Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Köszi az észrevételt!
Valójában az érdekelt, hogy meg lehet-e oldani tisztán css selectorral a dolgot (speedfire kérdéseit régóta ignorálom, de ez most kivételesen érdekes volt), és örültem neki, hogy sikerült. Ugye webről beszélünk, pont jquery topikban, ahol is állandó vesszőparipám, hogy ahol lehet, ott ne jquery-zzünk, meg js-ezzünk, hanem CSS-el kellene megoldani minél több funkciót, mert a böngészőkben az a leggyorsabb, leghatékonyabb.A css selector sajna ilyen randa, ez nem azon múlik, hogy tömörebben akartam-e megcsinálni, a tömörség abszolút nem volt célom.
Olyan ez, mintha egy szöveg feldolgozási feladatot megoldasz húsz sornyi if, meg string kivágás, meg mittudomén milyen műveletekkel, vagy pedig ráhúzol egy rohadt ronda, de brutálisan hatékony regex pattern-t és 1 sornyi kóddal megoldottad.
Vajon melyik megoldás a jobb? Az igazság persze mindig odaát van, örökérvényű általános igazságok nincsenekA nem mindig a legrövídebb megoldást egyébként többször is a változó és függvény nevekre értettük, azoknak a lespórolása tényleg felér egy öntökön szúrással, pláne ha két év múlva kell ránézned, hogy mit is akarhattál anno a kódban az a, meg b, meg izé nevű függvényekkel megoldani. Illetve arról, hogy ha valaki 10 sornyi kódot belenyomorít egy 1000 karakter hosszú programosorba, közben 10 pontosvesszővel lezárva az utasításokat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez olyankor igaz, amikor valami felesleges kódbenyomorítás történik hencegésből (hogy ő még azt is képes kiolvasni, de aztán két hónap múlva megszopja
) vagy helyspórolásból, vagy más értelmetlen célból, aminek a karbantartása iszonyatos, de jelenleg az a helyzet, hogy szerintem martonx kódja is teljesen magáért beszél
meg működik, igazából tömörített leírása a korábbinak:
http://jsfiddle.net/bjxDL/7/
A selectorban már egyből benne van, mit akarunk egyből kizárni.
Persze az is tény, hogy konkrét megvalósítástól eltérhet, hogy biztos erre van-e szükség - például ha csak bizonyos esetekben, bizonyos egyéb feltételektől függően akarjuk, hogy az adott, kizárandó elemre más szabályok vonatkozzanak, nem általános érvényű a szabály; olyankor pedig a Te megoldásod a jó. Tehát mindkettő megoldásotok jó, feladatfüggő, melyiket érdemes használni, amennyiben általános szabályról van szó, én is inkább beraknám a mutatott módon a selectorba a kizáró feltételt, és akkor még felesleges if-else-ekkel sem növeljük a kódzajt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PC - GTX 1070 OC i5 6600
- HP Elitebook 850 G8 FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest