Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #2317 üzenetére

"Na most erre kéne ugye egy szerver oldali validáció, hogy biztosan kiválasztotta-e, illetve validálja a többi form elemet is. Ha van valami gond akkor kiírjuk az üzit, de ahoz újratölti ugye az oldalt."
    Kliensoldalon is validálsz? Az nyilvánvalóan nem váltja ki a szerveroldali validációt, de először kliensoldalon kéne kiszűrni a hibákat, hogy a felhasználónak ne kelljen várnia az újratöltésre, egyből az arcába kapja a figyelmeztetést, hogy ezt meg azt nem vagy rosszul töltötte ki. A form elküldhetnéd szerveroldalra AJAX-szal, ott IS validálnád, és akkor nem lenne lap-újratöltés, meg sokkal egyszerűbb lenne, mint cookie-kkal bűvészkedni.

"Na, ha pl ezekkel a radiobuttonokkal van valami problem, akkor nem jelenik meg az üzi, mert újratöltésnél visszaáll alaphelyzetbe, azaz csak az első választási lehetőség van megjelenítve."
    Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? :F Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél.

"Csak azt nem sikerült megoldanom, hogy a beanimált cuccok ugyanúgy legyenek, mint mielőtt submitolta volna a formot"
    Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? :DDD De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés