Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dlaj
őstag
válasz #79335424 #2480 üzenetére
A kötbér a jogsi ára ami kb 450K. Cégtől függően íratnak alá 6-24 hónapot. Mivel szabad a választás nem olyan nagy kockázat egy szimpatikusabb cégnél aláírni, mivel dolgozni mégiscsak kell valahol. Ha a delikvens nagyon mellényúlna, és nem bírja ki az aláírt időt, hát istenem kifizeti a jogsija árát. Egy átlagos kamionos fizuból is össze tudja rakni 3 hónap alatt.
Sőt a programban van olyan cég, amelyik a tanulmányi időszakra is fizet a tanulójának, aki elkötelezi hozzá magát. Ha az okos tanuló ezt a pénzt félreteszi, akkor már tényleg csak egy százast kell hozzátenni, hogy akár a második hónapban kivásárolja magát, ha nagyon nem tetszik náluk a meló.Mint tudjuk semmi sincs ingyen, aki elkötelezi magát ezekkel kell számolnia.
-
dlaj
őstag
válasz attamero81 #2494 üzenetére
Hogy kerültek oda az óriások?
-
dlaj
őstag
válasz attamero81 #2496 üzenetére
Nekem is nagyon tetszenek. Az árából pedig biztos kijönne néhány használt IFA.
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz Dexar007 #2656 üzenetére
Ha szerződsz velük havi 40 ezret kapsz un. tanulmányi támogatást. Ha a tanulmányi időszak alatt kifizetnek 300 ezret, akkor 2 évet kell aláírnod, ha 300 alatt marad, akkor csak egy évet.
Viszont úgy néz ki, hogy már beteltek, mert nem nagyon akarnak velem sem szerződni, pedig november óta rágom a fülüket. -
dlaj
őstag
válasz F_Gergely #2658 üzenetére
Igen, van még lehetőség. Folyamatosan mennek a tájékoztatóval egybekötött kiválasztási napok. Az OFA weboldalán megnézheted az időpontokat. Csak a Waberer's-nél nem nagyon van már lehetőség tanulmányi szerződés (Elköteleződési megállapodás) kötésére. Viszont azt mondták, ha megvan a jogsi nyugodtan jelentkezhetek náluk.
Dexar007, Van lehetőség náluk dogozni. Jelentkezhetsz a weboldalukon, vagy telefonon.
-
dlaj
őstag
válasz Intruder A 6 #2692 üzenetére
elégé elvannak szállva maguktól a legtöbb helyen, a portás/biztonsáigi őr úrakról nem is beszélve
Én pont egy portás/biztonsáigi őr úr vagyok, aki kamionosnak készül. 😄
Mi itt a cégnél ugyanolyan tisztelettel fogadjuk a kamionosokat, mint az öltönyös vendégeket. -
dlaj
őstag
válasz Intruder A 6 #2694 üzenetére
Jogos. Kamionosként egy ilyen szitunak én sem örülnék. 😡
-
dlaj
őstag
válasz #79335424 #2738 üzenetére
Hát ez szép. Jól leíírtad, szinte megjelent előttem a szitu. Egyébként meg most jött volna jól egy kamera.
Én tervezem (ha majd eljutok odáig, hogy kamiont vezetek), hogy beszerzek egy fedwélzeti kamerát. Nem tudom jó ötlet-e, vagy egyáltalán engedélyezik-e a munkáltatók. -
dlaj
őstag
válasz #81556480 #2791 üzenetére
Év eleje óta megy az államilag támogatott képzés, és előtte a toborzás, kiválasztás. Ebben a hónapban is szinte minden napra jut a hónap végéig valamelyik megyeszékhelyen. C, C+E, GKI.
Nekem lassan 30 éve van C-m, és holnap kezdem a C+E-t. Még kb. 4 hónap és úton leszek.
-
dlaj
őstag
válasz zsolt19900 #2972 üzenetére
Tavaly októberben jött az ötlet, hogy 46 évesen biztonsági őrből továbbképzem magam kamionsofőrnek. Novemberben már a wabi szimulátorban ültem, és tesztelték, hogy tolatás közben mennyire keverem össze a jobb és a bal oldalt.
Jelen pillanatban még mindig nincs jogsim. (Úgy, hogy a C kat 27 éve megvan.)
A nyáron C+E kresz és műszakiból levizsgáztam, és megvolt a BÜ vizsga is. (mindhárom elsőre, nem emiatt tartott ilyen sokáig ) Most várom, hogy kezdődjön a vezetés, és induljon a GKI tanfolyam. Úgy néz ki, hogy január környékén tudok elindulni kamionos pályafutásommal.Ha most elmész egy csoportos tájékoztatóra és megfelel, illetve te is nekik, kb fél év amíg jogsid lesz. Egy jó ideje viszont a wabis csaj viszi magával a tájékoztatókra a szemys csajt, de hogy lehet-e egyből belföldire jelentkezni, azt nem tudom.
Szerintem el kell menni, és mindent megtudsz. Ha már az elején nem tetszik, amit a tájékoztatón hallasz, fel lehet állni, és elmenni.[ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
válasz KAMELOT #3035 üzenetére
Erről van szó, és van itt bőséges német és angol.
Letöltve és belehallgatva egész lelkes lettem, Hónapok óta vakarózók, hogy el kellene kezdeni célirányosan tanulni a nyelvet a nemzetközi melóhoz. Tuti, hogy apránként megveszem mindet.
Köszönet Somatomnak, hogy felhívta rá a figyelmemet! -
dlaj
őstag
Nagy +1 a topiknak a mai hsz termésért!
Sok jól ötletet, és praktikus tanácsot olvastam.
Lehet, ha egyszer elindulok nem is lesz kedvem hazajönni! -
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz attamero81 #3166 üzenetére
Ma kettő kamionos emberrel találkoztam, aki oda van a négykezesért. Én nem vállalnám semmi pénzért. Különbözőek vagyunk.
-
dlaj
őstag
válasz #81556480 #3181 üzenetére
A legutóbbi (reggeli) hírekben azt hallottam, hogy csak kb 350 nő és gyerek maradt ott. Akiket elvittek onnan a párizsi és környéki helyekre, azok meg ott vertek sátrat. A francia elnök viszont azt mondta, hogy napokon belül felszámolják azokat az illegális táborokat is.
-
dlaj
őstag
válasz #79335424 #3188 üzenetére
Én a sportos vonalon utaztam.
Egy S51 B-t alakítottam át teljesen egy 86-os Jugoszláviai nyaralás után, amikor is megbabonázva fényképezgettem az akkori japán sport csúcsvasakat, Hondákat és Kawasakikat.
A kis simót teljesen átalakítottam. Sajnos nincs róla fényképem, de gyakorlatilag csak a váz maradt a gyári. Szerintem egyes megoldásait még én is megmosolyognám mai szemmel, viszont voltak olyan ötletek rajta amire még ma is büszke lennék.
Itt egy korai képen, amikor még a gyári állapotából épp csakhogy elmozdult.(Elnézést képek a többi kamionos topik olvasótól, hogy ezzel szennyezem a topikot!)
-
dlaj
őstag
Egy kis muzsika, ami talán nem offtopik.
-
dlaj
őstag
A Sygic november 30-ig alaposan le van árazva. Arra gondoltam, hogy megvenném az európai verziót.
Ezzel kapcsolatban és úgy általában a navigációs alkalmazásokkal kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
- Egy kezdő kamionosnak jó választás a Sygic, ez az ami a legjobb nekünk?
- A Premium+Traffic változatát érdemes megvenni, vagy a közlekedés információ nélküli változatát?
- Ki mit használ? Mit tartotok a legjobbnak?
- Érdemes-e egyszerre kettő navigációt futtatni a biztosabb célba érés érdekében? -
dlaj
őstag
válasz berek21 #3228 üzenetére
Köszi a választ! A navigyurci-t ismerem, de még eddig csupán lustaságból (és annyira még nem is volt aktuális) nem kezdtem el olvasgatni. Pótólni fogom, mert érdekel a téma.
A további hozzászólónak is köszönöm a tippeket!
Most úgy gondolom, hogy egy truckos Primo jó választás lesz.
-
dlaj
őstag
válasz #79335424 #3327 üzenetére
Végül is... csak a típusára és a színére lettem volna kíváncsi.
De így jobb, hogy írtál róla.
Az új (legújabb) Scania-ról pont tegnap láttam bemutatót, így most magam előtt látom a felhajtható anyósülést. A fazon aki bemutatta még be is tudta fordítani. A belső kényelem valami fantasztikus lehet benne. Nyilván még nincs semmiféle összehasonlítási alapom, de valószínűleg itt is úgy van mint mondjuk a telefonoknál (és a nőknél ); egy nem lehet tökéletes, 3-4-ből viszont lehetne egy ideálisat gyúrni.
Ahova megyek ott sok a Man-ci (gondolom a manci MAN-t jelent), és elég újnak mondják a flottát... hát majd meglátjuk. Egy kezdőre a közös betanítási időszak után nem biztos, hogy a legmodernebb technikát bízzák. (biztos nem) Viszont én mint munkahelyre tekintek akkor, amikor az mondom kamionos leszek. Nem várom el, hogy kényeztessenek, viszont elvárom, hogy a törvényes kereteken belül dolgoztassanak. (ebben is lehet, hogy csalódni fogok )
Szóval minden extrádat irigylem, még a subwoofert is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest