Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandus

veterán

válasz lacam #170 üzenetére

wbből olyan nagyon extrára tényleg ne számíts sajnos budapesten. sajnos sokszor viszont még a 15k+-os helyen is csalódva jön ki az ember.

amit ekkora keretből ajánlanék az a vapiano olasz étterem, van több is belőle, szerintem ilyen alkalomra a leghangulatosabb a bécsi cornernél van, ez jó lehet évfordulónak, ha ketten eszünk 1-1 tésztát valami innivalóval az kb 5k huf. kb önkiszolgáló, pincérek nincsenek, sorba kell állnotok, ott előttetek elkészítik a kinézett tésztát, pizzát, stb. aztán leültök.

szóval átmenet végülis egy tipikus és egy gyorsétterem között olasz stílusban. egyedi, de megfizethető, nézd meg a honlapjukat.

szerk: dátumot nem néztem :)

szerk2: oata negra jó hely, de összességében a két szerecsne például nekem jobban bejött, még ha nem is akkora a kínálat. persze egy spanyol tapas bárhoz egyiknek sincs sok köze, de azért különlegesek :)

• DeFranco

nagyúr

válasz lacam #170 üzenetére

Neten tudsz nézni étlapokat árakkal :) Fel tudsz készülni.

Ezek az árak persze csak a belvárosi felkapott helyekre vonatkoznak (és ne tudd meg, egyszer milyen bűnrossz kaját kaptam egy michelin csillag várományos helyen - Klassz étterem, Oktogon, a minősíthetetlen pancser konyha és kiszolgálás non plus ultrája), van bőven rendes árfekvésű is.

Én nem mennék fel Pestig ezért a túráért, főleg ha nem kell "különleges" konyha, inkább keresnék a környéken valamit. Főleg, ha valami nagy durranásnak szánod, akkor érdemes olyan helyet keresni, ami már bejáratott, vagy legalább valamennyire ismered, mert bárhol érhet meglepetés.

Amit én szeretek Pesten, az a Millenium da Pippo a Kodály körönd környékén, reális árfekvésű hely, olasz és magyar ételekkel, olaszos stílus, az dominál, jól főznek, de a pincérek minősége hullámzó. Volt olyan pincérünk, aki emlékezett mit ettünk fél éve desszertre, és amit megkérdeztünk, hogy van-e de nem volt, azt is megfőzette a szakáccsal kérés nélkül, de volt olyan is, akinek fáradság volt megmozdulni is.

Van egy lentebb linkelt étterem Kőbányán, azok halban jók, csárda feeling, jól főznek, tipikus flegma pesti pincérekkel, van egy hangulata, de vagy bejön nektek vagy nem.

Van Kispesten egy hely, amit megkeresek ha érdekel, az még családiasabb, még kockás terítősebb, még magyarosabb, még hatalmas adagosabb. (megvan: Nótafa)

Kecskeméten is tudok egy jó helyet a belvárosban, de az nem olcsó, ellenben jó a kajájuk, és hatalmasak az adagok (kb. 2-3 adagot kapsz a tányérodra, úgy hogy ott mindig csomagoltatás van a végén).

Van egy jó brazil étterem, ott tudni kell, mit kell enni, de nagyon autentikusan főznek, feltéve ha akartok valami különlegeset. A neve Corcovado, de valamiért nem találom most a neten, elképzelhető, hogy már bezárt.

Indiaiban Salaam Bombay a jó, de nem olcsó.

Vannak lehetőségek, ezen kívül is bőven, de biztosra egyiket sem mondanám, mert nem ismerem annyira az ízléseteket. Rongyot rázni meg hülyeség feljönni. Az ilyen alkalmakra én jobb szeretem a már ismert helyeket, és kalandozni ráérünk random időpontokban is.

Zamárdiban egész évben nyitva van a Paprika csárda, ott nagyon jókat ettünk, de csak egy csárda, ott a Kistücsök Balatonszemesen, ami már nem tudom hány díjat vitt el, állítólag a fél ország oda jár, a másik fele meg Zamárdiba a Mauro étterembe, de az ilyenkor már zárva van, pedig azt első kézből mondom neked, hogy az egyik legjobb étterem amit ismerek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés