Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Impressa

    őstag

    válasz tariattila #1018 üzenetére

    Nem azt mondtam, hogy a darabkák át fognak férni a tizedmilliméteres lyukakon. Azt sem vitattam, hogy a pogácsa nem jó szűrő. De ettől még át fog jutni rajta x mennyiségben, ami a vízben van oldva.( nullára nem fog redukálódni) Nem véletlenül tiltották be az Eu-ban az automata kávéfőzőkben használatos, a vízzel közvetlenül érintkező alukazánok gyártását. A gyártónak nem érdeke, hogy többletköltsége keletkezzen, de kötelezővé tették.

    Ismerem a mérést. Jó, hogy van ilyen tulajdonsága is a pogácsának, de erre valók a vízszűrők (lágyítóoszlopok, patronok), hogy ezt a feladatot, funkciót ellássák.

    Engem csak az zavart, hogy túlságosan leírod az automata gépeket.Több tízmillió ember nem tévedhet egyszerre. A darálókések eszpresszó képesek, csak épp a határokat feszegetik - a gépek korlátai, amit említettél -
    A karos gépekhez való darálókések is abból az anyagból készülnek( felületedzett koracél), Saeco még a kerámia késekkel is próbálkozik, kevés sikerrel.
    De ha a korlátok nem felelnek meg és megtehetem, akkor veszek Elektra, Pavoni, Cimbali, Rancilio, San Marco gépek egyikét.

    Na nem azért írtam ide, hogy vitát kezdeményezzek bárkivel is, de már késő. :)

  • Impressa

    őstag

    válasz tariattila #1016 üzenetére


    A képen két használt kazán látható. A bal oldali kazánon még ott van az eloxált felület, a jobb oldali kazán felülete sérült és hiányos. Ha szerinted a kazán belsejében nincsenek benne a darabok, akkor hova tűntek?

    Azért, mert te nem látod, nem azt jelenti, hogy nincs ott. Láttál már szürkére színezett vizet, amely a kazánból jön ki? Mert én igen, nem is egyet. Simán belekerül a lefőzött kávé vizébe is.
    Hosszútávon nem mondanám, hogy egészséges lenne, azt figyelembe véve, hogy ilyen formában nincs szükséged az alumíniumra.

    Régen a Saeco rézkazánokkal szerelte a gépeit, utána áttértek az alura és végül az acélspirálcsöves megoldásra. A réz lenne a legjobb megoldás, de az egyik legdrágább is.

    A nagy profi karos gépeknél (amelyeket a kávézókban lehet látni) még mindig rézkazánt használnak.

    "ezek komolyabb kávét képesek készíteni mint az automaták..." ez a te véleményed, én nem értek vele egyet.
    Lehet, nem sikerült még olyan automata gépből kávét inni, amely jól be volt állítva.
    Nagyon szívesen látnálak nálunk egy kávéra, hátha nem lesz ennyire negatív a hozzáállásod, véleményed az automata gépek irányában.

    Természetesen nem akarlak meggyőzni, csak leírtam a közel 11 éves szerviztapasztalatomat, amelyet a kávéfőgépek világában látok, tapasztalok, és amihez hozzájön a sok-sok további, képzéssel töltött idő külföldön. És a barista barátaimat még meg sem említettem.

  • Impressa

    őstag

    válasz egykori #1012 üzenetére

    A kérdésed teljesen jogos volt. Pl. automata kávéfőzőgép iparban már nem megengedett, hogy a vízzel közvetlenül érintkezzen az alumínium. Ezt rozsdamentes acélcső beiktatásával küszöbölték ki.
    A rozsdamentes acél a legellenállóbb anyag ebben az esetben is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés