Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kulbi

aktív tag

válasz Xabi78 #99510 üzenetére

Igen, MaraX.
    Néhány napja használom csak, mielőtt bármit írok fontos tudni, hogy nem vagyok kávé guru, előtte egy thermoblokkos gépem volt. Innen elég nagy az ugrás.
    Ami miatt ezt választottam:
    - nincs sok helyem ezért fontos, hogy kis helyen elfér, tényleg nagyon kompakt,
    - halk, meglepően,
    - nekem nagyon tetszenek a e61 hx gépek (lehet egy dual bojler jobb :))),
    - gyorsan meleg (lemérem, de kb. 20-25 perc én azért általában hagyok neki fél órát),

Nekem a megépítés minősége nagyon rendben van (láttam Rocketet azért az szebb, de az nagyobb is). Látszik, hogy átgondolták a dolgokat: szerintem szuper a víztartály megoldásai, fogantyú, számláló, szűrő...; nagy a csepptálca, szuper a rács lent és fent a poharaknak, nem érzékeny karcolásra és koszra, mindenhol műanyag és gumi alátétek semmi nem zörög; mechanikus bekapcsológomb, könnyen rárakod okos konnektorra; rugós csapok a gőznek, víznek; víz vagy gőz prioritás; három hőmérséklet tartomány...
    Nekem pont jó a komplexitás, csinálja szépen amit kell. Ismerem magam, ha fokonként állíthatnám vagy nyomással játszanék akkor állandóan ezen rugoznék, hogy mi lenne ha...
    Én víz prioritásban használom most. A gyors melegedést úgy éri el, hogy túllövi magát és utána szépen visszaesik a gőz nyomása 0,7 barra. Lefőzöm a kávét, ekkor elkezd melegíteni, és mire lemegy teszek veszek már 1,5 bar a gőz és habosítok. Csapoláskor a nyomás szép lassan épül fel, tovább tart mire elindul a lefolyás (10-12 másodperc), lehet ezt előáztatásnak hívni nem tudom, felmegy kb. 9,5 barra majd kicsit visszaesik 9-re. Eddig mindig szép egyenletes volt a lefolyás.
    A neten sok dolgot írnak, hogyan jó csapolni, idők és stb... még ezt majd ki kell tapasztalni.
    A kávé eddig nagyon jó :)

Új hozzászólás Aktív témák