Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zschni
csendes tag
Üdv!
A következő problémával szembesültem. Vásároltam egy Adata SU800 128 GB SSD-t. Ubuntu MATE 16.04.2 64bit-t szeretnék/tem volna telepíteni rá pendriveról, de a rendszertelen fagyásokkal szembesültem. Kép megáll, se egér se numlock, stb...
A gépem specifikációja itt található, természetesen hozzá kell venni az Adata SU800-t is. A ház Fractal Design Define R4 jó szellőzéssel, táp Seasonic G550.
Többször fagyott meg a rendszer, elsőre az újonnan telepített rendszer első frissítését követően, másodjára már közvetlenül a telepítés elkezdésekor particionálás után, tehát disztribúciótól függetlenül bekövetkezik. Firmware a legfrissebb, így kaptam már kézhez.
Sata adatkábel új, nem hibás (többel is próbáltam). 4 tűs Molexből van sata átalakítóval megoldva az áramellátás. A kábel ugyan régi, de bontatlan volt, jól tárolva, nem tört.
Alaplapra gyanakszom (ASUS P5K, AHCI-t nem támogatja a BIOS), de több fórumon írják, hogy IDE mód sem kéne, hogy gond legyen. Talán BIOSon belül a SATA beállítások lennének a felelősek? Van az Adatanak ilyen diagnosztizáló programja is, valami SandboxTool, azt még nem próbáltam idő szűkében, de ha kell másolok be képeket.
Ugyanez az Ubuntu disztró (Win7 dual bootként) hibátlanul fut a WDC_WD3200BEVT laptop HDD-n, csak nyilván lassabb, ezért vettem SSD-t.
A javaslatokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kisebb PC-t szeretnél? Az MSI-nek van számodra egy jó ajánlata
- Hobby rádiós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 26
- Opel topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest