Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
rétisün
veterán
a teleszkóp/villa nyakába kell beledugni, tulajdonképpen "folytatja" a villa szárát fölfelé. hézagológyűrű annyival több kell a mostaninál, amennyivel magasabban lesz a stucni. nekem acélvillában van ilyen, viszont egy vastagabb falú alumínium villába lehet, hogy bele se megy, ugye annál kisebb a belső átmérő....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dunc
nagyúr
Csak kiváncsiságból kérdezem van most egy alap [Kelly's cangám] ami 19.5 " és 13.8 kg mivel tudnám,és mennyire lefaragni a tömegét,pl kormány,kormánybefogó,üléscső,ésetleg nyereg,pedálok(nem kell sdp-s)amit nem cserélnék mert drága,villa ,hajtókar,felnik. Az egyszerübb alaktrészekkel(felsoroltak) mennyit lehetne összesen lefaragni,lemenne 13 kg alá?
[ Szerkesztve ]
-
Jancsi
aktív tag
Nem lesz egyszerű/olcsó eset a lefaragás, semmi kirívóan nehéz nincs a gépen ellenben mindenen lehetne spórolni 10-15%-ot.
Amin érdemes lenne először spórolni az a gumik, bár nem találtam infót róluk, gyanítom nem a legkönyebbek, a páron 200-300 gramm simán összjöhet mínuszban.
Kormányon nem tudsz majd spórolni ha lecseréled az egyenest hajlítottra, kb 50-100 gramm lehet a többlet. A kormánybefogón maximum 50-60 grammot lehet spórolni, azután már irreálisan sokba kerülnek, nyeregcső is 50-60 gramm, bár ha most 400mm hosszú és elég neked egy 300-as akkor lehet kicsit több.
A nyergen sokat lehet viszont spórolni anno amikor a Bikepositive Comfort lecserélem 200 grammot nyertem. (Igaz a régi 410 gramm volt ami nem kevés)
A villán viszont lazán meg lehetne takarítani 500 grammot, igaz az nem kis összegbe kerülne.
Nagyon drága mulatság grammozás, én most gondolkodok a kerekek lecserélésén könyebbre mert anno elég jól bevásároltam egy pár elpusztíthatatlan, de elég nehéz kerékkel, 420-425 gramm lefaragása 40k-ba fog fájni. -
dunc
nagyúr
válasz Jancsi #13158 üzenetére
Akkor marad a mostani súly,viszont a kormányt lecserélem hajlitottra,mert ezen kényelmetlen az üléspozicióm. 3-4 cm kell csak +magaságba a kormányhoz,nyílván nyerek vel annyit,ha hajlitottat veszek,mert a mostani egyenes.Mekkora ív van benne ,mennyivel van magasabban egy hajlitott kormány,az a típus amin még nincs a hajlitásnál a +merevitő?
-
dunc
nagyúr
A küllő valószínű csak az én hepciám,a váltó meg csak néha csinálta a leírt jelenséget állitottam rajt kb 1 mm-t lazitottam azóta nem jelentkezett a hiba.,egyébként meg segitőkészek a boltba bármikor vissazvihetem,sőt kötelező visszavinnem egy átnézésre ami ingyenes.Annyira nem számit a súly,de amit cserélek azt nem csak a súly miatt teszem,mint írtam a kormány nem kényelmes nekem 172 cm vagyok,és vastag rövid karom van(kondi),használt bringa kizárt,és megbeszéltem,hogy ráfizetésel tudom cserélni másik bringára már kis is néztem egyet.......Magnus Olyan 145-150 be tudom elhozni,és az enyémet 90 be számitják be.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
Bezzeg ha épített volna egy SS-t mondjuk egy Magellan Crux vázra. Megspórolja a váltókat, 2 lánctányért, a hátsó sort, belövi az áttételt, és jó lesz. Fél év után úgy megerősödik a lába, hogy vissza se fogja sírni a váltót. Vesz egy SPD pedált, és cipőt, és újabb 2 hónap múlva focista combjai lesznek.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
dunc
nagyúr
-
Xantomas
őstag
Klipszet használok, egy ideig pedig simán hozzá volt szíjjazva a lábam a pedálhoz klipsz nélkül. Egy idő után az ember hozzászokik a trackstand alkalmazásához. Már a Cyclocrosson is klipsz van, nem csak a fixin, pedig azzal elég sokat járok erdőbe, és még nem boriltam vele. Megszokni nehéz csak, hogy ne lelépj hanem testtel dölj a másik irányba, és taposs egy nagyot a pedálra.
Ez a fa vázas bringa meg inkább szobor mint közlekedési eszköz. Bár minap találtam neten klafa bambusz vázas bicajokat.
-
törölt tag
Szerintem sokat veszítesz ha hanyagolod a patentpedált. Én alig várom hogy a téli taposópedált lecserélhessem a jó kis nyári spd-re. Legalább 20% hatásfok-növekedés. Terepen is absz. gond nélkül használható, egy jól beállított spd-ből könnyű kilépni, eséskor azonnal kiold, viszont ha keményebben odalépsz akkor sem old ki véletlenül.
-
törölt tag
válasz Manitou #13142 üzenetére
Én is az octalinkes profiltól tartok, esetleg máshol lesz a tányérok pozíciója, de elsőváltót is cserélek, elvileg az újabb szériás váltók jobban állíthatók.
A 07'-es XT hátsóváltó használható nyolcas hátsó sorral nyolcas váltókarral? Vagy szigorúan kilences rendszerhez van tervezve? Ebike-on akciós, ilyet akarok beszerezni de nem kéne kilences váltókart, hátsó sort meg hátsó agyat is vennem hozzá, ha működik nyolcas rendszerrel is.
-
Xantomas
őstag
Van valami bbb anatómikus markolat, és szarv ami együtt használható igazán, csak nem találom. Van belőle "egységcsomag" is, ahol a szar+markolat együtt van.
mod:
Ez. Valakinek van tapasztalata az ilyen markolatokkal? A szar vajon gumírozott, vagy sima kompozit? Fixire akarok tenni ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Jancsi
aktív tag
Nincs valami ötletetek könnyű és olcsó tárcsás kerékszettre?
Egy [ilyennel] ki lennék békülve, csak kicsit drága, olyan 25-30k-m lenne majd a dologra.
Manitou
Beugrott egy a bevásrlókocsiba az Ottakringer mellé.
Jól fog jönni majd a tavaszi záporok idején.[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz #27070592 #13168 üzenetére
Működik a 8-assal is, nem kell áttérned 9-es rendszerre. Viszont 9-es váltókar már nem szuperál 8-as sorral, mivel a 9-es kazetta és a 8-as egyforma széles így nem tudod jól beállítani, kvesebb bofdent húz a 9-es váltókar, mint a 8-as.
Ellenben 7-es kazettához be lehet lőni egy 8-as váltókart, csak majd 1 fokozat kiesik az elejéről vagy a végéről, mivel a 7-es kazetta szélessége kisebb a 8-as kazettától.Jancsi: Én nadrágot, mezt, és kesztyűt vettem.( a kesztyűt igazából nem biciklizéshez , de lehet majd néha ahhoz is jó lesz. ) Elég sok kis méretű kesztyű volt, nagy nehezen találtam egy XL-est, ami éppen jó is volt rám.
Nadrágból nem mertem XL-nél kisebbet venni. Felsőből meg L-es lett.[ Szerkesztve ]
-
-
slayer006
addikt
válasz Xantomas #13169 üzenetére
BBB BHG-24 ERGOGRIP és BBB BBE-15 ERGOSTICKS M
Az ErgoGripnél ott vannak az egységcsomagok.Én BHG-13 ErgoFix markolatot használok BBE-15 ErgoStick szarval. Nehezen tudnám megmondani a szarv anygát.
Ránézésre műanyag, fogásra inkább gumi valami.[ Szerkesztve ]
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
Meme
aktív tag
válasz Xantomas #13169 üzenetére
Nem rossz ez sem, de ha tényleg jót akarsz, akkor az Ergon markolatok küröl nézz szét.
Igaz, legalább 2x olyan drága mint a BBB, de jobb is.ui.: A BBB ből 2 fajta méret van, a markolatból meg a szarvból is. Előben tapizd meg melyik a jobb neked, ha annál maradsz.
Szevasztok bogyókák!
-
bmxtaylor
újonc
tudtok valami jó helyet ahol jó áron tudok biciklit venni?
ugy is jó, ha alkatrészekből rakom össze
előre is köszi a segítséget! -
Meme
aktív tag
-
Jancsi
aktív tag
Igazából nem ragaszkodom a húzott küllőkhöz, a DT Champion bőven megfelel az igényeimnek és a tömege sem vészes.
A Novatec agyak szimpik, most is olyan van hátul, csak közel fél kilós.Meme
Erre az összeállításra gondoltam én is, csak a pár agy 21k, a két felni 9k és hol van még a 64 küllő, küllőanya és a fűzés...Csak azt nem tudom hogy hová fogom lepasszolni a mostani kerekeimet, simán jók lennének akár tandembe is
-
Meme
aktív tag
válasz Jancsi #13183 üzenetére
HÁDE
mint irtam megkapod ennyiért tölem összefüzve.
Ha esetleg regaszkodsz a Dt championhoz akkor kicsit drágábbTechnikai OFF
Eddig amit Mo.-n árult a Mali DT champion néven, az nem az!
Van a DT -nek is "gagyi" küllöje, az az volt.
Eddig DT champion ~45ft DT fekete Champion ~150ft
Na ez azért volt, mert az ezüst a DT oem küllöje volt nem a Champion.
Technikai OFF végeSima DT küllövel ennyi. (30k)
Ha Champion szeretnél, akkor tudok feketét ugyanilyen árban, de ahhoz kell ugyanennyi hosszú nipli, ez plusz 2k. (32k)Szevasztok bogyókák!
-
Manitou
veterán
Csak gondolom nem akar elmenni érte Vácig, vagy postát fizetni, bár posta lehet nem lenne olyan sok Csak akkor már ott van hogy itt is megveszi annyiért. Nem eccerű
Túl messze vagy. Pedig én biztos nálad vásárolnék, mint tősgyökeres péhás
Multkor volt egy belinkelt 70ks keró az szerintem nagyon korrekt kis gép volt annyiért -
Meme
aktív tag
Slayer006: miről kell bövebb info?
Manitou: előreutalva kifizetve a posta kb 1800ft.
(sima postai csomag 18xx,- aszem. ha sima 2kg nál könnyebb, 50cm nem nagyobb cucc pedig sima levélként sokkal olcsobb. A drágitó tényező az utánvét, értékbiztositás stb...)
Ha egy boltot számolok:
20-21k az agyak
9-12k a felnik
2-6k a küllö/kerék
~1500-2000 a füzés kerekenként
a legolcsobbal számolva:
20+9+4+3=36k
Nálam postával 32k
Talán megéri 4k az 4k[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
Armahun
addikt
Urak, ebben a hajtásban ki lehet cserélni csak a 44 fogas tárcsát 48-asra?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Jancsi
aktív tag
Meme
Ha midnen összejön akkor szavadon foglak pár héten belül
Az eddigi kerekeim ilyennel lettek fűzve [link] kb 50-55Ft volt darabja, de ilyen dobozban kaptam, akkor ez lenne az OEM?Arni
Ki lehet, a linkelt leírásban ott is van, hogy Y-1FM98110 Chainring 48T azaz van hozzá még gyári 48-as lánctányér is, de tehetsz rá más gyártótól származót is, ami 4 karos és 104mm a lyukköre. -
Meme
aktív tag
válasz Jancsi #13192 üzenetére
A doboz valódi, a küllő is.
Csakhogy a Mali eddig az oem-et árulta saját készítetett championos dobozban.
Felmész a Boneshaker.hu ra, és megnézed a küllő árakat, nincs 3x difi az ezüst és a fekete champion között. Akkor a Mali vagy k*** olcsón kapja, vagy oemet ad. Szerinted melyik lesz?De megosztom veletek a tutit
Ugye a küllő fejébe bele van ütve a DT jele.
Az oem-ben nyomva van.
Mig a "neves" küllőkben domborodik.De az is érdekes, hogy sok-sok év után miért pont akkor kezd DT szinten aktív lenni a Mali mikor más, okosabb forgalmazó szintén behozza a full DT termékpalettát
Ui.: Megint más kérdés, hogy ha a sima oem DT küllő ilyen bika -több év tandemhasználat után semmi változás- akkor minek a huzott ~2x olyan drágán
[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
-
rétisün
veterán
egy elsőváltónál mit jelent a láncszög (az ebike-on így írják) vagy láncvillaszög (shimano katalógusban így szerepel) nagyjából olyan 63-71 fok közötti értékek vannak, de mi ez, hol mérik?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Xantomas #13199 üzenetére
kösz! ez eszembe se jutott
akkor már csak az a fura, hogy a bicajgyártók sem veszik figyelembe két bicajt néztem, a vázgeometria-táblázat szerint nagyobb ez az érték, mint a bicajon (gyárilag) használt váltóhoz írnak a katalógusban.....
pl. a shimano 105-ös elsőváltóhoz 61-66 fok van az ebike-on (és a katalógusban is) az ezzel a váltóval szerelt kona és merida modellek láncvillaszöge viszont (a váz méretétől föggően) 70.5 és 74 fok közé esik.
mire összerakom a bicajt (a már meglévő alkatrészekkel) tisztára kiokosodok, csak későn[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Letiltás - hogy is van ez?
- DIGI internet