- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Pufokaboka #80334 üzenetére
A külső dobozkákban is szoftveres PID megy, valami ótvar mikrokontrolleren
Amúgy ehhez overkill a Raspberry, ha csak nem akarsz róla egy hd kapacitív kijelzőt hajtani a nyomásprofilozás hangolásához
Meg ezt illene device-driverként megírni, bár valamelyik GPIO libbel is működik nyilván user-spaceből csak nem olyan elegáns.
Szerintem jobban jársz egy ESP32-vel, csak a K hőelem illesztését és a hidegpont kompenzációt kell megoldanod. Vagy esetleg PT100 műszererősítővel. Illetve ezek egyszerűbb és bonyolultabb módjai, értelemszerűen a kívánt pontosság függvényében.
Auto tune szerintem felesleges bonyolítás, 1 kávégéppel akarod használni nem?Egy kis utánajárás, hőmérő a fejbe aztán pár óra alatt megvan a felnyitott kör karakterisztikája, sima SISO.
Szerk: ESP12 is bőven elég, Wifi gondolom elég a vezérléshez, nem kell BLE.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Törölhető.
-
ZeCse
csendes tag
válasz
Én 8/6-os rézcsővel tekertem körbe a GC kazánt, ebből elég volt egy réteg is. Ennek a víz térfogata kb. megegyezik a két réteg 6/4-essel.
-
Zotmund001
csendes tag
válasz
Ránéztem a linkre amit írtál, mindenek előtt hatalmas respect az oldal készítőinek, hogy ilyen szépen és aprólékosan végigfotózták a lépéseket.
A képen levő rézcsövet klímás boltban 6 mm-es vegytiszta rézcsőként találod meg. Erre a feladatra jó az 1 mm-es és a 0,8 mm-es falvastagság is (mi csak 1-essel dolgozunk).
Ha jól láttam a képen akkor a teflon cső az, ami a klímás boltokban bipolán cső néven fut. Rengeteg méret, és falvastagság van belőle. Viszont ott osztóidomot szinte biztos nem találsz. Nekem akvarista boltban sikerült rábukkkannom mikor kerestem (egészen más okból).
Bekötő idomot szintén találsz ott, de figyelni kell a megfelelő méretre. Kondenzvíz szivattyú tartozékként szokták árulni.
Nem szeretnék egyetlen céget sem reklámozni itt, de ha kéred, privátban küldök pár helyet, ahol biztos korrekt kiszolgálást kapsz.
Sajnos PID-eléssel még nem volt dolgom, abban nem tudok bölcset mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest