- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
tariattila #1018 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a darabkák át fognak férni a tizedmilliméteres lyukakon. Azt sem vitattam, hogy a pogácsa nem jó szűrő. De ettől még át fog jutni rajta x mennyiségben, ami a vízben van oldva.( nullára nem fog redukálódni) Nem véletlenül tiltották be az Eu-ban az automata kávéfőzőkben használatos, a vízzel közvetlenül érintkező alukazánok gyártását. A gyártónak nem érdeke, hogy többletköltsége keletkezzen, de kötelezővé tették.
Ismerem a mérést. Jó, hogy van ilyen tulajdonsága is a pogácsának, de erre valók a vízszűrők (lágyítóoszlopok, patronok), hogy ezt a feladatot, funkciót ellássák.
Engem csak az zavart, hogy túlságosan leírod az automata gépeket.Több tízmillió ember nem tévedhet egyszerre. A darálókések eszpresszó képesek, csak épp a határokat feszegetik - a gépek korlátai, amit említettél -
A karos gépekhez való darálókések is abból az anyagból készülnek( felületedzett koracél), Saeco még a kerámia késekkel is próbálkozik, kevés sikerrel.
De ha a korlátok nem felelnek meg és megtehetem, akkor veszek Elektra, Pavoni, Cimbali, Rancilio, San Marco gépek egyikét.Na nem azért írtam ide, hogy vitát kezdeményezzek bárkivel is, de már késő.
-
Impressa
őstag
válasz
tariattila #1016 üzenetére
A képen két használt kazán látható. A bal oldali kazánon még ott van az eloxált felület, a jobb oldali kazán felülete sérült és hiányos. Ha szerinted a kazán belsejében nincsenek benne a darabok, akkor hova tűntek?Azért, mert te nem látod, nem azt jelenti, hogy nincs ott. Láttál már szürkére színezett vizet, amely a kazánból jön ki? Mert én igen, nem is egyet. Simán belekerül a lefőzött kávé vizébe is.
Hosszútávon nem mondanám, hogy egészséges lenne, azt figyelembe véve, hogy ilyen formában nincs szükséged az alumíniumra.Régen a Saeco rézkazánokkal szerelte a gépeit, utána áttértek az alura és végül az acélspirálcsöves megoldásra. A réz lenne a legjobb megoldás, de az egyik legdrágább is.
A nagy profi karos gépeknél (amelyeket a kávézókban lehet látni) még mindig rézkazánt használnak.
"ezek komolyabb kávét képesek készíteni mint az automaták..." ez a te véleményed, én nem értek vele egyet.
Lehet, nem sikerült még olyan automata gépből kávét inni, amely jól be volt állítva.
Nagyon szívesen látnálak nálunk egy kávéra, hátha nem lesz ennyire negatív a hozzáállásod, véleményed az automata gépek irányában.Természetesen nem akarlak meggyőzni, csak leírtam a közel 11 éves szerviztapasztalatomat, amelyet a kávéfőgépek világában látok, tapasztalok, és amihez hozzájön a sok-sok további, képzéssel töltött idő külföldön. És a barista barátaimat még meg sem említettem.
-
Impressa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Synology NAS
- Revolut
- Bestbuy játékok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Windows 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest