Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Kicsit gondban vagyok

Nem a rendezéssel van a problémám, hanem a volfrám-nitrid képletével. Eddig úgy tudtam (meg meg is néztem), hogy a nitridekben a N oxidációs száma -3. Szóval vagy a képlet a rossz, vagy ez valójában egy keverék (mint ahogy a Fe3O4 is ténylegesen egy FeO-Fe2O3 összetételű oxid, úgy ez is lehetne egy WN-WN2 nitrid).
Ha ez utóbbit feltételezzük, akkor sikerült kifognod az egyenletrendezők rémálmát, a vegyes reakciókat
Szerintem ebben az esetben két reakció játszódik le. Van egyszer egy sav-bázis reakció (általában a nitridek keletkezése így történik) és van egy redox reakció, ahol a volfrám redukálódik, az ammónia nitrogénje pedig oxidálódik (ráadásul csak részben).
Nem vagyok 100%-ig benne biztos, de én a következőképpen vezetném le:
Ha a vegyes nitridre vonatkozó feltételezés igaz, akkor a WN-ben a W oxidáció száma +3, a WN2-ben pedig +6 (mint a kiindulási oxidban). A levezetést képként csatolnám, hogy a redox egyenletnél szemléletesebb legyen az elektronok mozgása):
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- FIFA 16 Playstation 4
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest