Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zschni

csendes tag

Üdv!
    A következő problémával szembesültem. Vásároltam egy Adata SU800 128 GB SSD-t. Ubuntu MATE 16.04.2 64bit-t szeretnék/tem volna telepíteni rá pendriveról, de a rendszertelen fagyásokkal szembesültem. Kép megáll, se egér se numlock, stb...
    A gépem specifikációja itt található, természetesen hozzá kell venni az Adata SU800-t is. A ház Fractal Design Define R4 jó szellőzéssel, táp Seasonic G550.
    Többször fagyott meg a rendszer, elsőre az újonnan telepített rendszer első frissítését követően, másodjára már közvetlenül a telepítés elkezdésekor particionálás után, tehát disztribúciótól függetlenül bekövetkezik. Firmware a legfrissebb, így kaptam már kézhez.
    Sata adatkábel új, nem hibás (többel is próbáltam). 4 tűs Molexből van sata átalakítóval megoldva az áramellátás. A kábel ugyan régi, de bontatlan volt, jól tárolva, nem tört.
    Alaplapra gyanakszom (ASUS P5K, AHCI-t nem támogatja a BIOS), de több fórumon írják, hogy IDE mód sem kéne, hogy gond legyen. Talán BIOSon belül a SATA beállítások lennének a felelősek? Van az Adatanak ilyen diagnosztizáló programja is, valami SandboxTool, azt még nem próbáltam idő szűkében, de ha kell másolok be képeket.
    Ugyanez az Ubuntu disztró (Win7 dual bootként) hibátlanul fut a WDC_WD3200BEVT laptop HDD-n, csak nyilván lassabb, ezért vettem SSD-t.
    A javaslatokat köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák