Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt ha itt kérdeznéd a szomszéd apartmanból, akkor azonnal mondhatnám hogy BÁRHOVA. :-) /ahol nem az Illy logo van, hamár feltétel a robusta megléte/
Ez zoknee topictársnak is válasz, ha átjönnek nagyon nem kell variálni hogy hol kávézzanak, én spec kifejezetten a játékgépes kis krimókat preferálom, onnan ismerszik meg hogy előttük egy kihajtható pulton mindig könyököl pár helyi bácsika egy-egy pohár borral, esetenként lábuknál egy türelmesen várakozó ebbel. :-)))
Ahol reggel szoktunk kofit inni, tegnap kb. kétszer dolgozott a szimpla és a dupla kar is míg elszürcsöltük a miénket, tehát pár perc alatt a mi eszpresszónkat is beleszámítva kiment vagy tíz kofi. /mi hármat iszunk, már a nagy sem akar ebből kimaradni :-)/ -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Hali, en koszi a megkeresést, ill. hogy ellenállhatatlan es megmagyarázhatatlan késztetéstől vezérelve úgy érezted, hogy a GetUp blenddel kell elzarándokolnod a Völgybe!:-)
-
paljoc
tag
A legközelebbi "késdobáló" kinézetű krimóban, játékgépek, helyi újságot olvasó bácsikák és mammák között lehet elfogyasztani a legjobb kofit eddig, a pultnál 0,9 euro míg leülve 1 euro áron. :-) Elkértem a zacsit, fekete zsákos Hausbrandt, qrvajó egy barna cukit belerittyentve! :-)

A boltokban meg van ilyen pici Bialetti Moka express, egy személyes, nagyon állat, elfér a tenyeremben, ilyet tuti viszek haza egyet. :-) -
paljoc
tag
Fu, ez kínkeserves volt, de csak sikerült csatlakozni a wifi-hez. Szóval nem Balaton, hanem Trieste, az eső egész éjjel nem enyhült, de reggelre elállt, remélem így marad egy hétig, s az sem lenne rossz hogyha kisütne a nap, de ennek is már ahogy nézem a határán vagyunk! :-)
A szállás a szokásos, ahol a trieszti kávé túrákon szoktunk lenni Blaze, SiD és Luigi társaságában. :-)
-
paljoc
tag
válasz
itaprak
üzenetére
Ez őrület, tényleg, most nézem a képet. Valóban kért a múlt héten pár zacsi kofit hogy levinné a völgybe a Gaggiájával megfőzni, de ez a kép bakker a kisbusszal....!:-) Mondjuk embereket, meg kigyozo sort nem latok!:-)))))) /mintha azt irta volna hogy csak egy-ket napot lesz lent, lehet azert nem lattad, pedig még fizetni sem kellett erte ;-)/
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
En meg viszek Triesztbe egy kis Choco Masness-t, tavaly ugy megtetszett Albertonak az a QM gep, amit most zolnagy forumtars arul, hogy vett egy hasonlot. Akkor még az enyem volt a masina es tobb izben is elvittuk, itt fozocskeztunk vele, ha valaki nem hiszi!:-))) A hazigazda emlekezett ra, hogy az elozo evben milyen kofit vittem, nem akartam hinni a fulemnek mikor mondta hogy emlekszik am, tavaly Guatemala volt, ez meg most mi? Akkor még a Gene sütötte a magokat. A kepen epp SID van akcioban:

-
paljoc
tag
Múltkor szó volt róla, hogyan csapolhatóak a világos pörkölésű SO arabica kávék. Van itthon egy zacsi 1 hónapos Etióp, ez nálam már erősen öregnek számít. :-) Így folyik le, illetve ez így a legjobb szerintem, hosszan, kb. 40 mp alatt mikor nem tudja eldönteni hogy csepegjen, vagy összeálljon a sugár:
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
En sem vagyok automata párti, de lehet hogy azert van kulonbseg kintrol bugazott es felujitott/vagy csak annak mondott/ gep, meg boltban vett uj kozott. Az irodai Saeco nalunk mar a hihetetlenseg hatarat surolo mennyiseget fozte le az elmult evek alatt, mig a kis xSmall is amit a forumrol vettem problemamentesen uzemel a kolleganomnel, raadasul ez utobbi még ertekelheto kofit is keszit. :-) En azt tapasztaltam --es szigoruan a ceges automata alapjan--hogy ha nem gőzölünk vele es kivizkotelenitem mikor jelez, akkor kigyalogol a vilagbol. Mas kerdes hogy amit kiad meginni nem tudom, de a tobbiek szeretik...:-)
De tény hogy a daralo/karos gep paros az igazi, ez nem vonhato ketsegbe. -
paljoc
tag
Igen, ezt most azzal csináltam, 25 dkg-ot nem tudok a naggyal ebből meg most csak annyit akartam ajándékba valakinek, aki gyakorlatilag ugrált és boldogan tapsikolt mikor meghallotta hogy van szumátrai babom. Ez az amit vagy szeret valaki, vagy meginni nem bírja. /füstös, fás, földes, korhadt ízjegyek/
-
paljoc
tag
Persze, mas rendes geppel keszitve, de nekem eddig a Brikka fokent olyan eredmenyt adott, hogy gyozkodni kellett magamat hogy jo ez, vegulis jo ez. :-)
De ez most tenyleg jo volt, azert oromkodtem itt. /nem pedig azert mert epp poriztem is belole, noha tenyleg tortent ilyesmi is ma :-)/ -
paljoc
tag
Brikkaztam az előbb jo vilagosra porizett Yirgabol. Tokeletesen hozza a fajta jellemzo izjegyeit, ami eszpresszoban is megvan. Semmi kotyogos kesere iz, ez most über finom lett es a daralo allast is konnyen megjegyeztem, a Catleren pont a kozepallas.
Ja, ez nem Joltinak valasz, csak ugy irtam. :-) -
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Na en is szerelessel kezdtem a napot, az E61 gep nem kopte megint vissza a tulnyomast a talcaba. Elkopott egy rez tusko, amit a kar nyomkod. Ugyesen raforrasztottam egy par mm-es toldalekot, szepen negyzet alakura koszorultem, majd mikor osszetekertem, kicsit tulhuztam es mar tort is bele a menetes szár!:-) Irany tesom, megfur, uj menet ide-oda, 3-as csavar szarat felhasznalva osszeraktuk es tokeletes lett a ketyere!:-)
-
paljoc
tag
Ma Tünde+Guatemala kombo varja az arra setalokat!:-)
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az egy automata legtelenito szelep belul egy kis golyoval ha jol emlekszem. Az esetek egy reszeben mar uj koraban sem mukodik normalisan, ki szokas iktatni ugy hogy ledugozzuk.
-
paljoc
tag
Ma reggel barna cukival fogyasztottam es fincsi volt, a tesztnel 90%-ban cukor nelkul probalgatom, ill. keves sima feher cukorral.
Barna nadcukorral /az a zselészerű nyirkos erzetű/ utana csak, mert annak van plusz ize.
Ami furcsa, hogy az utolag megkapott tajekoztato szerint etiop meg guatemala kave van benne, azokat meg nem szokas ilyen sotetre porizni...?! -
paljoc
tag
Azon kivul, hogy mikent meri most kavefozes kozben hogy mennyire esik le a nyomas, meg valamit nem ertek. Mikor penteken beallitottam, fixen allt a 9 bar rajta. Marpedig egy kar egy nyomasmerovel lezarva nagyobb ellenallas mint egy finomra orolt kave!:-)
De mi ez a pumpa ki-be kapcsolgatas/vagy elhalkulas/ ami itt a videon volt, ilyet nem is lattam meg, illetve nem csinalt ilyet mikor allitgattuk...!?! -
paljoc
tag
Kona-t en is kostolgatom, de nalam nem volt savas-gyumis. Sav ill. keseru iztol mentes, lagy, mogyorora emlekezteto izek, leiras szerint pici fahej beutes is lehet, azt meg nem fogtam meg. Nagyon pici gyumi van benne, de ezt a fajtat tenyleg nem a savassag kellene hogy jellemezze. Fo jegyei: barsonyos, sima, diora, mogyorora es enyhe fahejra emlekezteto jegyek balanszos egyvelege kellene legyen eme remek nedv!:-)
Nekem izlik, de extra kulonlegesseget amit akaratlanul is, de ismerven az árát szeretnek erezni, azt nem nyujtott.
A panama viszont felcsigazta az erdeklodesemet ahogy irod hogy milyen finom, mondjuk nem ezert, mert mar megrendeltem regebben, de uton van egy zsakkal belole. Kivancsi leszek!:-) -
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
A porkolestol. Elviszik a masodik recsegesig es benne tartjak. Akkor lesz ilyen olajos. Egyes Kenyakat esetenkent meg lehet porizni sotetebbre, de nem nagyon szokas. Van ilyen elgondolas, hogy mindent ilyen sotetre, van aki szereti is, bar mondjuk en meg nem talalkoztam ilyennel!:-)
-
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ha be tudod hozni vmikor a Csengerybe beallitom. A heten visszakapom a merot is, bar azt mar vettel ha jol olvastam.
-
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Ertem en, csak azzal volt bajom hogy a "legfeketebbre porkolt kave a legkemenyebb es emiatt a legfinomabbra orolheto", ennek nem latom ertelmet. Pl. mert zolden a legkemenyebb, szénné porkolve meg szinte szetporlad a bab.
De a lenyeg persze az, hogy finom legyen!:-)
Majd ird meg milyen volt, kivancsi vagyok. -
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Emmeg mijez a Fancy cafe???:-)
Ezt irjak:" Sötétbarna, feketés színű pörkölés, melynél a pörkölés szinte gyulladási határig folyik. Felülete olajos, a kávészemek nagyon kemények, így ez őrölhető a legfinomabbra. Íze jelentősen kesernyés, kiváló rövidkávé készíthető belőle. Sok ínyenc szerint ez az „igazi” kávé."
A kozepét nem ertem. -
paljoc
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Szoktam persze, de akkor nagyon elveszik benne a gyumolcsos vonal.
Ilyenkor azt szoktak kerdezni, hogy "nem lehetne-e kicsit vilagosabbra"!? 
Aztan az EVO-nal az is lehet, hogy epp hol kapod el a felfutesi ciklushoz kepest a csapolast.
En amugy szeretem olaszosabbra porizve meg vilagosabban is, szerencsere a zold kofi jo minosege megengedi a jatekot! :-) -
paljoc
tag
Holnap a kottatanyán Tündi várja egy kis szögegyenesen csapolt Yirga-val az "arra tévedőket"!:-)
-
paljoc
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Annyira szeretek ilyeneket olvasni!;-)
-
paljoc
tag
Az olom sullyal pedig szerintem semmi baj nincs, tenyleg azert van benne, hogy stabilabban alljon az a kis orlo. A mosogepben is van suly panel, hogy ne ugraljon. Sot, a Philips az elso szerias DVD iroja aljara felcsavarozott egy 5mm vastag fém panelt, amitol olyan dögnehéz volt, hogy embertelen. Azt mondjuk nem tudom minek, valami hifi szakerto lehet hogy tudná, talan hogy iras kozben ne lehessen veletlen meglokni. Mondjuk tökmindegy volt neki, mert az a keszulek 500 ezerert egy rakas szar volt. Na az volt a vilag atvagasa. Az Iberital legalabb hasznalhato!:-)
Kivancsi lennek az enyem mukodik-e még ahova eladtam, csak mar nem tudom ki volt aki megvette...!? -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nyilvan jobb lenne golyos csapaggyal, de ez ilyen, szoval felesleges rajta elmelkedni hogy miert nem amolyan. :-) Vagy lehet nekem azert nem erdekes annyira, mert elso dolgom volt belenezni evekkel ezelott, mikor ilyet vettem, szoval a rez perselyes dolog meg a suly benne is ismert volt.
Amugy: talalkozott mar valaki Iberitalnal ebbol a csapagyazasbol eredo erzekelheto problemaval az evek alatt?
Nalam olyan fordult elo, hogy az also rez persely kimozdult a helyerol es ossze-vissza kezdett orolni, de beragasztottam es tobbet nem volt baja. -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Teny hogy nem egy vilagcsodaja, de egy hasznalhato daralo az Iberital, tobben, koztuk en is hasznalunk/hasznaltunk ilyet. Az a suly a talpaban sem titok, de nem arra szolgal amit irtal, hanem hogy stabilabban alljon mikor odatartod a kart hozza. :-) Persze, egy Mazzerhez kepest....meg amugy is...kicsit gagyi, de teljesen jol hasznalhato es otthoni korulmenyek kozott evekig birja, de lattam mar szallodai barban meg kisebb kavezoban is szolgalatban ilyet. Valoban nem egy ipari kivitel de a 35 ezres araval nemzetkozi viszonylatban is Mo.-on a legolcsobban beszerezheto hasznalhato joszag. Abban viszont maximalisan egyetertek, hogy otthonra is mondjuk egy tizessel dragabban inkabb hasznalok egy kis Mazzert Ibi helyett, csak az nincs akarmikor.
-
paljoc
tag
Talán ez lett eddig a legkrémesebb Brikka főzet, de azt érezném ideálisnak, ha nem kezdene a végén úgy habzani. Lángot lecsavartam alatta mikor a szép crema folyni kezdett, de mégis megvadult:
-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Jólesik egy kis robuszta ja, simán megiszom én is, aztán 10 perc múlva fészkelődni kezdek és csapolok egy Yirgacheffe-t, utána van nyugi. :-) Most is egy klasszik ízvilágú tesztminta van épp az őrlőben, de most küldök utána egy Etiópot a másik daráló jóvoltából. :-) Úgy vagyok ezzel a kofival, hogy akármeddig tudnám inni mind eszpresszónak, mind kapucsínónak, néha felváltva egy kis Sidamo-val.
Nem tudom eldönteni, hogy kérjek-e még egy zsákkal ugyanebből, vagy próbáljam meg a mosottat. Szívem szerint nem próbálgatnék semmit, hanem venném u.ezt, viszont kíváncsi is vagyok egyben, úgyhogy lehet egy ilyen egy olyan lesz a vége!
-
paljoc
tag
válasz
enterlaci
üzenetére
En is ugy fogalmaznek, hogy a vizsgalat modfelett latvanyos volt, nagyon klassz filmet keszitettek! Nekem legjobban az tetszett mikor betette a kulcsot a labtorlo ala!:-)))
Aztan hogy mikent izlik a legjobban a kotyesz, azt mindenki eldonti majd a probalgatas utan. Egy biztos, ha tenyleg mindegy hogy benne van e a szelep vagy sem, akkor az csak latvanyelem a kremesseggel kapcsolatban. -
paljoc
tag
Az hogy milyen durvára kell őrölni, hát ezt így nem tudom megmondani, nálam a Mazzer Super Jolly joker állásától bő másfél egységet durvítok a számozás szerint, tehát nem a kis ricni. De nem nagyon vagyok Brikka téren mérvadó, mert még mindig nem lopta be a szívembe magát, így inkább a visszajelzések alapján találtam meg ezt a beállítást.
5381: igen, mailben lehet, nicknevem plusz freemail pl. :-)
-
paljoc
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Anno ez a zindexen volt hogy ugy mukodott, ha valaki meglatott valami jot a kozossegbol a vateran es nem kellett neki, akkor gyorsan belinkelte, hatha erdekel valakit. Ha neg kellett neki es mondjuk mas nicken vaterazott, akkor szolt hogy sracok az en vagyok, vinnem! Es ez igy mukodott is!:-) De ugye ahogy a Belga is megenekelte a Bezzeg regen c. dalaban, hogy "anno minden jobb volt". :-)))
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Szerintem is "gyártott" számlával fog menni, de ha nem, akkor meg a leütési ár lesz a netto!!! Már abból gondolom hogy alapból a "számlaadás nincs" lett beikszelve.
A Korzós teszteléshez jó lenne egy ilyen, meg a pörkölés mellé is hasznos lenne próbálgatni, de erre tuti nem fogok licitálni. Inkább megvárom míg Lagoon kollega megunja az R58-at! :-))) -
paljoc
tag
Na, csak telefonról már meguntam a pötyögést. Szóval a megoldás: maga ez az esemény kint zajlott a szabadban. A szél fújt erősen és kb. 16-18 fok lehetett, ilyen körülmények között tökéletesen működött a Stella, 0,8-1,1 bar között kapcsolgatott és tökéletesen használható volt. Tehát ki kell vinni az udvarra és ott használni ezeket a kis HX-E61 gépeket.

Hogy ez a helyzet betérben egy szűkítővel megoldható-e, hamarosan kiderül.
-
paljoc
tag
Megtalaltam a megoldast az E 61 gepeknel, hogy a kazannyomas visszavetele nelkul, tehat a teljes gozfunkcio megtartasaval atomstabilan, barmikor orakon keresztul lehessen vele 92-93 fokon beluli csapolasokat veghezvinni. Nagyon jo igy. Egy 20-25 fos csapatot kaveztattam 3 oran at, mindenki tobbszor is kert, ellottem kb. 40 dkg kofit nekik ebedidoben, ugy hogy semmit sem hutocsapoltam!:-) Jo ez a Stella!:-)
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mennyi most a Covim ára? Mert ha nagyon lement, akkor a zöld árak ismeretében simán lehet hogy olcsósítottak a jelentős hányadú robusta összetevőn, attól lehet gyengébb az íz. Máshogy "nem jön ki a matek"! :-) /ez persze csak egy a lehetséges okok közül, nem biztos hogy így van/
-
paljoc
tag
A tegnapi kellemes Rege kávézós meglepetés után a mai kevésbé volt az a szállodában, az "egy eszpresszót kérnék és mellé egy kis tejhabot" kérésre egy nagy bögre kapucsínó érkezett és mellé egy másik bögrében tejhab! :-O Hogy ezt hogy hozták össze.....???? :-)
-
paljoc
tag
Szerintem a paljoc tok jo kavekat porkol, kostoltatok mar?!?!:-)))))
-
paljoc
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Orulok, ez jol hangzik. Ez most szandekosan sotetebb picit mint ahogy eloszor ezt a tipust porkoltem, mert ugy meg nagyon harsanyak voltak a savak. Aztan lehet hogy van ut a ketto kozott is, de hogy megtalalom-e. Itt azert lassan belep ill. be kellene lepni a kepbe a monitoron nezett gorbeknek!:-)
-
paljoc
tag
Ha valaki Antikvarium fele csaszkal, Rocketeer szerint ma vegre olyan a Yirga amilyennek lennie kell. Akinek nem sikerult elkapni otthon es arra jar, erdekes lehet raprobalni:
"Sweet, richly complex. Honeysuckle, watermelon, strawberry, hints of pungent sandalwood and roasted cacao nib in aroma and cup. Deep, floral-toned acidity; lightly syrupy, lively mouthfeel. Flowers and a rather chocolaty cacao nib in particular carry into a resonant finish."
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest