- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Hogyan legyek író? Ha érzem magamban az írói vénát.....
- Ivqkzy-: Eddig
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
Ma végre jól kivezettem magam.
Eddigi napra pontosan 3 hetes időszakom alatt nem sikerült egy normális hosszú távú vezetést lenyomni. Mindig rövid távú melók voltak, le és felrakodás, semmi egész napos vezetés. Még nem sikerült egyszer sem 9 óra fölé lépni. De mivel ma reggelre adott volt egy rakott autó (40 tonna, 12.3 a B tengelyen és ezért jutalom csoki a BAG-tól, ha mérik egyáltalán) és 808 kilométer a lerakóig, gondoltam, most végre semmi más csak a vezetés, ami 10 órába belefér!
A vége 9 óra 45 vezetés lett, 740 km-rel. Fél távnál még jól álltam (5 óra, és 400 km), de a lengyel határ előtti 60 km bundás belerondított a tervembe. (Bundásban továbbra is csak a kenyeret és az almát szeretem!
A körülményekhez hozzátartozik, hogy a 7-esen Aalentől lengyel felé a pálya több száz kilométeren keresztül dimbes-dombos. Sokszor a 460-as Volvo csak 55-65 között húzta fel magát, lefelé a lejtőn gurítani meg nem nagyon lehetett a 30 másodperces tacho miatt. Szóval 15 másodperc után retarder, majd fék. Így is lett egy gyorshajtás a kártyámon, egyszer egy kicsit elbambultam. (Összesen van rajta már vagy 17, de igyekszem redukálni ahogy telik az idő. Ja, és ki számolja!Pedig jó lett volna 115-ig megereszteni, mint a Mercit a betanulón, mert ma is nagyon adta magát a pálya. 3+leálló sáv, tökéletes útburkolat, enyhén kanyargós útvonal, kellemes lejtők.
Azután, mikor megálltam, felhívtam az oktatómat, hogy megkérdezzem, neki mennyit sikerült lenyomnia legtöbbet 10 órában. Emlékszem, hogy beszélt róla, de nekem 760 rémlett. Mikor mondta, hogy 856 km 9 óra 56 percben, csak lestem. Persze igaz, mert akkor mutatta a tacho szalagról a fényképet.
Körkérdés:kinek menny volt a legtöbb? (Ha jegyzitek egyáltalán?) Tudom, nem ez a legfontosabb, és nem is ettől lesz valaki jó sofőr, és persze szerencse is kell hozzá gazdagon. Csak egyszerűen kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Renault, Dacia topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged