- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
Aktív témák
-
Muton
addikt
régebben említette valaki, h van Bp-en olyan bolt, ahol odaadják a nyerget kipróbálásra. melyik ez a bolt?
-
Muton
addikt
válasz
Hasaggymeg #38974 üzenetére
király videó, thx! majd végigpengetem a küllőket
-
Muton
addikt
-
Muton
addikt
válasz
KaraDani #38921 üzenetére
persze, h rossz volt. gyerekként sem bírtam a zongoránál egyenes csuklóval játszani, gépelni sem tudok egyenes kézzel, biciklizni sem
béna vagyok ilyen téren...
is
viszont azt még mindig nem fogom, h a szárnyacskától miért lenne hátrébb a kezem. max akkor lehet hátrébb, ha nem a szárnyacska tetejére rakom a tenyerem, hanem a szárnyacska élének támaszkodnék, de azt elvileg helyes kéztartással meg nem lehet. legalább is szerintem
-
Muton
addikt
válasz
Ariadne #38918 üzenetére
ezt el sem tudom képzelni. valahogy nagyon más szögben állhat Te tenyértartó szárnyacskád, vagy teljesen másképp foghatod, mint én
nekem meg előrébb lóg a kezem az alátámasztás miattvalahogy úgy tudnám körbeírni, h normál markolattal kicsi volt az alkarom és a tenyerem között a szög, mintha egy motoron húznám a gázt (hátra felé), míg az anatómiás cucc (amit fent szárnyacskának hívtam) megemeli a csuklót (mintha motoron a gázt visszaengedném, azaz előre), így előrébb kerül a kézfejem, az ujjaim.
de szerencsére hosszúak a ujjaim, nem érintene fordított esetben
venember83: ha majd váltok full merevről, lehet, h veszek egyet. mekkora király old school dizájn elem már
-
Muton
addikt
válasz
Jofi81 #38901 üzenetére
nekem a bátyója van, a bhg-48l. az alakja jó, viszont a tenyeret tartó szürke részen, az a téglafal szerű minta mélyedései, 60+ km felett törte a kezemet, szóval fel kell venni a kesztyűt.
de amióta használom, nem zsibbadt el a gyűrűs ujjam sohasem, és nem is fájt tenyerem. szóval jó cucc -
Muton
addikt
ja tényleg, full elfelejtettem az allergiát/csípéseket. thx! viszont ennyi mindenhez (meg még esemény utáni tabletta
) jókora gyógyszeres konténer kell
van valami hátránya annak, ha valaki levág egy egyenes kormányból (ahelyett, hogy pont megfelelő méretűt venne), és azt fűrésszel/flex-szel teszi, nem pedig direkt csővágóval? élettartam, terhelésbírás, ilyesmi?
-
Muton
addikt
na, 5 nap híján 2 hónap volt a dx kiszállítási ideje. az április 15-én rendelt és 20-án postázott csomagból kihagytak 2 dolgot, amit 21-én adtak fel. ma meg is érkezett
szerintem valaki gyalog hozta. szóval türelem csomagot teremamúgy hosszabb túrára milyen medicinát vinnétek? én (fej)fájás csillapítóra, gyulladás csökkentőre és hasfogóra (szénre) gondoltam
-
Muton
addikt
válasz
Thulcandra #38616 üzenetére
én minap majdnem becsíkoztam
jövök hazafelé este és hirtelen megmozdult a környezet tőlem balra. egy óriási kutya volt, valami iszonyat nagy. olyan fajta, mint itt 0:29-től
mondjuk full nyugodt, békés volt, de szerintem egy 2 méteres 120 kilós kutyát fújkálhatsz, esélyed sincs ha betámad. kettéharapja a biciklit, ami mögé el akarsz bújni -
Muton
addikt
akkor majd elnézek feléjük. köszi!
amúgy tudtok alternatívát mondani 10 alatt a Ritchey Comp Biomax-re?
vagy ezzel tapasztalata van valakinek? -
Muton
addikt
tudtok olyan boltot Pesten, ahol mérnek ülőgumó távolságot?
-
Muton
addikt
köbö hány km-t kellene tudni menni két váltó állítás között, ha a rendszer rendben van?
-
Muton
addikt
lejössz a hídról, majd jobbra elfordulsz Dunával párhuzamos bicikliútra, majd jobbra Szélesdűlő (aszfalt, majd hepehupás salakút), majd körforgalom első kijárat, majd csapatsz végig a bevásárló központ mellett, majd körforgalom 2. kijárat után bicikliút, majd átmész az M0 alatt, majd egy kis alagút balra, és a Pálya utcán vagy, ott van az út mellett bal oldalon egy kitaposott út, majd eléred a Verseny utcát, onnantól van bicikli út Dunakeszi Pest felőli végéig. Dunakesz másik végétől (Liget utca) meg Vácig bicikliút.
én ezen a nyomvonalon járok, lehet, h más tud alternatív útvonalat is -
Muton
addikt
válasz
carrot #38427 üzenetére
én 72 km-t toltam és 4x vágtam át a Hősök terén és 1x az Andrássyn
de a kapros-túrós és a káposztás rétesért megérte
voltam a Vasúttörténetiben is, sok szép bicaj volt, de valahogy a 10-40%-ból max 10-et éreztemde legalább láttam élőben a leendő kerómat, szóval megérte kimenni. meg a tócsni is tűrhető volt
-
Muton
addikt
szeretnék érdeklődni, h mi a neve az olyan "kerékpárnak", ami egy egykerekű bicikli, de a kereke olyan nagy, hogy az ülésig ér, nincs pedálja, csak a majdnem földig érő lábtartója és sífutó bottal kell hajtani. minap láttam egyet, király volt, ki kellene próbálni
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #38237 üzenetére
utána néztem, elvileg kell még hozzá valami speckó kulcs, ami a kazetta-sor leszedő cucc negáltja. mondjuk az kb egy csőfogóval talán helyettesíthető
de már mindegy, meg van rendelve, most már késő rajta parázni -
Muton
addikt
az 520-as pedál szereléséhez kell valami speckó eszköz?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #38211 üzenetére
jaj, jaj! égetem itt magam
tudom amúgy, csak még dolgozik az alkohol, nem fog az agyamakkor összefoglelva: a kamásli akkor esőben és/vagy hidegben kell, és akkor lehet venni "nyári" cipőt, ami legyen kicsit nagyobb, mint a lábam. << jó ez így?
-
Muton
addikt
venember83, gyolani: thx, majd egy picit nagyobbat veszek.
amúgy ha véletlenül megázik, akkor összemegy, vagy a kemény talpa megfogja a folyamatot?
-
Muton
addikt
akkor ha a boltban pl a 43-as pont jó, akkor vegyek 44-est?
-
Muton
addikt
köszönöm a válaszokat!
-
Muton
addikt
milyen kár, h senkinek sincs spd-je
-
Muton
addikt
a pedálok imbuszos felfogatása miért jó? egy multitoolt nem vág haza egy pl 1 éves fennlévő pedál lecsavarozása?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #38086 üzenetére
Milyen kár, hogy nem tetszik, pedig most akartam neked megrendelni ajándékba
-
Muton
addikt
válasz
amargo #38056 üzenetére
M-es cuccot 15 éve vettem legutóbb, de már akkor is kicsi volt
jut eszembe, nekem is van egy téli széldzsekim (a legfelső), bár az csak vízlepergetős és nem vízálló -
Muton
addikt
szerintetek 7000-ért megéri egy 520-as pedál?
-
Muton
addikt
válasz
DopeBob #37997 üzenetére
nekem is ilyen van, annyi a probléma vele, hogy az első sarazás óta nem bírom rendesen kimosni belőle a dzsuvát. de lehet, hogy csak én fogtam ki valami vegyszeres trutyit, ami egy drágább nadrágit is elintézett volna
szerk: ha jól tévedek, akkor fehérrel küldi. érdekelne, h mit szól hozzá, szerintem azért elég pofás darab egy lánynak jó lehet (bár nem érzem át, hogy miért 'kötelező' manapság minden női cuccnak rózsaszínnek lennie)
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #37798 üzenetére
köszönöm az infót! tulajdonképpen azért érdekel, mert érik az új bicaj, amibe be lesz tervezve a ful xt szint, de ha Meme jól informált, akkor az sram váltókar kialakítása jobban hasonlít a jelenlegihez (amit szeretek), így lehet, h sram lesz shimano helyett.
de majd nyilván ki kellene próbálni idővel -
Muton
addikt
válasz
venember83 #37747 üzenetére
és van lényeges különbség közöttük, vagy kb szimpátia függvénye, hogy melyiket érdemes venni? (esetleg vegyesen, pl váló xt, fék x.9)
-
Muton
addikt
az xt-nek az x.9 felel meg?
-
Muton
addikt
nokia sport tracker használók: nektek sikerül feltölteni az edzéseket? mert nekem két napja nem megy
-
Muton
addikt
normális esetben kihagytam volna, de lángosozni mentem, és arról nem mondok le egy kis víz miatt
ludsimon: és már apadt egy csomót. nehéz elképzelni, milyen lehetett. amúgy tiszta hordalék, gally, faág az egész. és láttam gyökerestől kidől fákat is. nem lesz könnyű letakarítani az utat.
dqdb: azért voltak láthatóbb szakaszok is, de amúgy emlékezet és maradjunkafáktóltávol kombó
-
Muton
addikt
találós kérdés: hol van a kerékpárút?
link -
Muton
addikt
válasz
Jofi81 #36640 üzenetére
akkor írom az én esetemet:
rendekés 4.15.
dx postázza: 4.20.
hong kongi postán áll: 5.08-ig, azóta úton, de még nem érkezett megamúgy a hong kongi posta annyit tudott, hogy 5.6-án azt írták, hogy 5-én már elküldték, 7-én meg már azt, hogy 8-án fogják csak küldeni
erről ennyit
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #36351 üzenetére
mondjuk jön egy 100 kilós tag 40-el, előtte egy fekvőrendőr. csávókánk (ész nélkül) ráfékez véletlenül pont akkor amikor elkapja a bukkanót. ha ez a cucc kibírja károsodás nélkül, akkor le a kalappal. azt nem vitatom, hogy egy 60 kilós emberrel ne boldogulna, aki szinte csak mászásra használja
-
-
Muton
addikt
válasz
Xantomas #36223 üzenetére
sajnos ez van. de ezt egy fiatal is megcsinálja. nemrég egy kerékpársávban közlekedő pár nő tagja vágott képen, mert pont mutogatni kezdett (mint a bunkók) vmit a barátjának, amikor épp elmellőztem őket. szerencsére a szemüvegem rajtam maradt.
amúgy kár hogy nincs még pulzusmérőm, tegnap este a lazító hazafelé út során simán meglett volna a max. jövök a csurom vizes szemüveggel a szakadó esőben (nulla látótávolság), és a Hősök terén a buszmegálló mellet hirtelen feltűnt egy kivilágítatlan foci volt a bicikliúton.
a majdnem esés miatti adrenalint még a meglepettség is tetőzte (mert azért ez bőven nem a szokványos akadály). komolyan mondom meglett volna az ez évi max -
Muton
addikt
szerintetek ki lehet cserélni a hátsó kerék tengely+anyás megoldását valami gyorszárasra?
ludsimon: az természetesen benne maradt
-
Muton
addikt
válasz
ludsimon #36092 üzenetére
én meg úgy emlékszem, hogy idén vették ki a kötelező kerékpárút használatot a KRESZ-ből.
amúgy ha van lámpám, de nappal (jó látási viszonyok között, amikor amúgy sem kapcsolnám be) nem rakom fel (tehát nálam van, csak pl. a nyeregtáskában), akkor megbüntethet a rendőr?
-
Muton
addikt
válasz
Xantomas #36063 üzenetére
most néztem, hogy vázra és villára homokszórás, porfestés és lakkozás ~12k körül van. ez nem is sok. viszont az általad említett következő lépésnél elakadtam. hol csinálnak fényvisszaverős szövegmatricát? vagy arra gondolsz, hogy vesz az ember valami fényvisszaverős matricát és otthon kivágja a betűket? és a matricát nem a lakk alá kell rakni amúgy?
-
Muton
addikt
válasz
fpeter07 #35887 üzenetére
reccsenést? az nem tűnik túl egészséges dolognak
nekem kezdetben valami kattogó hangot adott ki, de azt hittem, h középrész csapágy. azóta az cserélve volt, de most is kattog. tuti, h a pedál lesz. meg a bal oldali kezd beállni, már alig forog. amúgy nem csak hangot ad, hanem valahogy ugrik is a tengelyen, amikor kattan. csere lesz. de lehet, h kibelezem előbb, hátha javítható, de nyilván hosszú távon nem lenne megoldás... -
Muton
addikt
válasz
peugeotmate #35879 üzenetére
köszi az ajánlatot! remélem van feketében is, mert ezzel még hülyébben néznék ki
amúgy ha mindig a bal pedál megy tönkre az miért van? az a lábam erősebb és jobban terhelem, vagy mi?
-
Muton
addikt
megint befakkolt a pedálom, pedig még 2000 sincs benne
taposó vagy fél klipszes pedálból melyik bír 90+ kiló hosszabb távon? -
Muton
addikt
válasz
atesss #35806 üzenetére
én brigéciol 2000-ben áztatom, rázogatom a láncot, majd lemosom vízze, száradni hagyom és sima műszerolajjal kenem. elvileg ez az olaj nem a legjobb porgyűjtése szempontjából. viszont most cseréltem én is láncot, és az új sramon lévő gyári kenés nagyságrendekkel több dzsuvát szedett össze a sima műszerolajnál. 100 km javarészt aszfalt után néz ki úgy a lánc és a sor, mint műszerolajjal ~250 után
-
Muton
addikt
szerintetek van valami hátránya a vulkanizáló folyadék mentes tapasznak a vulkanizálóshoz képest?
-
Muton
addikt
lehet. viszont azt észrevettem magamon, hogy gyakran elkalandozok és lelassulok. manapság gyakran lelassulok 18 körülire, amikor 22-24-et is simán tudok takarni alacsony pulzussal. szóval ez nekem kb olyan lenne, mint anno volt a metronóm. kezdetben kell adni a ritmust. később, ha majd terepre is ki fogok tudni menni, akkor meg majd játszhatok a szintmérőjével
illetve most elsősorban fogyni szeretnék, mert feltételül szabtam a 80 kiló (de lehet, h 75 lesz, ez még változhat) elérését az új bicikli megvételéhez. ami meg már nagyon szükségszerű lenne (így is elég ciki, h csak a hátizsákom többet ér, mint maga a bicaj
)
addig pedig egy kJ energiát sem szeretnék 'erősödésbe' fektetni. -
Muton
addikt
grat, nekem ahhoz még majdnem egy év kell
tényleg szép ez a fehér. szépen ki fogja emelni a Stumpjumperem színét az xyclone-om fehér küllőjével.... és a fehér bilimmel, amibe belelóg éppen a kezem
szerencsére nekem pedál fordulat izé nem kell. ha jól gondolom pulzus mérés kell ahhoz, h tudjam, mikor fogyok és mikor erősödök. jó gondolom?
Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Facebook és Messenger
- Politika
- Formula-1
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest