Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

Sziasztok!

Az asztalos fórumon írtam egy egyszerű kérdést, onnan ide irányítottak a guruk.

Hogy gyorsabban végezzek, csak ctrl+c - ctrl+v lesz alább:

No, ennek a kérdésemnek csupán annyi köze lesz az asztalos szakmához, hogy akad néhány kolléga, aki télen is autóval jár, és nincs se szín, se garage, hanem reggelente kapari a jeget a szélvédőről.
    Elég sok dologhoz konyítok, de a kémia világ életemben teljességgel kifogott rajtam. Tán akad egy autós, lovas, gyalogos asztalos, akinek nálamnál több affinitása van a kémia alapjaihoz.
    Vettem én két spriccolós jégoldót. Nem spray-t, asztat nem szeretem, mert odafagy az ujjam hozzá, hanem pumpásat. Nem túl drágán, 450 pénzért darabját, mert ugye kapcsolatom van etéren.
    Hamar fogy, reggelente két autót szaladok körbe vele. Amikor prickoltam, gyanúsan spiritusz szaga volt ennek a löttynek. Meg is néztem az összetevőit, nem-e véletlenül denaturált szesz a titok?
    Valami 30-40 %-ban metilént tartalmaz. Megnéztem a denaturált szeszes flakonom tartalmát is. Az meg metilalkohol. Vakargattam a kopasz kobakomat: Nna, akkor ez most ugyanaz, vagy meg nemugyanaz? Hát itt tartok én alkímiából. :U
    Mert ha ugyanaz, akkor egy liter denszesz árán három prickolós flakont is újra tudnék kotyvasztani, ráadásul denszeszt mindig tartok a műhelyben, mint remek gyantaoldót.

Érzem, kicsit nevetséges a kérdésem - én már bután halok meg kémiailag. Egy rendőrviccet juttatott ez eszembe:
    Előállít a rendőr egy teherautó sofőrt. Kérdezi a parancsnoka, hogy miért hozta be az ipsét?
    - Igazoltatás során kérdeztem tőle, hogy mit szállít? Azt mondta, dzsemet. Gyanús volt nekem, hogy a szállítólevélre meg az volt írva, hogy jam. Felnéztem a platóra, hát ott meg egy csomó lekvár volt. Ez nem tiszta dolog!

A denaturált szesz a jeget biztosan fel fogja oldani, de kérdés, hogy a lakkot és a szélvédőgumit is?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés