Hirdetés
Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
válasz ludsimon #26400 üzenetére
Abban legalább meg tud kapaszkodni a gumi mintázata (nagyobb rá az esély).
Mondjuk nekem ezen a téren inkább terep tapasztalataim vannak (jó helyen lakok, 5 perc és már terepen vagyok)...szerintem a forgalomba kimenni ilyen körülmények között a testi épség felesleges kockáztatása."Trekkinges korszakomban" tettem egy-két próbálkozást, de miután egy telefonáló-szőke-plázabuksza majdnem elcsapott a terepjárójával (egy kanyarban, a szemközti sávból befordult elém), úgy döntöttem, hogy mellőzöm a havas aszfalton való közlekedést...és azóta sem javult a közlekedési morál.
"Aki szívből él, az élből szív"
-
tekeyagd
aktív tag
-
Mewryck
tag
válasz ludsimon #26396 üzenetére
gumit kb fél barral lejjebb engedni
hó inkább csak megvezeti a kereket,jégen meg is csúszik1.9 es continental trafficot használok elöl-hátul a városi szaladgálóson v-fékkel,erős szakaszos fékezéssel,nekem bejött
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #26389 üzenetére
Megmondom őszintén, én se sok bringás keréknyomot találtam, de azért volt. Viszont akármerre mentem a városban, és azon kívül, iszonyat sok Land Cruser mintával találkoztam a hóban.
Bringással is csak hárommal találkoztam, abból kettő idős papi volt, és enyhén ittas, és egy futár.
Viszont én abszolúte nem csúszkáltam sehol sem, csak néha imbolyogtam meg, pedig voltam pár helyen... Ellenben a hátsó v-fék az csúszott rendesen, annyira, hogy satura húzva is tudtam hajtani, az első tárcsafék meg mocskosul nyikorgott, de harapott is rendesen.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
becuszabi
aktív tag
válasz ludsimon #26402 üzenetére
Az a nő nem hülye volt, hanem béna és közveszélyes. Télen hatványozottan fordul elő ez a faj. Én pedig nem akarok statisztikai adat lenni a kék hírekben
Alacsonyabb guminyomáson jobban szétterül a külső, nagyobb felületen érintkezik a talajjal. Természetesen az ajánlott nyomástartomány alá ilyenkor sem illik menni.
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #26400 üzenetére
Bár én inkább csak papírkutya vagyok, de mentem párszor nagy hóban, de leírom, mire figyelek. A hó megvezeti a kereked, az alatta lévő jégrétegen csúszol meg max, de ha azon csúszol, akkor tükörjégen megcsókolod a sarkad. Volt, hogy belemásztam figyeletlenül akkora hóba, hogy tárcsáig ért, na az vicces volt.
Kb 2-2,5 bar a gumikban, nem száguldozok, a kanyarokat testtel veszem (nem döntöm a bringát, hanem mint terepen a bicikli merőleges marad az úttal és a testeddel veszed be).
Csatornafedél környékét kerülni, a melegtől megolvad a hó, majd jég keletkezik.
Első kerékre figyelni, ha érzed, hogy csúszik kiemeled vagy ellenkormányzol. Elsővel is lehet fékezni csak fel kell rá készülni, hogy megcsúszhat, ha hátsóval fékezel, akkor nyomd hátra a súlypontod, különben átcsúszol a célon. Persze ez mind terepviszonyoktól és egyéntől függ szerintem. Én terepen ezekre ügyelek.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
tr00p3r
addikt
Azoknak, akik az ilyen időjárás mellett a görgőt választják! Letöltöttem 5 videót, a méltán híres, Chris Charmichael kerékpáros edző által kiadott DVD-k közül. Különböző edzésfajták, amik különböző területekre koncentrálódnak. Charmichael lévén ugye országúti edzésekről van szó, de sok hasznosítható elem van bennük a montisok számára. Sőt az egyik videó kifejezetten MTB-re specializálódik. Bővebb infó: [link]
Ami megvan:
CTS Train Right: Time Trial
CTS Train Right: Criterium
CTS Train Right: Mountain Biking
CTS Train Right: Climbing
CTS Train Right: Cycling for FitnessAz első 2 nem biztos, hogy nekünk kell, de egyben volt a csomag, így hát megvan. Akinek kell hozon 1 db DVD-t vagy egy 4 GB-os pendrive-ot.
Ezen felül ajánlom még a téli alapozó edzéshez ezt a köynvet: [link]
-
amargo
addikt
A decemberi bikemag-ban szintén több görgőt is bemutatnak (eszméletlen árak).
Viszont egy ajánlót én is berakok, noha nem 100%-ig montis, de az is akad benne:
the season, 5 sportoló életét követhetjük nyomon mindenféle webizódokon keresztül. Egy veterán mászó, egy boulderező, egy profi snowboardos, egy mountain bike-os és egy kajakozó lesz látható.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
rétisün
veterán
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
Holnap nyitásra (8-ra) odamegyek az Árkádba, meglátjuk mi lesz.. Holnap ha borzasztóan csúszik nem kockáztatok.. Elég csak a suliig meg vissza táncolni biciklivel.
Xantomas!
Merről ajánlod, előröl, vagy hátulról?Szóval én ugye a Rákosi, Füredi utcán keresztül szoktam menni az Örs-re, de az másik irány ami kell nekem.
Hol ajánlod, hol menjek át a túloldalra, ha a Kerepesi út jobb oldaláról közelíteném meg?
Gépmadár utca?
Vagy Te, hogy közelíted meg?undefined
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Mivel simon felkeltette az érdeklődésemet[rossz az aki rosszra gondol] gondoltam megkérdezem,hogy egy SS Shimano 105 használható e egy Merida T1 48-38-28-as első tárcsákkal?
-
rétisün
veterán
válasz Máté94 #26423 üzenetére
nem egészen értem a kérdést....mi az az SS shimano 105?
a 105-ös az egy outi alkatrészcsalád, ha jól tudom abban nincs SS (singlespeed) agy, már ha az SS ezt jelenti.[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz Máté94 #26427 üzenetére
Figyelj!
Meme egy szerelő, csak tudja mi a helyzet.
Nem ma kezdte, nem valami jött-ment.
Amikor megszülettél, Ő már bringát szerelt.Meg legközelebb linkeld, hogy mit szeretnél feltenni, azért nem csak 1-2 adat van róla.
Megkönnyíted mindenki dolgát.[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
válasz Bikeman #26429 üzenetére
így már értem, sőt ha odaírja, hogy hátsóváltó, akkor tudom is, hogy ezmiez...
ludsimon: bazz, nekem kell ilyen, ha már egyszer mindent "feketíteni" akarok a bicajon.
Máté94: rövidkanalas nem annyira jó, mert a kapacitása nem biztos, hogy elég a hármas hajtóműhöz
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz ludsimon #26430 üzenetére
Igenis!Viszont ha nem bánjátok bemásolnám,hogy mit írtak nekem.
Elbizonytalanodtam.....Nos azt írja hogy max front differens , tehát az első fogaskerekek közötti maximum fogszámkülönbség:
14 tehát az egymás után következő kerekek nem lehetnek 14 fognál nagyobb eltérésűek egymástól nézzük csak:
1.,
48-38-28 a tied
48-38=10 tehát 14 en belül van
38-28=10 tehát 14en belül van2.,Total kapacity én úgy tudom, hogy a legkisebb és a legnagyobb közti különbség az lehet a váltó adatlapja szerint 29 fog:
48-28=20
Tehát ez is tökéletes3.,Max rear sprocket azaz maximum fogszám a hátsó koszorún.
neked ez 24 nos a 24 benne van a váltó 27es tűrésébe.4., Min rear sprocket azaz minuimum fogszám hátul 12 neked a váltó minimuma 11
Tökéletes!
Minden stimmel!
Zárójeles megjegyzés:
Shimano a koszorúd, shimano a láncod, shimano 8 fokozatú a váltó
Minden shimano, ergo szinte biztos, tuti hogy passzol...[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Máté94 #26432 üzenetére
a total capacity az összes fogszám különbség, tehár a hajtómű legkisebb/legnagyobb, és a fogaskoszorú legkisebb/legnagyobb lánckerekei közti különbség összege.
tehát, hajtómű: 20 fog, fogaskoszorú mondjuk 12-28-as, különbség 16 fog, összesen 36....egy ss kanalas hátsóváltóé biztos, hogy kevesebb[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
válasz Máté94 #26432 üzenetére
jah, hogy hátsó váltóról beszélsz nem lánckerekről...fáradt vagyok
nem fog müködni vele. vagy ha fog, akkor vagy laza lesz a láncod, vagy nem fogsz tudni minden fokozatot átváltani. hiába irja ezt az elmélet.
nézz meg egy 3as országuti hajtóművel szerelt bringát, középkanalas váltó van rajta. a 2 tányérosokon van csak rövidkanalas, meg az 1 tányéros extrém gépeken.[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #26431 üzenetére
Komolyan?
Most elkapott a mánia, hogy feketét akarsz?
Az én Scottomon képzeld akkor el, milyen szépen nézne ki.
Majd ha lesz pénz színekre költeni...
Egyenlőre annyi mindent terveztem be, menni akarok nyáron diákmunkára, abból akarok 130k-ért komplett PC-t, 75k-ért fényképezőt, 20-30k-t meg még felnire kell költenem a Scotton, szóval már meg van az évi kiadás tervezve.undefined
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #26437 üzenetére
bocs, kicsit félreérthető volt, szóval fehér vázat szeretnék, fekete alkatrészekkel, kiegészítőkkel....de ez már tavaly eszembejutott.
viszont egy ilyen 105-ös váltó 20 grammal nehezebb, mint ami most van ....megér 20 grammot, és ~17 ezer ft-ot, hogy fekete legyen?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #26440 üzenetére
jó, majd legfeljebb a sram fogaskoszorúval/lánccal kiegyenlítem azt 20 grammot
nem mintha tényleg vennék egy ilyen 105-öst, csak igazából úgy lenne szép, ha (vázon kívül) minden fekete lenne....
-
fpeter07
veterán
Tudnátok még mondani ilyen mountain bike filmeket? Tudom hogy sok van, de új netünk van és még nem állt be teljesen, lehet hogy 3MB/s-el töltök, viszont az oldalakat nem igazán akarja betölteni... Így nem tudok keresni. Inkább lenne 5mb/s, csak jönne be az oldal.
Ha már élőben nem élvezhetem, akkor videón Jól megvagyok az on the line-al meg amit Ariadne nem rég linkelt.rétisün: De gondolj bele, akkor még 20 grammal könnyebb lenne. Nem hiszem hogy vmi maniám is lenne ~15+ kg bicajjal
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #26436 üzenetére
Ebben a pillanatban értem haza a Bosnyák térről, és a járdán a buszmegállóban majdnem dobtam egy hátast (a járda csak sónedvesnek tűnt, de tükörjég volt). Most elvileg -2 fok van kint, ha nem melegszik fel holnap délelőtt jobban az idő, akkor szerintem se kockáztass.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
8-kor nyit, ami azt jelentette volna, hogy nyitásra megyek.
Addigra nem fog ez az "izé" felolvadni az tuti.Ráadásul 5-kor mikor jöttem haza gyakorlatról, na akkor már kezdett lefagyni, csillogott az aszfalt, na az is már eléggé csúszott.
Szóval ha ez az egész tükör jégre fagy, akkor az nagyon durva lesz!
Abban reménykedek, hogy fél 12-ig felolvad, mert akkor indulok a suliba, és ugye még mindig április óta BKV mentes vagyok.[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #26446 üzenetére
Maximum holnap lógsz vagy hívsz egy taxit, hogy a no BKV feeling megmaradjon Meg gyalogolhatsz is, mert az tudom, hogy utálsz. Én is
Én most sétáltam, hétfő óta nem ültem bringán (hideg és tiszta hó jöhet, de a sós latyakot kerülöm). Gyalog estem majdnem ...
Végiggondolva lassan 2 éve nincsen bérletem, és azóta egy 20-as tömböt használtam csak el. Mondjuk annyi szerencsém van, hogy az otthoni melózás kellemes mellékhatásaként egyszerűen rossz idő esetén másik nap megyek be munkahelyemre, mint eredetileg terveztem.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Egyszer a hatalmas eső miatt már volt ilyen, mármint lógás. Még van 2. Nem pazarlom el, majd szenvedek az úton. Legfeljebb kések, ennyi. Nem kockáztatok, inkább biztonságosan..
Véletlenül se szabad erőből belelépni a pedálba, mert megpörög a kerék, elveszted az egyensúlyt, és annyi, de főleg nem kiállni!
Én párszor még ezen a félig meddig lefagyott úton azért még beletapostam, el is pörgött 4-5x a kerék.Igen, és nem engedtem a gumiból! 4,5 Bar-al közlekedtem végig!
Jaa, akkor csak én vagyok az a kemény legény, aki ilyen időben nyeregbe mer pattanni?
Na majd jön Xantomas, Ő mindig rá tud kontrázni.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #26448 üzenetére
Szoktam azért én is, de te sokkal keményebb vagy, mert minden nap nyomod, minden elismerésem ezért Ha szakad az eső vagy a hó, és nem konkrét megbeszélésre mennék be, akkor inkább halasztom, a laptop úgyis itt van mellettem. Ha időpontra kell menni, akkor ellenben nem sunnyogok, hanem edződöm Váratlan szakadó esőtől bőrig ázás minden évszakban megvolt már, tavalyelőtt (vagy előtte) +41 fok, múlt télen -10 fok is összejött (most passzoltam akkor), szakadó hó is megvolt minden évben.
Még offabb off: A Hősök terénél lévő Gloria Jean's bezárását sajnálom nagyon. Nem szoktam kávét inni, nem vagyok koffein addikt, de a minőségi kávé ízét szeretem. Melóhelyről hazafelé hozzájuk beugrottam mindig egy capuccinóért. Bringát tolva a forró kávét kortyolgatva a legnagyobb hidegben is felolvadtam, aztán hajrá tovább.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- GTA V
- Gaming notebook topik
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest