Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

válasz szmegma #2052 üzenetére

"Egyebkent miert baj, hogy a visszatero adatot szeretnem szurni? Ezert lenne a filter() es find() fuggveny nem?"

Feleslegesen lassítja az oldalt. Nem egyszerűbb csak azt az adatod visszakérni amire ténylegesen szükséged van, nem kell szűrni? A te megoldásoddal így megy végig:

Elküldi a kérést a PHP-nak, ami visszaküldi az összes adatot. Ezt visszaküldi a scriptednek, ami végigmegy az adathalmazon amíg nem találja meg azt amire neked szükséged van (ha jól tudom a .find() lineárisan keres, nem? - a lineáris keresés a leglassabb keresés - szintén amennyiben jól tudom, javítsatok ki, ha tévedek), majd berakja neked a html-edbe.

Szűrés nélkül, ha csak arra kérsz kérést amire ténylegesen szükséged van:

Elküldi a kérést PHP-nak, ami feldolgozza azt amit mondtál neki, visszaküldi a scriptnek azt a specifikus dolgot amit kértél, a script meg beülteti a html-be.

Nem kell feleslegesen végigmenni az összes adaton, mivel tudod, hogy tutifrutti azt kapod amit kértél.

"Ez a POST-os megoldas nem jo, ui. akkor az "Utolsó frissítés: 2013 April 21." reszt torli a BODY-bol."
    Átírtad a PHP fájlod, hogy működjön a POST-os megoldással? Ha nem, akkor nyilván nem fog működni. Ha nem érted a PHP-t, akkor írj a PHP fórumba, ott majd eligazítanak, hogy hogy kéne kinéznie.
    Nekem amúgy nem törli az "utolsó frissítés" izét.

Pontosan amúyg mit szeretnél elérni? Gondolom azt, hogy újratöltés nélkül tudja a user lapoztatni az oldalt, nem?

Amúgy szerintem azért válik inaktívvá a lapoztatás mert azt is minden kérés után újra betöltöd, azt külön kéne rakni az ajaxtól és egy változót létrehozni php-ban, ami visszaküldi a scriptnek, hogy hanyadik oldal volt előbb nyitva, vagy valami ilyesmit és onnantól kezdve gyerekjáték.

szerk:

Alapból a HTML kódod is elég zavaros, minek ennyi div?

<div id="news-tartalom" style="padding-bottom:1px;">
    <div id="news" class="module">
    <div>
    <div>
    <div>
    <h3>CUCC</h3>
    <div class="datum"> 2012 Október 20.</div>
    <div class="hirek">bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    <div style="position:relative;width:370px;margin:0px auto 0px auto;padding:0;text-align:center;color:#999999;">
    </div>

elég lenne így:

<div id="news-tartalom" style="padding-bottom:1px;">
    <div id="news" class="module">
    <h3>CUCC</h3>
    <div class="datum"> 2012 Október 20.</div>
    <div class="hirek">bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb</div>
    </div>
    <div style="position:relative;width:370px;margin:0px auto 0px auto;padding:0;text-align:center;color:#999999;">
    </div>

Új hozzászólás Aktív témák