Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1187) csimpok


csimpok
aktív tag

Sziasztok,

Nekem már jó ideje egy olyan problémám van, hogy elsősorban játékok, illetve néha videófilmek futtatása közben (netezés, vagy szövegszerkesztés alatt sosem) különböző módokon lefagy a gép:
- A leggyakoribb az, hogy a játékban megáll a kép (általában 5-20 perccel a játék kezdetét követően), a hangot hallom tovább, majd pár másodperc múlva a monitor elsötétül, és az analóg/digitális felirat kezd el váltakozni a bal felső sarokban, ekkor csak a reset segít.
- Olyan is van, hogy hirtelen van egy kisebb kattanás, elsötétül a kép és magától újraindul a gép.
- Az is előfordul, hogy megáll a kép és a hang is beragad (mint a rossz lemezjátszó), de nem sötétül el a képernyő, viszont nem reagál semmire a gép, ekkor is resetelni kell.
- Legutóbb egy kék üzenet jött elő, valamilyen memóriacímtartományokat meg USB drivert írt ki, meg hogy ha elsőzör látja ezt az üzenetet, akkor vegye fel a kapcsolatot a gép forgalmazójával, stb.

Már mindenféle tesztet többször lefuttattam (félóráig ment Super Pi a proci miatt, RTHDRIBL a videókártya tesztelsésre, Memtest86 a memória és CHKDSK a vinyó tesztelésére), de mindegyik mindig hibátlanul lefutott. Valószínűsítem, hogy hardverprobléma lehet, mert az újonnan feltett WIN 7 alatt is játék alatt előfordul az ilyen, bár mintha itt ritkábban jönne elő.

A gép:
WIN XP SP3 (+WIN 7 32 bit)
Athlon64 3000+ 754
1GB ram
ATI 1950 Pro AGP
19" Samsung LCD monitor

Valakinek van tippje, hogy mi lehet a gond?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.