Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Lehegesztett zacsi, szerintem be lehet tenni fagyoba, bele semmi se megy elvileg. Max preseld ki a szelepen elotte a levegot. De ezt csak gondolom, probalni meg nem probaltam.
Landi: Catler orlo allitolag mar gyari allapotban is ok. Nem egy vilagcsodaja, de normal igenyeket kielegit.
-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt egy mostansag San Franciscoban elo Adam nevu topictars tesztelte, akinek epp a mult heten kuldtem egy kis Yirgacheffe-t. Valoszinuleg ezzel daralta!:-)))
Amugy a hetvegen ahol voltam, ott is Pharos volt es daraltam vele. Jopofa. Csak a szemes betoltese es az orolt kave kirazogatasa a kis likon maceras. De nagyon gyorsan orol. -
paljoc
tag
Ja, a Gaggiat 25-ert vettem, annyiert meg KELLETT venni, akarmilyen kofit csinal. :-) Es a gőzcsöve nem csöpög!

And06: ok, ha kipucevaltam a vizterito alatt, osszehasonlitom.
-
paljoc
tag
Klasszik vonallal, Yirgat meg ilyesmit nem kapott még, de fog mert poriztem azt is, meg sidamo-t is. Mindennel kiprobalom, de az eredmenytol fuggetlenul maga a gep meglehetosen atgondolt konstrukcio kezelhetoseg, praktikussag szempontjabol, szerintem automata gep helyett nagyon jo alternativa, mert majdnem olyan kenyelmes, de sokkal jobb kofit csinal.
Radi8tor: koszi a forditast!!!:-)
-
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Egyelore ott tartunk, hogy a Catler lenyegesen jobb kofit csinal mint a Gaggia!:-) Hozzateszem, amikor epp elkapom a thermoblock idealis allapotat, valszeg valami picur van benne a regi QM gepekhez kepest, mert vannak kisse hohianyos csapolasai, de van mikor meg tok jok.
Most azzal kavezunk, Stella be sincs kapcsolva!:-) -
paljoc
tag
Ma foztem egyet a nemreg vett Gaggia Baby geppel, jo szar kesere kavet csinal. Felsoszuro full retek volt azt ki is csereltem, vizkotelenites, tersonetes visszaoblites sorozat, de nem az igazi. Nem uszom meg a vizterito lebanyaszasat, pont ma mondta Ronin, hogy nala annyi dzsuva volt alatta a Classic-on, hogy attol volt a rossz iz. A design es a szin viszont nem gyenge!:-)
[ Módosította: radi8tor ]
-
paljoc
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, nem hülyeség és biztos lenne erre igény, csak az nem biztos hogy pont engem találnának meg ilyesmivel és kifizetnének érte annyit, amiért én mégegyszer ennyit állok egy pavilonban és kofit csapolok! :-)
Szimpatikus fórumtárs lévén nem kértem érte semmit, de szerintem több ilyet nem vállalok, azért 9 órát készenlétben lenni és kávéztatni...elfáradtam, derekam is fáj, nem szoktam én az ilyesmihez! :-)))
Ettől függetlenül tök jó és hasznos volt, érdekes volt így kipróbálni magamat meg a gépet is, néha belefér az életembe egy-egy ilyen jócselekedet! :-))) -
paljoc
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Tegnap meg lett "kicsit" dolgoztatva a Stella. Egy kedves topictárs, aki nem mellesleg szereti amiket pörizek, megkért hogy az esküvője utáni partin a kávéztatás biztosítására. Miután rábólintottam, kiderült hogy szerény 150 fő körül lesz a násznép, de nem akartam megfutamodni, így vállaltam. A kávéspult kültéren foglalt helyet és aggódtam kicsit a hűvös miatt este, hogy a frissen beszűkítőzött E61 gép kint mit fog szólni ha folyamatosan nyomom vele a kávékat. /biztonság kedvéért elvittem a Catlert is, elébe menve ha akár a Magisterrel, akár az őrlővel gond lenne ne álljak ott megfürödve/
Azt kell mondani, hogy ez a kis másfél literes HX-es Stella nagyon szépen teljesített. Egy kis megingás volt, mikor egy kb. 20 perces időtartamban megállás nélkül csapoltam és gőzöltem, akkor lement a csapolások közti nyugalmi hőmérséklet 85 fok környékére, így néhány kávé 90 fok alatt készült, de ezek is vállalható kategóriák voltak, 6 napot pihent P&Y Indian Choco lett bevetve, ez nem sínylette meg annyira a hőhiányt.
Az est folyamán bő egy kg szemes kávé fogyott el, ami kb. 100-120 eszpresszót és kapucsínót jelentett.
A mellettem dolgozó mixer srácok is kértek eszpresszót koktél alapnak, kíváncsiságból, mert véleményük szerint alkoholos italoknál a késztermékben nagyon meg tudja mutatni magát hogy milyen minőségű eszpresszó került bele. Szerencsére elismerően csettintettek a kóstoláskor. :-)
Az vendégek igényei meglehetősen széles palettát öleltek fel, amik persze néha mulatságosak voltak számomra, de mindenkinek igyekeztem elkészíteni amit kért és úgy, ahogy kérte, néhány példa:"hosszú kávét szeretnék egy ujjnyi hideg tejjel"
"egy eszpresszót kérnék kapucsínós csészébe, hideg vízzel telibe higítva"
"egyáltalán nem szeretem a kávét, de most kérnék valamilyet"
"mindegy mi, csak legyen rajta szívecske"
"a következő vendégnek hadd csináljam a kávéját /csinos hölgy volt, persze hogy csinálhatta :-)))/
"egy eszpresszó kérnék...ne abba, a nagy csészébe inkább....igen...és akkor kérek bele egy kis tejet is"Összességében a gép bírta a strapát, mindenkinek ízlett a kávé, én meg jól éreztem magam bár jól el is fáradtam, így most már teljesen másképp nézek a 2-3kg/nap forgalmú helyen szolgáló baristák munkájára, kemény...! :-)
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
paljoc
tag
válasz
Eyesis
üzenetére
Nem, ennek utana neztem, az automatak kezelesieben benne van hogy a legjobb cuccban is lehet kő, de ez persze annak akinek a daraloja elkapja es tonkremegy, nem vigasz.
Ilyenekbol amugy mind daraltam es eszre se vette az orlo, de a keramiakeses automatakat vagy egy Variot lehet megreccsentene...!? -
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Minel tobb vonalat kepes ebbol valaki ertelmezni, annal dragabban tudja eladni a kavejat. Igy fordulhat elo, hogy vehetunk porkolt kofit 3000-ert eppugy, mint 15 ezer/kg aron.
Na jo, megyek iszom egy sört, mert megsülök a gep mellett lassan....mi....nincs sör...??? Asszony!!!!!!!:-)))))
-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
En nem ugy emlekszem hogy ne tetszett volna, de igaz, amit kostoltal anno az mas volt, abban nem Yirga volt. Akkor ezt irtad:
"Én eLiXiR-t kortyolgatok éppen. Ez is ronda, de finom. Bár lehet, hogy már megöregedett, kicsit későn került sorra. Nagyon hamar megindul, gyorsan szőkül, de finom csokiba mártott gyümölcsökre emlékeztet. Etióp túlsúlyt érzek benne valamiért (ízben), talán Sidamo. Főnök?"
-
paljoc
tag
Akkor jo!:-)
Az Antikvarium ujra nyitva az augusztusi pihi /mekkora urak :-)/ utan, ha valaki arra jar es kavezna, Tündi varja, holnap pl. Panama Boquete van az orloben. A hetfoi nyitas napjan amugy az elso fizeto vendeg a NAV volt, ket holgy szemelyeben. Kavet meg forro csokit ittak es izlett nekik. :-)
-
paljoc
tag
Ok. Siman elfogadom ha valami nem jon be, csak erdekes volt mert az LXR altalaban mindenkinek izlett, sot.:-)
De igaz, egy-ket proba nem proba, majd kiderul mit hozol ki belole.
Apropo, mondja a nagyfiam epp hogy milyen finom eszpresszot fozott maganak a nagy geppel. Tok jo gyumolcsos volt mondta, fejlodik hatarozottan a gyerek.:-)))
Remelem a konyv elolvasa utan ez rolam is elmondhato lesz!!;-) -
paljoc
tag
Gondolom Parciek ilyen rajzokat meg allatos kepeket szelektalnak csak ki, nem pedig az uj 62 dollaros konyvemet. :-))) Nagyon kivancsi vagyok mi van benne, Scott amugy tok kedvesen ellevelezgetett Zsuzsi kolleganommel aki megrendelte. Mondta neki hogy szoljon a paljocnak, menjen a tanfolyamára mindenkepp! Komolyan!;-)
-
paljoc
tag
Persze, megkostolhatod. :-)
Afrikai es kozep amerikai kofik kevereke, amik aranyat a "megrendelo" tobbszor modositotta. En direkt nem mondtam semmit, csak csinaltam ahogy epp kerte. Igy lett neki /is/ jo moka.Adpeter: pontosabban a Korzoval. De egyelore csak ismerkedunk, meglatjuk majd mi lesz belole.
-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Roppant fura egy jószág, de most meg lesz versenyeztetve a mellette levő, ugyan használtan, de uennyibe kerülő E61 geppel!:-)
-
paljoc
tag
Na ezt irta akinek ket fele keppen kellett leporizni az altala megadott osszetevos blendet. Megjegyzem, hogy a sotetebb verzio is vilagos, de teny, hogy a vilagosabbnal sotetebb!:-)
"I LOVE the darker blend! The darker roast cut the acidity a bit and let the nutty flavor come out. LOVE IT! Thank you for being willing to experiment with us
"Bocsanat az intermezzoert, mehet tovabb a diskurzus a videorol, csak kozbeoromkodtem kicsit mert jott a mail!:-)
-
paljoc
tag
"végeredménynek semmi köze a robusztás izékhez, ez egy kitűnő kofi."
Koszi a velemenyt, tegnap privatban jott egy hasonlo pozitiv az etioprol, orulok ezeknek!:-)
Choco-val kapcsolatban: az is belejatszik hogy nem erezheto, hogy nincs is benne robuszta!:-)
Ma teljesen veletlenul es fuggetlenul a mai naked videotol en is ilyennel csapoltam reggel. A masodik latvanyosan szebbre sikerult, mint az elso. Ami miatt keveset hasznalom, hogy altalaban dupla szurot hasznalva ketten kavezunk, ezt meg nem lehet két fele folyatni. Igaz ketto megy egymas utan, de az elsobol két kapucsino, a masodikbol két eszpresszo megy, szoval sehogy sem jön ki a matek a skalpolt szurovel ezekre a reggeli projectekre. Sajna!:-)
-
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ezen de jot rohogtem!:-)))
Gyari mazzert amugy budaorson lehet venni a Perte-nel. Ha jol remlik 200+afa.
-
paljoc
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Es Brikka is volt, vagy csak Moka Express hegyek? Mert en csak ez utobbit lattam mindenutt, ami nem baj mert az is jo, csak erdekes hogy a Trieste-Velence vonalon nem akadtam Brikkara!?
-
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
tok erdekes dolog tortent nemreg, megkeresett egy uj-zelandi ficko, hogy porkoljek egy olyan kavet amit o hataroz meg. megadta szazalekos aranyban hogy mik legyenek benne es ket fele porkolesi profillal kellett megcsinalni, nagyjabol ezt is meghatarozta. en az elobb kostoltam meg az itthoni geppel, o meg LM eszkozzel fogja, vulcan orlovel. kivancsi vagyok mit fog mondani, mert nekem nagyon izlik. :-)
-
paljoc
tag
válasz
adpeter
üzenetére
Nalam a yirga normal lefolyassal volt inkabb jo, a sidamo suke quto volt az ami a nagyon csopogoset szerette.
Kivancsi vagyok erre a Te fele yirgadra, mert ez ugye mosott, az enyem meg natural, es pont most tervezek mosottat kiprobalni, noha a masik olyannyira bejott nekem, hogy nehezen akarodzik. :-) -
paljoc
tag
Ha ugy arulta, ahogy irtad, atnezve, letesztelve, kiprobalva es igy erkezett meg ilyen allapotban, akkor szerintem is jogosan voltal bosszus. Az mondjuk korrekt hogy szo nelkul visszavette volna. Az meg okos dolog hogy vegulis megneztetek es megcsinaltatok!:-) /az atfenyezesi igeny, ami nem is volt, az meg felettebb erdekes!:-)/
Lenyeg hogy van egy jo Mazzered!;-) -
paljoc
tag
Akkor tekerd ki, az megy? A meneteket nezd meg, tisztak-e, fogkefevel pucold at. Lehet hogy semmi baja csak ilyesmi, ennyit meger megnezni. Osszeerestol ket teljes fordulattal visszabb kb. szemeskavet orol, ugy persze hogy nem jo. :-) Picit erdemes alaposabban megnezni, szerintem.
-
paljoc
tag
Compak K6 /es klonjaibol/ van fokozatos es fokozatmentes is. Nekem volt mindketto es onnan tudtam megkulonboztetni oket, hogy a fokozatos az bordo volt, a masik meg fekete! :-)))
Mindkettot eladtam, mindkettot szerettem, a bordo sztem jobb volt, de nem a fokozatossaga miatt, hanem mert kevesbe torlodott az orlemeny a garatban, konnyebb volt kipiszkalni tisztara. A masik inkabb kavehazba valo volt, oda is kerult.
Az eladas oka a Mazzer Jolly erkezese volt amugy. ;-) -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ez nekem is rejtely, hogy itt megdőlni latszik a "silany alapanyag,
porkoljuk jo sotetre, oszt jo lesz az" elgondolas. Mert ez minden, csak nem sotet. Chokito, ronda de finom!:-) -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
-
paljoc
tag
Én pont most örömködöm, mert az itthon fellelt legregebbi, aug. 5-en porkolt Spicy Italy-t ledaraltam kotyeszhez es kikuldom Skociaba a havernak, de az uccso 20 grammnal visszacsurtem a daralot a normal allasba es az uj Gaggia Evo-val olyat huztam belole hogy hmmm!!! :-) A problema, hogy a kis Gaggiaval elotte a tejhab is valami brutaljo lett, pedig ezer eve nem hasznaltam ilyen gepet...
Most ilyenkor mi is van???:-))) -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Hát ez besz@rás, lehet mégis átnézem az irodában a kofit amit betöltünk, mert nagyon seggbe leszek rúgva ha leszanálják a kavicsok és nem tudnak a kollegák kávézni! :-) Igaz hogy megnéztem a kezelésit és azt írják, hogy a kávé babok közt lehetnek apró kavicsok, melyek jelenlétét a gép csörömpöléssel jelzi, ilyenkor szedjük ki a darálójából azt.
-
paljoc
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Ez tenyleg gáz hogy ennyi kavics van abban a zacsiban. Az enyemben nem volt, egy van Parcinal, kivancsi vagyok ő talal-e!?! Ha abban nincs, akkor nagy vész sincs, mert a többi az irodai automataba kerul, de csakazertsem fogom atnezni!:-) Majd "szol" ha talal valamit...
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Nagyon lemegy a fejhomerseklet es lassan regeneralodik. De varjunk még, nem szeretek egy ket probabol messzemeno kovetkeztetest levonni. Meg sok utan is csak ovatosan szoktam fogalmazni!:-) /onbizalomhiany, vagy mifene lehet ez ? :-)))/
Holnap egesz nap be lesz kapcsolva, meg hetvegen is, akkor jobb lesz a ralatas a dologra. -
paljoc
tag
Remélem meglesz addig, mert jelenleg a CasMo-nál megbillent egy 12 zsákos zöldkávés raklap és azzal támasztotta meg SID, pont mikor ott voltam szombaton. Reméljük gyorsan elpörizik azt a 720 kg-ot és akkor tudja folytatni a munkát a Szabi. /tegyek ide szmájlit....!?!....nem teszek.../

-
paljoc
tag
Érdekes ez a szűkítő téma, most ott tartok hogy szinte semmi pacsálást nem enged így a gép, ami nem rossz dolog, csak épp nem tudom beállítani a hűtőcsapolással hogy milyen hőfokon készüljön az ital. A csapolások sűrűségétől függően magától dönti el a gép hogy 91-95 fok között épp hol készíti el az aktuális italt!

-
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szopas megcsinalni, amit SID-tol vettem idom, az az enyembe vastag volt, tehat egy ilyen muvelet ugy nez ki hogy gep szetszed, pumpa felmegy hogy sehonnan sem lehet semmihez hozzaferni. :-) Aztan kinkeservesen ha engedik magukat a csavarok, akkor kitekerni, cső persze nem jon le, mert E61 fejet is le kellett csavarozni a gep frontlapjarol. Ekkor derul ki, hogy mekkora atmeroju idom kell. Irany tesom meg az eszterga, idom legyart, nalam 8,1mm atmero, 5 mm hossz es egy harmas furat ment bele. Ezt passzentosan be lehet kalapalni a 8-as csobe. Gep osszerak es ennyi!:-)
/4 db csavart kellett kitekerni amugy, de alig lehet hozzaferni es ha sikerul ratenni a kulcsot, akkor is ipicit lehet tekerni, majd forditva ratenni a kulcsot es igy tovabb. Vagy full szetszedni a gepet, osszes utban levo csovet leszedni a bojlerrol, de en inkabb nem ugy csinaltam. -
paljoc
tag
A HX kör beszűkítese utan, normalisra visszatekert bojlernyomasnal tobb orara magara hagyva 96 fokra all be a fejhomerseklet. Innen egy ures hosszu csapolast inditva 4 fokot ugrik fel. Szukito nelkul ezzel a bojlernyomassal 102 fokig ment fel nyugalomban
tobb orara otthagyva es 106-107-ig is felment az ures csapolasnal. Ezert tekertem le a bojlert, de ugy meg szarul gozolt. Egyelore tetszik az "uj gep". :-) -
paljoc
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Na, orulok hogy legalabb egy zacsi oda kerult ahol tetszest aratott. :-)
Amugy van még ketto darab belole!;-) /tobbit elautomatazzuk az irodaban/
Alacsony hofokon csapolva amugy nekem is izlett, pedig nem nagyon fogyasztom/porkolom mar ezt a vonalat. Meg nem is tudnam, mert ilyen ronda katyvasz szemeket nem is tudom hol lehet zöldben venni. :-))) Ennek fenyeben még erdekesebb, hogy izre meg ok, nincs szénné porkolve. Hiaba, az olaszok ertik ezt a műfajt!:-) -
paljoc
tag
Csak telorol, roviden es az utolso mondatodra reagalnek: igen, valoszinuleg hamarabb is el lehet jutni oda hogy igen jo eredmennyel porizzen az ember otthon mint nekem anno kb. 6 éve amikor forumszerte gyakorlatilag nulla informacio volt errol az egeszrol. Ennek ellenere ha visszatekerhetnem az ido kereket, ujra a Genet vennem meg az epp "felesleges" 150 ezer forintombol, csakugy mint anno, mikor 100% hobbibol, pusztan az erdeklodestol hajtva, gyakorlatilag szinte az elsokent megtettem a forumozok kozul. Mert erdekel/erdekelt. Ha ma valaki megkerdezi hogy sztem vegyen-e porkolot, ugyanazt mondom: persze, de csak ha erdekel. Ha a masodik mondat mar az, hogy mennyit lehet ezzel sporolni, esetleg keresni, akkor hamar rovidre zarom a diskurzust!:-)
-
paljoc
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Kizarolag olyat probaltam, ami legtobbszor a zoldkaveban elofordul. /amugy eleg ritkan szerencsere/
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
Tegnap este belémbújt a kisördög és egy hasonló kavicsot ledaráltam a Catlerrel is, de valamiért a videó nem töltődik fel normálisan a youtube-ra. Tökugyanaz volt mint a Mazzerrel, észre sem vettem mikor őrli. Többet nem szórakozok ezzel, de ezek szerint ez a borsszemnyi téma nem annyira gáz az őrlőknek, persze nyilván jobb ha semmi ilyesmi nincs a kávébabok között. :-)
-
-
paljoc
tag
Gondoltam teszek egy próbát és átnéztem az általam bontott bő fél kg Sicurta maradékot és nem találtam benne kavicsot. A másik részében ha volt is, akkor azt észrevétlen őröltem le.

Nagyon nem estem kétségbe hogy a keresés nem volt "eredményes", mivel egy régebben a zöld kofik között talált kaviccsal el tudtam végezni a darálás próbát!
Ez egy jó kemény darab volt, így ki lehet jelenteni, a Jolly megőrli a kávészemek közt esetlegesen megbúvó kavicsokat. Egy Iberitalba viszont már nem mertem volna beledobni.Még a hangján sem érzékeltem mikor zúzza a követ:
Ettől függetlenül bosszantó hogy ha van benne, a kőmentesítő készüléknek a pörkölőkben /tuti van a Mokarabiánál/ ki kellene szednie a kavicsokat, bár azok sem működnek 100%-os biztonsággal plusz el is romolhat esetenként gondolom. Szerencsére a topictárs hatékonyabb volt ilyen szempontból a gyárnál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paljoc
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Zöldnél a kolumbia supremoban talaltam legtobbszor, de valo igaz, tepsibe kihutve gyorsan eszrevenni. Amugy két fele ko van, letezik puhabb amit siman megdaral a daralo, de lehet atom kemeny, amitol a kenyesebb daralok megreccsennek. Ezert szeretem a Mazzer Jollymat, az mindent megdaral!:-)
-
paljoc
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Jézusom, amit én iszok zacsit abban vagy nem volt, vagy megdaraltam ugy hogy eszre sem vettem. :-)
Erdekes ez, mert zoldnel is neha felbukkan egymas utan par kavics, aztan sokaig egy sem. De nem art vigyazni, igy igaz, a legutobbi Korzos tesztmintaban en is talaltam, a tobbiek meg nem. Ott egy kg-os zacsi van szetporciozva a tesztelok kozott. -
paljoc
tag
válasz
salapp
üzenetére
Igen, nekem ugyan 4-es Brikkam van de hallottam en is ezt a 2-es inkabb egyszemelyes, a 4-es meg ketszemelyes dolgot. Ha egyszemelyes kotyeszt vennel akkor viszont ez a Bialetti Moka Express felebe sem kerul a 2-es Brikkanak.
Azt megnéznéd ha megkérlek, hogyha csinalsz egy kofit a Tieddel es mikor mar lejött picit otthagyod a gázon akkor forr-e a kave a tetejében? -
paljoc
tag
válasz
salapp
üzenetére
Brikkából nem 2/4 személyes van csak? :-)
A Bialetti Mokkanal van 1-9 szemelyesig, amit en ennel a kis egyszemelyesnek eszrevettem, hogy nem forr a kave a tetejeben mikor lejön, sőt még ha kicsit ugyhagyom akkor sem. A sulyszelepes Szarvasiban vigan buzog a kesz kofi a tetejeben, mar mialatt jön le akkor is. A masik ami szembetunik, hogy minimum a duplaja sulyra az olasz, mint a pillekonnyu kinai tarsai, ettol fuggetlen lehet hogy ugyanolyat foz, nem tudom kiprobalni mert nincs itthon olyan. Az biztos hogy a kint vett teglabol tokeletes mokkat csinal!:-) -
paljoc
tag
Kinyitottam az egyik Sicurtát /mert többen kérdezték hogy milyen/, a csomagok között volt egy 2016.03. hó lejárattal, de a többi 2016.06-07 havi.
Hát ezt sem tudtam megzabolázni csapolásilag, csak crema bugyog semmi más.:-) Szerencsére nincs túl sötétre pörizve, ízre egyszerű klasszik csokis olasz vonal, kis cukorral rumos sportszelet, alacsony hőfokon csapolva semmi bántó robuszta íz, kb. mintha Tiriesztben innám egy kis talponállóban. :-)Pont dobolnak mikor megindul:

-
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Igen, elmentem az ViaGiulia Euronics-ba, de se Brikka, se semmilyen kotyesz nincs ott, egy db elektromos Delonghi kotyeszt talaltam ott!:-(
-
paljoc
tag
Ez a 3600-as ár teljesen korrekt szerintem........ezert a Miscela Classica kofiert a bolognai Mokarabia porkoldebol, ha valaki nem szereti a paljoc kofit es pont ennyiert szeretne a klasszik vonalrol, akkor hoztam pár zacsival. Sajnos nem 250 grammos, hanem kilos a kiszereles, de remelem ez nem olyan nagy baj!:-)))
-
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Rosszul irtam az elobb, nem Brikka ez hanem sima Bialetti Express.A hazigazda Alberto, mikor meglatta hogy boltban vett Lambrusco-t iszom, kivette a kezembol, es kisvartatva megjelent 3 uveggel, egy feher, egy voros es egy home made prosecco volt az aldozat, Trevisio mellol szarmaznak es nagy reszet meg is ittuk!:-)))
-
paljoc
tag
Kiprobaltam a frissen vasarolt egyszemelyes Bialetti Expresst. Azt kell mondanom:perfetto!:-) Kb. masfel-ket perc utan halalos nyugalommal, mintha csak delutani siesta-bol zavarnam meg epp, ugy jon le a kave belole. Semmi pukkanas, lassan lecsordogal, vegen pici hab. Nem forr, nem buzog a kofi a tetejeben, lejon szepen oszt annyi. A kave egy eloredaralt tegla, a Mokarabia Sicurtaja, amit szemesben is vettem. Az elobb 7-szer keszitettem vele egymas utan, azt kell mondjam eri az arat!:-) Brikkat nezek majd a helyi Euronics-ban joarasitva, de nekem eddig ez a sima Brikka Express egyszemelyes a tuti!:-) /a hazigazda felesege, Roberta is kert egyet es nagyon dicserte. Mondtam neki hogy ugyan, ez az egyik legolcsobb a boltban. Erre ő: semmit nem jelent, hisz idezem: "ha adsz 10 embernek kofit meg gepet hogy fozze le, abbol 10 kulonbozo kavet fogsz kapni!!!" :-)
-
paljoc
tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)