Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
A témát zártam. Itt lehet folytatni:
-
Jarod1
veterán
Találtam 1 olyan céget ami a bevizsgálásért nem számít fel díjat..
-
mr_ricsi
veterán
válasz
FireKeeper #56 üzenetére
Persze! Elviszed Liksoftnak, aki szétszedi, kiszórja belőle a hibás alkatrészeket, tesz bele helyettük jókat, összerakja, aztán lesz egy használt de jó vinyód, az új vinyó áranak 5x-öséért.
Vazzeg, egy lyukas autókereket lehet szoftverrel javítani??? -
Henker2
addikt
Segitsetek please! Van egy 250gigás Maxtor winyóm. '' ventis rack-ben használtam. Volt egy párszor, hogy kattogott. Sőt. Volt olyan, hogy bootoláskor látta a gép, de a WIN nem. Ha kivettem a rack-ből és az adat ill. tápkábelt is lehúztam a rack-ről és csak simán a kábelekre kötöttem, bejött a WIN-ban. Most megint kb ez a probléma csak rosszabb. Felismeri boot-nál is, felismeri a WIN is, de ha rá akarok menni azt irja, hogy formázatlan vinya. SEGITSETEK, mert rengeteg adatom van rajta. Valami úton-módon lementhető még az adat?
-
Hali!
Én jelenleg egy majdnem új 250GB-os PATA Hitachi winyót nyúzok. Amikor új volt, sokszor kattogott, meg olyan hangja volt, mint ami tölt, de nem töltött. ez már elmúlt, mert jobban szellőző házba került. (nem biztos hogy attól) Most viszont nagyobb a rezgése, mint újonnan, és néha csinál olyat, hogy elkezd eszetlenül tölteni, ilyenkor belassul a gép, de elmúlik. Ez persze lehet a winfos is. Ami viszont zavaró, hogy indításkor olyan, mintha 2szer pörögne fel... eddig seemi baja, sőt új kora óta csinálja, de gondoltam rákérdezek...
Kinek mi a tapasztalat ezzel a típussal kapcsolatban? Köszi!
Üdv.: Bici -
hTic
csendes tag
Hali!
Nekem is 80GBos Maxtorom van, de nekem is a második!
Az első fél év után behalt! Mindegyiknél előfordult kb havonta úgy 4-5ször hogy egy ''tikk'' szerű fémes kattanást hallatott, aztán elkezdett szépen megtelni bedszektorral, azt vissza gariba! (Ez még win98 alatt volt!) Kaptam egy másik ugyanolyan maxtort de az is ugyanúgy kattant néha egyet! Azóta van egy másik gépem egy erősebb táppal, szintén kattan ugyanúgy XP alatt mint 98 alatt! Az sem segített rajt ha tettem rá hűtöt! Lassan másfél éve műkszik pöpecül bedszektormentesen! heti 1 kattanással!
Van ilyen!!!
Na Csá! -
WRCLACA
csendes tag
Helló paff!
Mióta írtam a problémámat egy-két dolgot változtattam a gépen.
Mikor először hallottam, hogy problémázik a vinyó egyből kivettem a nagyobb vinyómat nehony tönkremennyen az is. Na utána már nem jelentkezett a probléma, vagyis a tompa hang. Működött minden. Na jó először nem akarta fölismerni a cuccost, de autána megint megbarátkozott vele.
A teljesítménynövelést nem alaklmaztam eddig. Egy nem értek hozzá, kettő a 1Gigás proci meg nem egy gyors, de nekem elég.
Adatok nem vesztek el rajta, törölni tudtam mindent (vagyis amit akartam)
XP-m már úgy 2 éve van, eddig nem volt vele semmi gond.
Megnéztem a tápomat, hát az volt rá írva hogy 230W.
Léptem is egy jónagyot egy pc üzletbe és kicseréltem egy 300W-osra.
Bekötöttem, rádugtam mindent, sőt még egy vinyóhűtőt is beszereztem, amit a vincseszterre rá is szereltem.
Ez volt csütörtökön.
Na azóta már ment egy pár órát a berendezés, de nem jelentkezett megint a probléma.
Remélem nem kiabáltam el a dolgot.
Ez lehetett a megoldás?
Üdv
Laca -
paff
tag
Meghallgattam a boot-olást. Szóval a boot logonál olyan a hangja a Maxtornak, mint amikor bekapcsolom a gépet, és elindul a vinyó. Szóval kétszer indul??
-
paff
tag
Nekem is egy ugyanilyen vinyóm van. Kb 2 éves, eddig nem volt semmi baj. Néha volt hogy sérült adat, meg hogy nem lehetett kitörölni bizonyos file-okat, de ha jól sejtem ez kifejezetten a file-rendszer/op.-rendszer miatt van/volt.
Ellenben eddig win98 és win2000 működöt rajta minden gond nélkül. Most egy XP-t raktam fel, és azóta a bootoláskor (amikor az XP logó alatt mászkálnak a kukacok) néha kétszer, de leginkább egyszer olyasmi hangot ad, mint amikor kikapcsol, csak kicsit tompább. De lehet, hogy azért tűnik csak tompábbnak, mert megy mellette e többi ventilátor, meg zaj, meg minden....
Amúgy két 20GB-ot particióm van rajta. Nemrég formáztam Low Formattal (biztos ami biztos, derüljenek ki a turpisságok)
A lényeg, hogy FAT32-re raktam először a rendszert, és néhány nap múlva fogta magát, és nem indult el, a ''Verifying DMI Pool data...'' üzenetnél ujraindult a gép. Átraktam másikba, ott azt mondta, hogy nincs formázva. Most NTFS-re formáztam (2 napja), ezen van a rendszer. Eddig jól megy. Nem tudom minek volt köszönhető ez az önformázás, de a kattogással együtt kicsit aggaszt. Főleg, hogy mastanában egyre többet hallom, hogy kattognak a Maxtorok főleg Xp alatt, meg hogy mennek tönkre.
Amúgy a házba beszerelve van, sose volt külön hűtve, tapintásra is csak langyos. A táb egy 300W-os Codegen.
Amúgy a csatlakozókat megnéztem, feszítettem rajtuk picit, azokkal szvsz nincs gond (főleg, hogy kipróbáltam egy 400W-os táppal is). Az áramellátás pedig nem nagyon lehet kevés a feltüntetett adatokat nézve. A tápon rajta van, hogy 5/12 volton mennyit bír, az összes alkatrészt megnéztem mennyit fogyaszt, kb a felét sem teszi ki... Meg ha ugy gondolod ez a gond, akkor szedj le róla minden olyat ami nem feltétlen kell (második cd-rom, hangkártya, hálókártya, ne húzd túl a rendszert, meg ha olyan BIOS-od van, ki is írja a feszültségeket...)
Csőtoll -
WRCLACA
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap elég érdekes dolgokat művelt a Maxtor 40GB-osom.
Kattogott (olyan hang volt mikor bekapcsolom a gépet, vagyis egy-kettő tompa hangot adott ki magából), lefagyott minden. Újraindítás után nem ismeri föl a gép, csak sokszori indítás után (van egy másik vinyóm is benne, ha azt kiveszem akkor felismeri).
Utána még Scandisc közben is csinálta egyszer ezt a dolgot, de végül elindult.
3 éves a cucc, nem akarom kidobni.
Mi lehet a gond?
Van már olyan infóm (információs kolegám adta), hogy a tápegységem nem bírja a ''fogyasztókat'' (2 darab HDD, cd-író, dvd olvasó, alaplap...).
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
Laca -
Nedudgi
aktív tag
Bővebben: link
Ezt próbáld ki. Ez figyeli a winyóda paramétereit és elvileg visít h baj van. Asszem 30 napos verzió. Próbáld ki szvsz. A kattogásból gondoltam, hogy nem tud felpörögni. De amit az előbb linkeltél ott ''Spin up retry count'' is rendben va...
Nincs ötletem -
Lockstock
aktív tag
Helló! A Speedfan-t sem tudom micsoda, viszont a SMART-ot megnéztem!
Készítettem egy képet róla, de nem tudom, hogy lehet beilleszteni a hozzászólásomhozez az [IMG]-s téma, csak a netre feltöltött képeket viszi ?
Nem ír ki semmilyen hibát, viszont emlékeim szerint a vinyó régebben nem írt ki semmilyen hibát.
A kérdésem még mindig fennál: ezek szerint adjak a vinyónak egy hűtőventit? -
DarkFater
tag
Összevont válaszaim:
1. hőkalibrálás....
A hőkalibrálást azt olyan 5 percenként csinálja cca 20-30 másodpercig.
Annak olyan szolid hangja van mint amikor a háttérben ''darálja'' kicsit a swap fájlt.
Persze egy halk gépnél, mint nálam már ez is zavaró.
Ha viszont erőteljes kattogó hangokat ad és csak néha, meg bekapcsoláskor, stb. az nem természetes
2. ...a vinyóba bemegy a por...
A vinyóban belül ugyan ritka a levegő és tiszta, ám tényleg van egy levegőztető nyílása a nyomáskiegyelítés céljából. (tudod!..a meleg levegő felmelegszik, kitágul, és fordítva....)
Azonban az a szűrő nagyon durva és tényleg megszűr mindent.
A KÜRT honlapján láttam egy vinyót ami egy irodai gépben volt, amit csőtörés miatt elöntött a trutyi (Volt egy kép az irodáról)
Utána egy másik fotó a vinyó belsejéről. A vinyó tele volt vizzel, DE TISZTA VÍZZEL. Na ilyen szűrő van ezekbe a vinyókba!
SZÓVAL CSAK AZT AKARTAM MONDANI, HOGY NEM MEG BELE A POR!! -
Nedudgi
aktív tag
válasz
Lockstock #30 üzenetére
Ha nincs fell aida32 vagy everest Bővebben: link letölthető az everest
Ha már fenn van elindít->háttértár kinyit és ott a SMART ami a winyó saját diagnosztikáját mutatja. Itt nézelődj. -
Nedudgi
aktív tag
SMART mit mutat?
-
Lockstock
aktív tag
Remélem érthetően fogalmaztam, már fogytán van az energiám!
-
Lockstock
aktív tag
Nekem is ugyanez a problémám mint Neked User 59! Pont most akartam egy topikot nyitni erről
Szerintem iszonyat idegesítő!!!
Először a tűzfalra gyanakodtam, mert mielőtt még felraktam volna fellépett a netre, beszedett valami vírust LOL. Aztán írtás, de egy file-t usbhardware32c.exe nem talált vírusosnak, az meg folyamatosan a netre akart menni
Újraformázás, már úgyis ráfért
Telepítés után, felhőtlen boldogság, egyszercsak semmi netforgalom, usbhardware32c.exe-nek nyoma sincs, azt' megint kerreg a szerencsétlen
File indexelő szolgáltatás kikapcsolása, tovább kerreg...
Földhöz nem vághatom, de nagyon idegesítő
IBM/Hitachi 120GB 7200rpm, alatta, felette van hely bőven, de semmi hűtés.
Azt mondjátok próbáljam meg hűteni?
A kérdés lehet hülye lesz, de nem lopakodhat bele könnyebben az a finom por a vinyó belsejébe. Tudom zárt stb, de egyik ismerősöm cégénél pont így ment tönkre egy vinyó, hogy valami véletlen folytán belekerült egy kevés nagyon finom vaspor, ezért parázom én is, hogy a venti csak a HDD-re fújja a levegőt, nem? -
Nedudgi
aktív tag
Már nem azér, de egy SpeedFan-al nem kéne megnézni a SMART-ot. Nem erre való
?
Hátha van benne valami gyanús.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
nekem csak bekapcsoláskor kattan párat, mielőtt felpörög. néha a bios a detektáláskor várja hogy felpörögjön, aztán megy csak tovább. menet közben soha, csak bekapcsoláskor, változó hogy mennyit, néha semennyit, néha 3-t is.
-
gLes
őstag
válasz
DarkFater #22 üzenetére
Rendszertelen időközöntként, de azé elég ritkán (van hogy havonta kétszer, van hogy egyszer sem), tetszőleges tevékenység közepette egyszer csak kattan egyet mintha újra indulna
De semmi, Windoze nem akad be, csak kattan oszt megy tovább én meg szentségelek
Tudniillik az előző 30 gigás Quantumom is így kezdte haláltusáját
Kopp-kopp... -
user59
csendes tag
kattogás: az utobbi,mintha csak keresgetne..de eddig nem csinált ilyet
ghost: köszönöm,most már menni fog -
DarkFater
tag
Ezt a ''kattogás'' dolgot definiáljuk pontosabban...
Erőteljes folyamatos traktor jellegű hangokat hallasz vagy diszkréten úgy csinál mintha adatot akarna keresni vagy betölteni és azt nem folyamatosan csinálja hanem csak rendszeres időközönként cca fél percig?
Mert ha az az utóbbi zaj van akkor semmi baj, mert az csak hőkalibrálás és semmi baja a vinyónak. Én direkte rákérdeztem a gyárnál, mert zavart és azt mondták ''ez a hőterhelés egyenletes szétoszlatása miatt szükséges''
...és a vinyó megy lassan két éve gond nélkül.
Ha traktorhangod van akkor az viszont tényleg meghalás
GHOST kérdésedre:
Nem tudom melyik ghostod van. Nekem egy régi DOS alól töltődő verzióm van, ami egy win98 bootfloppyra van ráültetve. Érdekes módon a ghostfájlt csak FAT32-n tárolja, de az NTFS vinyót is lementi. Nekem a C: az NTFS, a D: meg FAT32
A GHOST egyébként ha angolul beszélsz akkor nem vészes mert rém egyszerű.
-elindítod és azt mondod ''create image from partition''
-kiválasztod, hogy melyik partíció legyen azaz a c:
megadod, neki hogy hova és odamenti
Amikor elindul feldobja a kérdést, hogy hogy csinálja gyorsan vagy jól nyomja össze ott azt kell neki mondani, hogy ''high compression''
visszafele ugyanez fordítva ''create partition from image''
megmondod honnan és megcsinálja
nekem a 6 gigás c:-t 2-2,5 gigán tárolja -
xcbiker
addikt
bombázhattok rossz winyókkal, ha nektek nem kell!
-
user59
csendes tag
na,jo,nem akarlak fárasztani titeket,de nekem 1 egyszerü konvertálás is magas,ugyhogy hol tudok ennek utánanézni? pl mivel kell,hogyan,meg aztán egyszerü embereknek hol találom meg leirva a ghost használatát??
Egyébként én is ugy vettem észre h amig átmelegszik,nem kattog,csak hosszabb használat után. -
bpz
csendes tag
A Bootolásnál kattog az nem gond.A maxtor általában kattan ekkor.Ha ez után,akkor lehet még tápcsatlakozó hiba is,bár ekkor le kéne fagyni a rendszernek.Így jártam már cd romnál is,a táp menetközben megszünt.
-
corlagon
senior tag
Ööö... hát örülök, de hangsúlyozom, hogy ez csak egyik oka a kattogásnak (lehet rendellenes működés is mögötte).
Nekem 22-24 C alatt csinálta a 80-as Maxtor, nagyobb terhelésnél, tipikusan boot közben ezt a ''floppibehúzás''-szerű jellegzetes hangot (hőkalibrálás), egyébként tökéletesen ment. Most már nem rendszervinyó, meg új táp van (a gyenge táp is lehet a kattogás oka!), nincs kattogás. -
corlagon
senior tag
Maxtornál a kattogás oka a hőkalibrálás is lehet, ha a vinyó túl meleg v. hideg (pl. bootnál).
-
Hellas
senior tag
Nekem is kattogok egy Maxtorom.Aztán elkezdtem hűteni és azóta abbahagyta.
-
user59
csendes tag
nah,a mentések megvannak...
utánaolvastam a ghostnak..nem lesz ez olyan egyszerü.Most van a gépbe 1 másik vinyo is,arra gondoltam áttenni.csakhogy a rendszer-vinyo (ami el fog romlani) NTFS, a célvinyo pedig FAT32. Ez ugye kicsit bekavar?? -
naga
senior tag
És mielőbb gondoskodj utánpótlásról!
Ghost jó HDD egy az-egyben történő átmásolására, de vannak más HDD Clone programok is. -
user59
csendes tag
kösz!
és ha esetleg még mielött megadná magát és veszek egy uj vinyot:
nincs vmi olyan program,ami megkimél a windows installálás kínos óráitól? -
user59
csendes tag
Sziasztok!
A következő jelenségre lettem figyelmes: a winchesterem olyan hangot ad ki,mint amikor tölt,akkor is,amikor nem..szoval kattog.Néha abbahagyja,néha elkezdi megint.Ezen kívül semmi probléma nincs a géppel,csak picit zavaró. A kérdésem a következö: tekintsem ezt egy égi jelnek,hogy nézzek egy uj vinyo után mielött megadja magát, vagy birja még kb 1 évig?
Ja,a lényeg. A fenti winchester egy 1 éves Quantum Fireball.
Köszönöm elöre is!
Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- Kingston A2000 M.2 SSD (1000GB)
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest