- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
Új hozzászólás Aktív témák
-
zschni
csendes tag
Üdv!
A következő problémával szembesültem. Vásároltam egy Adata SU800 128 GB SSD-t. Ubuntu MATE 16.04.2 64bit-t szeretnék/tem volna telepíteni rá pendriveról, de a rendszertelen fagyásokkal szembesültem. Kép megáll, se egér se numlock, stb...
A gépem specifikációja itt található, természetesen hozzá kell venni az Adata SU800-t is. A ház Fractal Design Define R4 jó szellőzéssel, táp Seasonic G550.
Többször fagyott meg a rendszer, elsőre az újonnan telepített rendszer első frissítését követően, másodjára már közvetlenül a telepítés elkezdésekor particionálás után, tehát disztribúciótól függetlenül bekövetkezik. Firmware a legfrissebb, így kaptam már kézhez.
Sata adatkábel új, nem hibás (többel is próbáltam). 4 tűs Molexből van sata átalakítóval megoldva az áramellátás. A kábel ugyan régi, de bontatlan volt, jól tárolva, nem tört.
Alaplapra gyanakszom (ASUS P5K, AHCI-t nem támogatja a BIOS), de több fórumon írják, hogy IDE mód sem kéne, hogy gond legyen. Talán BIOSon belül a SATA beállítások lennének a felelősek? Van az Adatanak ilyen diagnosztizáló programja is, valami SandboxTool, azt még nem próbáltam idő szűkében, de ha kell másolok be képeket.
Ugyanez az Ubuntu disztró (Win7 dual bootként) hibátlanul fut a WDC_WD3200BEVT laptop HDD-n, csak nyilván lassabb, ezért vettem SSD-t.
A javaslatokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest