- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #2318 üzenetére
"Kliensoldalon is validálsz?"
Persze, validálok, csak kikapcsoltam, hogy teszteljem a szerveroldali validációt.
"Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél."
Elég nehéz elmagyarázni.. A lényeg az, hogy ugye ha nem választott valamit ki a user, akkor kidobunk neki egy validation error-t. Tehát hogyha ő az első választást megtette, de a másodikat már nem, akkor form submit után amikor visszatölti a formot a validációval, akkor visszaáll az egész alapjára, tehát, hogy az első választási lehetőség látszik csak, így ha mondjuk nem vette észre, hogy ott van egy második választási lehetőség is, akkor fogja a fejét, hogy mi az isten van.
"Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés."
Úgy értettem, hogy ugyanúgy jelenjenek meg submit után, mint ahogy azt a user submit előtt hagyta.
Így néznek a választási lehetőségek mezei, paint-es algoritmusban:Tehát, ha először igenre ment, de utána nem választott, akkor ugyanabban a formában kéne visszaadni a dolgot neki, mint ahogy volt submit előtt.. Tehát azt mondom, hogy lementem #valami css-ét, vagyis igazából az összes lehetőségét egy array-ben, aztán submit után összehasonlítom a jelenlegivel, ha nem egyezik akkor beállítom úgy, hogy egyezzen.. Na de hogy tudom lekezelni az újratöltést?!
#2321:
Hát én sehogy sem tudtam működésre bírni, már nem is kell.
Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest