Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    Sziasztok!
    Összefoglaló hiányába kérdeznék ha nem gond. :) Picit visszaolvastam előtte természetesen, de látom itt is segítőkész a társaság.
    Kapszulás kávé oldalról áttérve érdekelne az őrölt kávés vonal, volt régebben egy Bialetti Brica kotyogósom (valahol még meg is van), de azt idővel a kapszula az egyszerűsége/gyorsasága miatt leváltotta, szerintem a főzőlapon se menne...
    Viszont most épp doglődki a gépem és szívesen megnézném, mennyiből lehet összerakni egy értelmesebb nam kapszulás szettet.
    Tejhabosítóm is van, de mint amit itt előbb írtatok, tejhabhoz amit rendesen lehet kezelni az édeskevés, sose lesz konzisztensen jó, bármilyen hiperszuper barista tej esetén se. Alternatív tejből főleg nem.
    Fekete erőteljes rövid kávé a favorit - cukor/édesítő nélkül, ezt saját készítésű kókusz+kesu tejhabbal isszuk.
    Mennyi időt vesz igénybe teszem azt egy kávé készítése, ha van kellő rutin?
    Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)
    Maga a kávéfőzés többi része, kvázi olyan mint egy kapszulás gép esetén, gép felmelegszik, kávé betesz és megvagyunk? - Delonghi kapszulás gépünk van 15 éve, a márka nekem így abszolút favorit.
    Napi 4-6 kávé fogy, árban mennyire lehet összevetni, egy kapszulás kávéval? - persze itt a kávé ára/minősége ami döntő lesz, de valami nagy átlag tapasztalat csak van, hogy 100-200 Ft / adag?
    pl. az említett Boro 100% Arabica 130 Ft-ra jön ki - 10g / főzet esetén
    Szóval győzzetek meg, hogy jobb kávét szeretnék és nem fogom macerálnak érezni, a darálás és az értelmesebb kávézásba fektetett időt. pénzt
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

  • cOxeR

    Ármester

    válasz danbenzin #10534 üzenetére

    Köszi visszaolvasok ezzel kapcsolatban. Benéztem a másik kávés topikba is egyelőre nem jutottam előbbre. :D

  • cOxeR

    Ármester

    válasz .tnm #10536 üzenetére

    Az a helyzet, ha csak magamról lenne szó, én hajlandó lennék ezt végigtolni, a 15 perccel sincs igazából semmi bajom, hiszen ez egy rituálé, teljesen hozzá tud tartozni a kávézáshoz, meg ha naponta 2-3 alkalomról beszélünk, akkor ez nem is egy nagy idő.
    Inkább talán akkor van ezzel gond, ha reggel a családot össze kell szedni, elindulni a napi teendőkre mert akkor ezt mindenképpen be kell számolni a napi kelési időbe.

    body007
    Mondjuk ezt sejtettem, hogy itt azért sokminden múlik az idő, amit az ember ezzel tölt, ki mennyire gyors, ki mennyire körültekintő - akár csak a tisztítást terén.

    Osynho
    Az a baj, mikor az embernek már túl sok az ilyen dolga... :D Én pl 2 max 3 naponta nyírom a füvet, kb 30 perc. Nagyban multik tényleg azon, kinek főzöd, meg mikor, délután, vagy napközben ha otthon vagyok, van/lenne rá 15 percem, de reggel, mikor felkelünk, 2 főre gyors kávé, majd a napi teendők sokasága miatt, tuti nincs ennyi időm. Illetve ezt a "macerát" a feleségem biztosan nem kultiválná, ergo maradni kellene egy kapszulás gépnek is. Arról nem beszélve, hogy pl vasárnap 3 nagyi, lehuzatolt 7 kávét abban a 4-5 órában mikor itt voltak, mert nekik egy kapszulás kávé is ízletesebb, mint amit otthon kotyogtatnak. A józan eszem azt diktálja nem szabad ebbe belemennem. :) Viszont a finom presszót meg nagyon szeretem.

    Köszönöm a hozzászólásokat, még érlelem ezt magamban, de vélhetően a kapszulás gépet nem "úszom" meg se így se úgy.

  • cOxeR

    Ármester

    válasz thefreeman #10545 üzenetére

    Az teljesen jogos, hogy nem kell egyből beleölni 3-400 ezret… de ahogy néztem, 40-50k között kezdődnek a örlők, egy gép pedig 70-90k, az egyéb kiegészítő az esetleges gép módosítás az ebbe sehol, 200k-t pikkpakk elvisz és akkor még ott van a gyakorlás, praktikák meg tanulása, hogy tényleg jó legyen az eredmény.

  • cOxeR

    Ármester

    Lehet azért jókat találni, pl 1Zpresso JX 25e használtan

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés