Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rolla

csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy általam még életemben nem tapasztalt jelenséggel kérdésem a számotokra.

Adott a gépem:

alaplap: Gigabyte P35DS3
    proci: C2D Q6600
    ram: 2x2Gb Kingmax és 2X1Gb Kingmax
    VGA: Gainward GTX460 2GB
    hangkártya: Audigy SB2
    PCI hálózati kártya (a hiba okán vásárolt, de megoldatlanul): Realtek RTL8169/8110 Gigabit Ethernet Adapter
    táp: Corsair CX600
    DVD: Asus ATA
    Op. rendszer: Win7 64 bit

Rendszertelenül lefagy a gépem. A jelenség csak internetezés, böngészés közben történik
    és a windows felületen való mozgás közben (ablakok nyitogatása). Teljesen random
    magyarázat nélkül lefagy az egér és meg sem mozdul a gép, de még azt sem tudom megmondani milyen mozgásra fagy mindig le. Amikor épp olyan kedve van. Ezután 3 féle jelenség szokott lenni:

-valamikor csak úgy újraindul
    -0x000000124 kékhalállal újraindul
    -lefagy pár másodpercig, aztán megy tovább!!!

Ha játszom, vagy filmet nézek avagy zenét hallgatok nem csinál ilyesmit, még youtube
    zenehallgatásnál filmnézésnél sem, csak ha pusztán böngészek. Jellemző még hogy a
    különböző kurzor alakzatok, mint pl.: a mutató kéz, az ablakkiszélesítő nyilak beragadnak
    és nem váltanak vissza a mutató kurzor alakzatra egérmozgatás közben. Firefox, Chrome és Explorer alatt is csinálja.
    Az érdekesség az, hogy minden hardver le van tesztelve és egyik sem hibás, nincsen
    túlmelegedés sehol, a tápegységem is terhelés alatt nem éri el a 40 fokot. Húzással
    sincsen probléma mert húzás nélkül is jönnek a jelenségek. Minden illesztőprogram friss
    és kb 3szor telepítettem újra a rendszert, illesztő programokat különböző verziókkal és
    nem használt egyik sem. A wincheszteren cserélve lett a Sata kábel és kipróbáltam több
    SATA aljzatot az sem segített. Az UTP kábel is cserélve lett. A vírusirtó sehol nem talált
    semmit (ESET Smart Security és a NOD32 sem)

Viszont nagyon fontos dologra jöttem rá a napokban. Van egy USB-s NETGEAR internetes wifi
    adapterem amivel nem csinál semmit csak időközönként (egy hónapban 3-4-szer) azt érzékeli
    a gép, hogy nem működik rendesen az USB-s eszköz, és emiatt nincs is net. Ezt úgy
    orvosolom, hogy kihúzom újraindítom a gépet és bedugom, aztán működik megint. Ilyenkor
    arra gondoltam, hogy belerakok egy PCI-os hálózati kártyát, mert az USB-s jóval lassabb
    netet képes fogadni, és letiltom az alaplapit. Sajnos a probléma nem oldódott meg.
    Ellenben a multiplayer játékok gond nélkül mennek, akár órákon át (BF3, MW2/3).
    Mi lehet a gond???

Itt egy kép a kékhalálról: link

Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy merre keressem a hiba forrását, akkor azt nagyon
    megköszönöm!

• rolla

csendes tag

http://kepfeltoltes.hu/view/130721/691900847N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• rolla

csendes tag

Ja és kifelejtettem hogy a wincheszteren cserélve lett a Sata kábel (Hitachi 250GB), és az UTP kábel is cserélve lett és ez sem oldotta meg a problémát...
    Korábbi verziójú illesztőprogikkal sem lett jobb...
    A multiplayer játékok gond nélkül mennek (BF3, MW2/3)

• rolla

csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy általam még életemben nem tapasztalt jelenséggel kérdésem a számotokra.
    Adott a gépem:
    alaplap: Gigabyte P35DS3
    proci: C2D Q6600
    ram: 2x2Gb Kingmax és 2X1Gb Kingmax
    VGA: Gainward GTX460 2GB
    hangkártya: Audigy SB2
    táp: Corsair CX600
    DVD: Asus ATA
    Op. rendszer: Win7 64 bit

Rendszertelenül lefagy a gépem. A jelenség csak internetezés, böngészés közben történik és a windows felületen való mozgás közben (ablakok nyitogatása). Teljesen random magyarázat nélkül lefagy az egér és meg sem mozdul a gép. Ezután 3 féle jelenség szokott lenni:
    -valamikor csak úgy újraindul
    -0x000000124 kékhalállal újraindul
    -lefagy majd kb 10 másodpercig, aztán megy tovább!!!
    Ha játszom, vagy filmet nézek avagy zenét hallgatok nem csinál ilyesmit, még youtube zenehallgatásnál filmnézésnél sem, csak ha pusztán böngészek. Jellemző még hogy a különböző kurzor alakzatok, mint pl.: a mutató kéz, az ablakkiszélesítő nyilak beragadnak és nem váltanak vissza a mutató kurzor alakzatra egérmozgatás közben.

Az érdekesség az, hogy minden hardver le van tesztelve és egyik sem hibás. Huzással sincsen probléma mert húzás nélkül is jönnek a jelenségek. Minden illesztőprogram friss és kb 3szor telepítettem újra a rendszert különböző verziókkal és nem használt egyik sem. A vírusírtó sehol nem talált semmit (ESET Smart Security és a NOD32 sem)

Viszont nagyon fontos dologra jöttem rá a napokban. Ha kihúzom az UTP kábelt, akkor nem fagy még windows felületen való mozgás alatt sem és minden a legnagyobb rendben. Viszont ha nincsen kihúzva az UTP kábel a gépből a windows leállás során, amikor a leállás szót kiírja és mellette az a kör forog, akkor egy idő után ledermed a kör mozgása és csak másodpercek után áll le a gép, de ha ki van húzva az UTP, akkor nem dermed ki és gyorsabban leáll a gép. Mi lehet a gond???

Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy merre keressem a hiba forrását, akkor azt nagyon megköszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák