Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pechman8: 300B vs GU50 A Herceg és a Koldus
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2318 üzenetére
"Kliensoldalon is validálsz?"
Persze, validálok, csak kikapcsoltam, hogy teszteljem a szerveroldali validációt.
"Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél."
Elég nehéz elmagyarázni.. A lényeg az, hogy ugye ha nem választott valamit ki a user, akkor kidobunk neki egy validation error-t. Tehát hogyha ő az első választást megtette, de a másodikat már nem, akkor form submit után amikor visszatölti a formot a validációval, akkor visszaáll az egész alapjára, tehát, hogy az első választási lehetőség látszik csak, így ha mondjuk nem vette észre, hogy ott van egy második választási lehetőség is, akkor fogja a fejét, hogy mi az isten van.
"Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés."
Úgy értettem, hogy ugyanúgy jelenjenek meg submit után, mint ahogy azt a user submit előtt hagyta.
Így néznek a választási lehetőségek mezei, paint-es algoritmusban:Tehát, ha először igenre ment, de utána nem választott, akkor ugyanabban a formában kéne visszaadni a dolgot neki, mint ahogy volt submit előtt.. Tehát azt mondom, hogy lementem #valami css-ét, vagyis igazából az összes lehetőségét egy array-ben, aztán submit után összehasonlítom a jelenlegivel, ha nem egyezik akkor beállítom úgy, hogy egyezzen.. Na de hogy tudom lekezelni az újratöltést?!
#2321:
Hát én sehogy sem tudtam működésre bírni, már nem is kell.
Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sorozatok
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tesla topik
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Ipollo v1 mini 300 Mhs olcsón
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Dell XPS 13 9370 - 9380 UHD touch, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox Series X 1TB Játékkonzol! Ajándék Akkumulátoros töltőállomással!
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Dell Latitude 9410 // i7 10. gen. // 16/356GB // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest