéhány (legalább egy ) többnapos biciklitúrát. Lenne néhány logisztikai kérdésem. A válasz jöhet privátban.
-
krisztianAMG
senior tag
Tudnátok a Specialized 2FO FLAT-hez hasonló cipőt (kialakításban a színben is) ajánlani terepezéshez kb. 60€-ig? Ez a cipő nagyon pöpec, de 120€...
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
válasz Normi™ #49287 üzenetére
Ez csak a kínai SolarStorm X2. Igazából nem mondanám használhatatlannak, de a jótól messze van. Selejt, alulhajtott LED-ek, szinte nulla hűtés, az akkupakk kapacitása kicsi. Fénye az van, de egy Convoy S2+ sokkal jobb választás két normális akkuval és töltővel.
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Mi a népítélet az Abus Catena lakatról? Egy Bordo biztosan jobb választás, de 10k-nál nem tudok/akarok többet ráfordítani jelen pillanatban. Nem fogom a bringát hosszab időre magára hagyni, csak amíg befutok a boltba, stb.
U-lakat nem játszik, terepbringára lesz.
Ha tudtok jobbat ajánlani, ne tartsátok magatokban.Bocs, hogy nem linkelem normálisan, mobilról vagyok:
http://www.kaktusbike.sk/catena-zamok-15951 -
krisztianAMG
senior tag
Author Hot Shot bukóról mi a véleményetek? Nem szoktam nagyon extrém helyeken gurulni főleg a Kis-Kárpátok erdei útjain laza DH-hoz használnám (nem sziklás helyeken).
-
krisztianAMG
senior tag
válasz madmike #63121 üzenetére
Ez a kép egy ilyesmi lámpához adott (eBay-es SolarStorm X2) akkupakról készült. Akinek már van otthon, az vigyázzon vele, a többiek felejtsék el!
Convoy S2+, minőségi és megbízható Panasonic akku és szinté megbízható töltő. Ugyan ezek a cuccok megtalálhatóak Banggoodon és a többi webshopban is. Nagyjából 25$-ból összerakható egy minden szempontból jól használható szett.
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
Még a tegnapelőtti tekerésről hoztam képeket. A Pozsonytől nem messze fekvő Pajštún vár romjai volt a cél. Nagyjából 60km-es táv lett a vége, és két dombra másztam fel. A képeken ez már a második, itt már voltak szakaszok, ahol már tolni kellett. (Azért is van annyira fent az ülés, mert már mindennel próbálkoztam. )
A szél kegyetlen volt, a városba visszavezető nyílt szakaszokon el akart dönteni ( 15+73kg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest