Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Azt mondják a levegős villák kevésbé veszik fel a finom egyenetlenségeket, nehezebben indulnak meg.
Szerintem viszont egy minőségi szint felett ezek csak szőrszálhasogatások.
Én a levegős előnyére írnám a kisebb tömeget és a testre szabhatóságot. Senkit nem hallottam még rugót cserélni a villájában, hogy a súlyához igazítsa. Légrugót meg olyan keményre fújod, amilyenre tetszik.
Sztem semmi hátránya nincs, csak előnye.Jah meg a levegősnek progresszív rugózása van, a rugósnak meg lineáris.
Ezt nem tudom megítélni tapasztalat nélkül, h melyik hol és mikor előnyösebb, csak gondoltam érdemes még megjegyezni.Ezt most találtam:
"Az első kérdés, hogy mikor jó egy rugózás? A felhasználók, a szakemberek és a kerékpáros szaklapok a lineáris rugózást tartják jónak. A lineáris rugózás a terheléssel arányosan növekvő rugóutat jelent. A lineáris rugózással szemben létezik a progresszív rugózás, ami a levegős vagy elasztomeres villák sajátja. A lineáris rugózású villák a terep kismértékű egyenetlenségeire is érzékenyen reagálnak (komfortosabbak), ezzel szemben a progresszív villák a kisebb útakadályokon relatíve érzéketlenül kelnek át és csak a nagyobb huplikon kezdik aktivizálni magukat.""A levegős rugózás további sajátsága, hogy a légnyomás megtartása pontos, szorosan záródó szimeringeket kíván, amelyek viszont csökkentik a villa érzékenységét és lassíthatják a működését."
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 22 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest