Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi szépen
-
StLui
veterán
(nem csak neked írom, csak pont ezzel kisérletezgetek, teljesen kezdőként)
Én is pont ezt kérdeztem nemrég. Ráadásul az én Philips Barista Brew-em előáztat is.
MOst odáig jutottam, hogy a 15 darálási fokozatból visszamnetem 2-esre. Így gombnyomástól 5mp kb előáztatás, kis szünet, és kb 9mp után indul a tényleges "főzés".
Ezen a 2-es finomságon már viszonylag nehezen indul el, még 2-4 mp. 43mp az összes idő, 18gr őrlemény, kb 35-40gr kávé lesz, még nem tudom mérni. 4es finomságon 36mp volt. Impresso Sweet7 volt a kávé, és életemben először éreztem valami extra illatot, elfelejtettem mi van ráírva, de utána elolvastam és tényleg szilvalekvár szerű volt az az illat. Teljesen ledöbbentem. Ja és sajnos ez a gép az irodámban, otthon meg a 22éves éppen torka véres Saeco MAgic automata egy áruházi Perico-val, és egy Nesspresso kapszulás, Lidl kapszulákkal, hát mióta ezt a Philipset próbálgatom, azok valami borzalmas ízetlen löttyök
Crema-nak valami ilyennek kell lennie? Egyáltalán képről megmondható?
-
StLui
veterán
válasz
danbenzin
üzenetére
Első pár kávt véletlenül nyomsáfokozóssal próbáltam, mire rájöttem mi a hiba, egyáltalán le se akart folyni a kávé, a kávégép leírása szerinti 15-ből 4-es finomságúra őrlésnél (kávégép leírás 1-5 között ajánlja) Amúgy azt már tudtam, hogy nem nyomásfokozós kell nekem, csak benéztem elsőre.
-
-
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Most kezdenék kicsit jobban foglalkozni a kávékészítéssel. Ehhez vettem egy Philips Barista gépet.KétHárom kérdésem lenne elsőre:
Kifolyási időt honnan kell mérnem? Ez a gép ahogy megnyomom a gombot előáztat, majd pillanatnyi szünet és kezdi nyomni újra a vizet, de még 2-3 másodperc mire megindul a kávé. Volt ahol azt mondták a gomb megnyomásától, volt ahol azt, hogy az első cseppek megjelenésétől.
Másik: Karos gép és többször felragad a pogácsa a gépre amikor leveszem a kart. Ez gond-e, és mi miatt lehet?
Harmadik: Impresso Sweet 7 blend-del próbálkozom, és nagyon savanyú, feleségem visszaköpte a pohárba
pedig ő csak tejszínhabbal issza a kávét mindenhol. Én azt érzem hogy a savanykásság ellenére nagyon "ízes" a kávé, és kipróbáltam ma egy áruházi Peroni-val, nagyon gagyinak érződik. Inkább iszom a savanykásabbat, de jó lenne ha nem lenne az
Viszont cpauccinóként már nagyon finom, és nem érződik a savanyúság. SZóval ez egy ilyen kávé, normális ez az íz, vagy rosszul csinálok valamit?
Eddig itthon csak kapszulásat használtunk, mindenféle 80FT-os akármit aldiból, irodában egy már 23 éves automatából főzöm, eddig Lidl-ből vettem 3000Ft körüli kilós szemest, most utoljára vettem csak ezt a Peronit amit fentebb említettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mr.Csizmás