Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibi970307

tag

válasz Upo #39109 üzenetére

Először is köszönöm a választ!

Most éppen szervizben van a kávéfőző, manuális tisztítás (szétszedés) és vízkőmentesítő adalékkal sem volt elég nagy nyomása a pumpának. Ha megjön, akkor meg fogom nézni. Emlékeim szerint az EC152-esben az a műanyag csak egy kiöntött korong, amin van egy pöcök, és nem szerelhető rajta semmi. Lehet, hogy ez már nem is nyomásfokozós? :F Mindenesetre majd megnézem, nem akarok hülyeséget mondani látatlanban.

Nekem igazából pont egy forgókéses "mákdarálóm" van. Olyan darálót, amit láttam és jó is, annyiba kerül, mint a kávéfőző (~20eFt). Kérdés, hogy egy jobb kávédarálóval érek-e el olyan eredményt, amiért érdemes ilyen arányban rákölteni. Szerintem még nem is ittam igazi eszpresszót, legfeljebb csak kávézóban.
    Tamper vásárlásánál mire érdemes figyelni? Láttam rugósat, 20eFt-osat és 2-3eFt-ért is. Jól gondolom, hogy ilyen eszközökkel bőven elég lenne a legolcsóbb is, ami már fém?

Köszönöm a segítséget még egyszer. Érdekel a téma nagyon, sajnos csak az anyagi háttér nincs meg hozzá most. Később biztos fogok venni majd komolyabb gépet, kiegészítőket, kávét, viszont amíg ez van, szeretném a legjobb eredményt elérni. Így talán fogom tudni az alapokat később.

Egyébként jelenleg a Tcibo Sicilia Style kávéja bejött azok közül, amit a boltokban lehet kapni. Természetesen szemes, de "mákdarálóval" darálom. Esetleg szubjektív vélemény alapján tudtok ajánlani 3-4000Ft/kg áron viszonylag értékelhető ízű kávét?

Új hozzászólás Aktív témák