Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
JiaYu G4S Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát megadta magát az utolsó g4s a családban.
Kisfiam megkapta, és olyan szerencsétlenül esett le, hogy a szilikon tok ellenére pókhálós lett... volt megsiratás... Persze apa előhúzott egy másik tartalékfont, aztán kapott egy új sáomit (7a). -
Hihetetlen, de már a 4. tulaja van a szép fehér g4s-nek.
Használtan vettem, majd megkapta asszonyka, utána a lányunk, és most a legkiseb fiamnál landolt.
Igaz, gms tápvonalcsere szükséges volt, hogy telefonként is lehessen használni, de megoldottam.
Erre még nem került fel a salamander 4.4, még mindig 4.2-es droidon van.
Csak a 13GB-os data hekket és a 4.2-höz tartozó CWM-met kapta meg. -
Feleségemnél remekül működik még a telefon. Volt egy időszak, amikor kikapcsolgatott, de rájöttem, hogy a púpos akku miatt. Akku csere óta visszaállt a régi stabil működés. 4.2-es kipucolt stock droid van rajta.
Még a gps is működget, hála a házilag tákolt hurokantennának - persze navigációra alkalmatlan.
Továbbra is a kamera fontossága miatt nem is tudom, hogy megérett-e a cserére. Nem elkötelezett okostelefon rajongó az asszonpajti, szóval nincs is sok alkalmazás telepítve. A 13GB-os data partícióból kb. 1GB-ot tesznek ki a telepített alkalmazások... Ez ma már ritkaságszámba megy.
Tehát még abszolút élhető telefonról van szó. -
válasz
fudi2002
üzenetére
A fájlnév nem fontos. lehetne akár kukamalac is, a kiterjesztés meg pláne nem fontos. Csak a tartalom.
A dd parancs amúgy sem gondolkodik, hanem cselekszik. Ezért nem "felhasználóbarát" (Windows-os értelemben), hanem aki használja, annak kell észnél lenni.
Az MTKDT mentésből a bin fájl lesz az, ami neked kell, asszem a másik a data-ból kinyert adatokat tartalmazza. A bin fájl viszont nem csak az imei-t taralmazza, hanem az egyéb kalibrációs információkat is.Amúgy a Linux jellegű/alapú operációs rendszerek legtöbbje nem "érzékeny" a kiterjesztésre, mert nem úgy működik, mint a redmondi cucc - szerencsére.
-
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem tudtam megnézni a linket.
Ami biztos hatás az ez:adb-n keresztüli nvram visszaírás.
legyen az mentés neve
nvram.imgadb push nvram.img /sdcard/.
adb shell
su -
cd /sdcard/
dd if=nvram.img of=/dev/nvram
sync
reboot recoveryNa és ekkor nyomj egy factory resetet.
Ilyenkor a következő úraindítás után az nvram-ból "legenerálódik" a /data-ra az összes olyan adat, ami szükéges a működéshez.Ha mégsem így lenne, akkor máshol kell keresni a gondod. Ilyenkor a protect_s és protect_f az, amit még vissza kell írni hasonló módon.
-
válasz
Tomacko
üzenetére
Pedig jó kis telefon volt. (asszonypajtinak még megvan, most kapott frissebb akkut a púpos helyett)
Ha nem zavar a miui, akkor redmi 4a jó lehet akár, újonnan 37k körül van.
De ha a limit max 30, akkor jön a szokásos kérdéshalmaz... dual sim kell? Mert mostanság nem nagyon van olyan szintű telefon reális áron, mint a g4s... itt főleg a kamerára gondolok (
), nem a GPS-re (
)
Az biztos, hogy 2GB RAM alá nem szabad menni. Főleg fiatalként (fészbúk és egyebek....)Én redmi 3s mellett döntöttem, de stabilitásban a g4s jobb volt. A redmi 3s bizonytalanabb működésű (szenzorok megállna, majd újra elindulnak; random kikapcs - igaz, eddig 3 volt a fél év alatt), de még így is elég jó. Igaz, nem a 30k-s árkategóriával képviselteti magát.
-
válasz
Tomacko
üzenetére
Van lehetőség megnézni, ha pl. van bekapcsolt usb hibakeresés. Esetleg erről infód nincs?
Mert ha van, akkor lekérdezhető.Ha nincs usb debug, még akkor is megnézhető, csak elég bonyolultan: a system-et lemented flashtool-lal, és az img fájlban kikeresed a build.prop-ot.
Vagy szintén flashtool-lal a boot.img-t mented le, és azt szétbontva látható, hogy milyen a verzió.
Na jó, ez azért nem 1xű.
-
válasz
Madbully
üzenetére
Nos az első dolog, hogy mindenképpen pontos információ kell a "gépsárkányról".
Ehhez elsődlegesen az MTKDroidtools PC-s programot javaslom.
Meg kell nézni, hogy melyik verziód van.
2/16 vagy esetleg más.
Ezek után egy mentés midenképpen - root esetén MTKDroidtools-zal, root nélkül pedig SP Flashtool-lal.
Minden mást csak utána. -
válasz
fudi2002
üzenetére
MTK után nekem ez rémálom.
Ugyehogyugye?
Én is úgy látom, hogy az MTK bár kicsit más mint a tátika, de valahogy mégis sokkal logikusabb és jobban felépített, érthetőbb - az én logikámnak legalábbis.
Ráadásul az SP Flashtool kevés kivételtől minden mtk-s eszközhöz jó. Ráadásul már több mint egy éve jó a Linuxos változat is.
Snapinál van valami rawcopy progi, szigorúan Windows-ra...
Szóval a redmi3s-t én sem piszkálom, de nincs is rá időm. -
válasz
avena71
üzenetére
Készítettem egy belső SD letiltót.
Előkészületek:
mod recovery mentés (lehet CWM, vagy TWRP)
Ha nincs mod recovery, akkor fel kell tenni egyet mindenképpen, ami 4.4-hez való - és addig semmit sem csinálni.Ha már a mentés megvan, akkor, a letöltött zip-et kicsomagolás nélkül a fizikai sd kártyára másold rá. Lehetőség szeint a főkönyvtárába.
Belépsz CWM recovery-be (vagy már mod recovery-be).
Install zip from sd card -> choose zip from sd card -> kiválasztod a JY-G4S-2.16-DISABLE-Int-SD-for-stock4.4.zip csomagot, és installálod.
reboot után már a belső SD-nek nem szabad látszódnia, csak a fizikainak.
A csomagHa netán gond van, és nem indul el, akkor CWM-ből vissza kell tenni a mentésedet, mert akkor valamit elrontottam - sajnos nincs most lehetőségem (időben) többre.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére

Szerintem ez jó döntés volt, és ügyesen megoldottad! -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Valamit nagyon elszúrtál, mert megszűnt a 8-as partíció, ami a FAT lett volna.
Nem tudom mit csináltál, de inkább ne csináld megkérdezés nélkül. Szerintem.Full más partíciókiosztás ahhoz képest, amit először lekértél.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Hú, tényleg, az spaosp-hoz nem publikáltam az átparticionálást, letiltót. (mivel ez van most is rajta, ezért nem lesz nehéz csomagot csinálni belőle...)
Hár remélem, hogy nem megint este 9-kor keveredek haza...Ami a windows-os dolgokat illeti, hát arról fogalmam sincs, elég nekem a melóhelyen a redmondi oprendszernek nevezett förmedvényt használni....
hogy 2g/3g között szépen váltson, ha kell,
Amiket eddig használtam 4.2 Borx gold és az SPaosp is megfelel ennek. -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Vannak olyan programok amik 4.4 alatt nem mennek.
Én szerettem a 4.2-esből a borx föld romot.
4.4-ből még az spaosp-ot.
Mindegyikre van kész belső sd letiltó.
De ha mást választasz, akkor 5 alattira megoldom (kivéve miui) -
válasz
zekk007
üzenetére
Persze, bármelyik. De mindig olvasd el a rom-hoz mellékelt használati utasítást, és az szerint cselekedni.
Ami fontos a módosított recovery-k esetén, hogy 4.4-től máe szükséges SeLinux támogatás. Ez a régebben készített CWM-ek esetén legtöbbször nem áll rendelkezésre, de a később készített TWRP-k esetén már ott van.
Amit érdemes még tudni az az, hogy a CWM és a TWRP mentései nem kompatibilisek, azonban a zip-es ROM-ok felrakására mindkettő alkalmas.
@(#5211) zekk007
Én nem vagyok TWRP párti, és nem is használtam még g4s-en. Inkább CWM és PhilZ.
Szóval nem tudom, melyik twrp lenne jó.
Mindenképp olyat javaslok, ami valamelyik CM12 / CM13 mellé ajánlott. -
válasz
zekk007
üzenetére
Igen, ez a gyári partíció.
A romok úgy jönnek ki, hogy nem igényelnek partícióváltoztatást.
Ez alól kivétel az SL széria, ahol a belső SD egy kis cafatnyi rész, a 35MB, de ez esetben sem átparticionálásról van szó, hanem a belső sd láttatásáról (csatolásáról).A partícióinformációk az mbr, ebr1, ebr2 fájlokban vannak, ezeket a ROM-ok nem tartalmazzák!
(kivéve ha..., de olyannal még nem nagyon találkoztam.)@ (#5204) naaBLEtpwn
Elméletileg nem kell kitalálnod, mert van rá módszer.
Egy bökkenő van: az 5.x és az feletti droidoknál már nem tudom, hogy melyik apktool működik, mert amit kipróbáltam 2.0.3 azzal nem tudom a módosított fájlokat összerakni. Így viszont a cm12.1-es romból nem tudotam módosítást csinálni.A cm12.1-hez a boot-ot viszont módosítottam. (md5sum:196e9f6dcbcf7432c491fac6a98d92a5, méret: 6516736 byte)
Nem garantált a működése, mert nem volt próba!Ha 4.2/4.4-es romot használnál, akkor ez nem lenne gond, azokkal tudok mit kezdeni.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Így már értem.
Mivel SL (4GB), ezért van ez.
A 2/16-hoz használt átparticionálót ehhez nem szabad használni. Mert itt alapból nem lenne értelme.
De láthatod a p8-as partíciót: 35MB. Ezt látod, látja a rendszer.
Ezt kell letiltani, mind a kernel-ramdiszkben , mind pedig a framework-res.apk-ban. -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Ezek szerint egy teljesen átparticionált telefon lehet a bitrokodban.
Ha lekéred a partíciók méretét, akkor abból kiderülhet.adb shell cat /proc/partitionsparancs segítségével fogod megtudni.Ennek is van előnye, de ahhoz ki kell "kapcsolni" azt a kis maradékot...
4.2 esetén könnyű, de 4.4 esetén már elég macerás, mert minden egyes rom esetén magát a kernel-ramdiszket is kell módosítani. A blogomban van néhány rom-hoz átalakító fájl/leírás.Szóval ez nem hiba, hanem tulajdonság, csak nem biztos, hogy tudtál róla.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére

Szép volt!Egyébként az általam linkelt uboot is a Salamander-ből van.

A sima uboot (lk) a salamander rom-ból.
Itt pedig a helyes link az uboot changer CWM szkriptről. -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
F@sz dropbox. Egyre sz@rabb. Majd atrakom a gdrive-ra
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Hm... ez gyanúsan az a jelenség, amikor a kernel és a kijelző nem egészen passzolnak egymáshoz.
Van olyan érintő, ami csak 4.2-vel megy. Viszont nálad nem ez a helyzet.
Ilyenkor szoktam javasonli egy új uboot-ot. [link], cwm-ből telepíthető.
Csak simán az uboot pedig : uboot.bin (lk.bin)
Ezt fel lehet tenni flashtool-lal, és root jog megléte esetén parancssorból.
Ezt még próbáld meg.Ha ezzel sem megy, akkor egy gyári 4.2-es romot javallok feltenni.
@(#5184) fa4hu
Adb-n keresztül nem lehet valahogy recovery-s ROM-ot flashelni?
Nagyon macerás lenne, többe kerül a leves, mint a hús...
A dd-vel mentett dolgokat igen, azokat fel lehetne tenni. -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Hát akkor amit akartam linkelni régebben, ezt próbáld meg.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Hát bizony megnéztem az a recovery-t, és egy TWRP-t találtam.

Fura, hogy nem megy...No ezért a két kernelt összehasonlítva látám, hogy különböznek.
Szóval a boot-ból kiszedtem a kernelt és összeházasítottam a twrp-vel.
Ebből ez lett:
[link]Flashtool-lal vagy mobileucletools-zal is megpróbálhatod feltenni.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Amikor a droidtools kiírja az elslő infó-box-ban kiírja az infókat, onnan lehet megtudni.
De ha a build.prop-ot és/vagy boot.img, recovery.img-t megoszthatóvá teszed valami felhőben, akkor megkukkantom.
A szekresztésedre szerkesztve: ez egy 4.4-es rom, tehát 4.4-hez illeszkedő recovery kell hozzá.
ez a recovery szerintem jó lesz.
Falshtool-lal fel tudod tenni.Ha elindul, akkor egy factory reset után használhatóvá kell válnia a telefonnak.
Ha mégsem, akkor egy 4.4.2 aosp-ot javallok, de persze válaszhatsz bármi mást, ami 4.4.
De ha tiszta és száraz érzést akarsz, akkor felteszel egy gyári romot először flashtool-lal cakkumpúder, download módban, persze a recovery-t kicserélném kapásból a twrp-re, és meglátod, hogy működik.
A lényeg, hogy a telefonod még él.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Na ez már jó.
Még a verzió szám kellene. -
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Nem. Sd kártya mindenképp kell bele.
-
válasz
naaBLEtpwn
üzenetére
Van ötlet:
Gatyába kell kicsit rázni.Első: ments. Erre a legalkalmasabb az MTKdroidTools (windows-os program).
Ha a mentés megvan, akkor lehet továbbmenni.
0, Milyen rom van rajta jelenleg?1, Ez lehet kontakt hiba... Az nem túl jó, mert már nincs igazából raktáron segol usb panel (régen olyan 1500Ft volt...).
Esetleg egy ügyes műszerész kicsetéli/megforrasztja, ha tényleg k.h. a hiba.2, Ha még nem laktad be, akkor factory resetet neki... ja, hogy nincs recovery? Akkor még ne... először egy recovery-t tegyél rá. Olyat, ami az android verzióval megegyező kernelt takar.
3, Ez sok dologtól lehet, először legyen egy tiszta használható rendszer, nem ilyen hibákkal felugrós... Utána térjünk vissza rá.
4, Hát a sárgásodás sajnos jellemző idős korban. Az enyém is mindkét oldalon sárga, de csak ha kifejezetten fehér a háttér. Egyébként nem látszik.
5, Logikus, hogy csak sd-vel működik: nincs belső SD. Sem fizikailag, sem pedig emulálva.
A belső tárhely a data partíció, és pont.
Nem hiba, ez így működik.
(Persze meg tudom neked oldani, hogy legyen, csak minek...)6, Az cifra dolog. Valami nagyon gányolt telefon került hozzád.
7, Mint említettem, a rajta lévő droidtól függ, hogy mit lehet rá felhegeszteni.
Lásd összefoglaló.@(#5148) fa4hu
Az SL-nek nincs külön topikja, mert csak a ram/rom méret tér el, a platform u.a.
Az összefoglalóban is említést tesznek az SL-ről. -
válasz
avena71
üzenetére
Még annyit megnéznék, hogy ha átparticionálást csinálsz rajta, akkor hogyan alakul a történet.
Ez nem veszélytelen művelet, nem is feltétlen egyszerű, és függ a módja a droid verziójától is.Ha ugyanis egybe "hegeszted" a belső sd-t és a data-t, akkor egy 13GB-os partíciód lesz, ami a programok telepítésére van (azé' éz nem kicsi...), és csak fizikai sd-vel tudod használni.
De olyan lehetőség is van, hogy azt a hibás partícióhoz egyáltalán nem nyúlunk. egyszerűen nem láttatjuk, és olyan mintha ott sem lenne.
Természetesen ekkor is kell a fizikai SD kártya.szerk.:
TWRP alatt szokott lenni adb elérés.
ha van, akkor lekérnék parancssori kimeneteket:adb shell cat /proc/partitions
és egyadb shell cat /proc/dumchar_info -
válasz
avena71
üzenetére
Azért hirtelen egy kérdés:
Nincs átparticionálva véletlenül?A jelenség amúgy nem jelent jót.
Lehet, hogy döglődik az emmc - mármint a belső memória.
A legjobb amit tehetsz, hogy mindent lementesz amit tudsz, és flashtool-lal felteszel egy gyári rendszert.
Na ha akkor is gond van, akkor tényleg halódik.
Ha akkor működik, akkor a mentésedből vissza tudsz állítani mindent.(A flashtool-ban a format opció messze kerülendő, magyarul tilos!)
@(#5140) fffeco
Lehet, hogy egy usb panel csere megoldaná a jelenséget, de az is lehet, hogy tényleg alaplapos.
Ezt távolról nehéz megmondani.
Az is lehet, hogy akku hiba.
Szóval több hibalehetőség is van.
Vagy szerviz, vagy otthon megpróbálod elsőnek az usb panelt cserélni - ha van.
sokszor leejtettem - ezek után nem kizárt, hogy akár egy hajszálrepedés az okozója mindennek - és ilyenkor tényleg bármi előfordulhat. -
válasz
fudi2002
üzenetére
&(#5133) fa4hu
Igazán szivesen. Jó volt. Illetve valahol még maradok, mert szerintem nem adom el, hanem megkapja majd valamelyik kölköm. nem sokat adnak érte, viszont használati értékben nyútja azt, amit a frissebb telefonok.
Nochdazu azért időről időre benézek.
A "másik oldalon" nem lesz egyszerű, mire mindent végigbogarászok, hogy mit hogyan merre meddig. Nekem az MTK alapon nyugvó kütyük kicsit logikusabbnak tűnnek. Ráadásul általános eszközök vannak hozzájuk - SP flashtool. Be nem kapcsolható telefonokat is le lehet menteni, stb.. -
Aviszontlátásra'.
Úgy tűnik lecseréltem egy Redmi 3 s prime telefonra ezt a jó kis g4s-t.
Mindenben kiszolgált, bt gps után már a navigáció sem okozott gondot.
Kafa, megbízható társ. Még most is azt mondom, hogy nem kell szégyenkeznie a mai telefonok között sem.
Nekem bejött.
-
válasz
NomAAd5
üzenetére
Azt hiszem ezekkel elleszek egy darabig
Szerintem is.
Jól rágd maga át rajta. Érdemes.
Én annak idején vettem egy törött kijelzős mtk-s telefont csak azért, hogy gyakoroljak. Bár anyagilag nem érte meg, de sokat tanultam a kisérletezések során (pl. sd kártyáról futó rendszer; így akár dual boot-ot is létre lehet hozni.) -
válasz
NomAAd5
üzenetére
Na akkor kcsit bővebben, már nem mobilról:
a boot record fájlok adatail linux alatt egyszerűen afile mbr
paranccsal tudod lekérni. Ugyanígy az ebr1 és ebr2 esetén is működik.
Ezen alinken töviről hegyire leírják, hogyan kell értelmezni a boot record-ok kódjait. ez érvényes az mbr, ebr1, ebr2 fájlokra egyaránt - természetesen. Ha ezen átrágod magad, akkor jön majd a megvilágosodás, hogy mennyire egyszerű a változtatás. (Amióta a leírást elolvastam, gyakorlatilag úgy szabom át a telefonok belsejét, ahogy akarom. Ide értve a recovery méretnövelést a secro méretének csökkentésével, system, cache data ésatöbbi....)Majd azt vedd figyelembe, hogy pl. egy teljes átparticionálásnál - ha ilyenre adod a fejedet - az fstab beköltözött a boot.img-be, ott kell módosítani. A boot.img kibontásához pedig mtktools kell (nem MTKdroidtools!), ami egy perl szkript. kibontás/összecsomagolásról néhány szó
Bár a 9/4-es opciónál ez nem fog kelleni.A
cat /proc/partitions
és acat /proc/dumchar_info
kimenetek mindenképp kelleni fognak, hogy lásd, mi mekkora.
Ha módosítod az ebr1/2 párost, és beteszed a /dev-be, akkor ha a két parancsot ismételten lekéred, meglepődve fogod tapasztalni, hogy apartitionsnem fog egyezni adumchar_info-val. De ettől még működik a dolog.
Ha frissíteni akarod adumchar_info-t, akkor komplett romot kell fw upgrade móddal feltenni (természetesen a módosított fájlokkal), ami a pmt-t frissíti...Szóval a dolog nem vészes, de roppant körültekintően kell eljárni. Az biztos, hogy ilyenkor egy mentés nem mentés. minimum mtkdroidtools-os mentés kell. Én szeretek még dd-vel is menteni, mert az közvetlenül raw img-ben menti a system-et, amit kapásból lehet mount-olni (pl.:
mount -t auto -o loop ~/droid/g4s-system.img /mnt/androsys) -
Szóval 4.2-ről 4.4-re frissítés adatvesztés nélkül.
Miről :
Nem gyári 4.2, hanem a Borx Gold V1-féle ROM
Több program írta erre a play-ben, hogy nem kompatibilis az eszközzel, holott a teszt-G4s-re meg mindegyik telepíthető volt.
Szóval megérett a váltásra (ja, hogy kint van már az 5.x, meg a 6.x; valahogy nem inspirál a sok korlátozás az új verziókban)Mire:
Itt sokáig tesztelgettem (míg még megvolt a teszt készülék), hogy mi is legyen, végül úgy döntöttem, hogy 4.4.2 lesz, ebből is a FT csapat által készített 4.4.2 AOSP_v2.Hogyan?
1, mentés CWM-mel
2, mentés Helium backup-pal
3, mentés Titanium backup-pal.
4, mentés MTKDT-vel – itt csak az érzékenyebb blokkeszközszakazok érintésével (preloader, nvram, ilyesmi)
Ennek tudatában folytattam, gondoltam ennyi mentés után nem lehet gondom...
5, A 4.2-hez való CWM-ből telepítettem a 4.4.2-t. Eredmény: bootloop.
Recovery van, így gondoltam recovery-ből recovery-t cserélek, mégpedig a TF csapat által készített CRT-t. Aha, ezek után már a recovery sem jött be...
6, 4.4.2 gyári ROM flashtool-os változata firmware upgrade-del.
Szépen elindul, ahogy annak lennie kell.
7, 4.4-hez készült PhilZ recovery flashtool-lal felrak.
Van recovery.
8, 4.4.2 AOSP_V2 telepítése.
Szépen felmegy, elindul.
9, Adatvisszaállítás Helium-mal
Nem igazán sikeres
10, Adatvisszaállítás TiBa segítségével
Ez sem igazán nyert...
11, Méregbe gurulás
Módosítottam az AOSP_V2 zip-et: insecure kernelt kapott, mégpedig belső SD letiltással. Ehhez persze a framework-res.apk is módosult... A data és cache partíciók formázását kivettem a telepítőszkriptből.
12, Nem telepítettem újra...
... de azért a belső sd letiltást megcsináltam, kell a fenének a belső sd... Átparticionálás után 13GB az adatpartíció, jóa’...
Aztán inkább gondoltam egy merészet, és a CWM mentés adat és cacha partícióit visszatettem a 4.4.2-re.Hö.. műxik.
Néhányány apróbb beállítás, és egyanaz a rendszer fogad, mint előtte, az adataim pedig hiánytalanul megvannak.
Legalábbis látszólag, mert a CSR racing bizony megint töltögeti a kiegészítő fájlokat. 1 év “munkája” veszendőben? Ja nem... nem is tudtam, hogy ez menti a játékállást felhőbe. Na így már nem rossz a helyzet, így már rendben vagyok.Hát így sikerült a 4.2->4.4 frissülés.
Jó ujjgyakorlat volt így egy év után, főleg úgy, hogy közben főztem, mosogattam, aztán délután grillezés (némi szekszárdi vörösbor), születésnap... -
válasz
cneref69
üzenetére
Készítettem egy olyan exe-t, ami felteszi az MG_V8-as romhoz a 4.4-hez való recovery-t.
A recovery egy CTR2-es Carliv Touch recovery, amit a TF team készített (ebből a CM12-es rom is feltehető volt).Mit csinál az exe?
újraindítja fastboot módban a telefont
fastboot módban feltesz egy insecure kernelt.
ezután átteszi az sd kártyára a módosított recovery-t
flessei a módosított recovery-t.
újraindul recovery mode-ban.Letöltés
Sajna tesztelésre nem került, mert a teszt-telefonomat eladtam, a sajátomon meg még 4.2 fut, de val'szeg hamarosan a 4.4.3 AOSP kerül fel rá...Csak saját felelősségre, de ha nem működik, akkor szólj.
-
Még mindig g4s.
Egyszerűen nincs megfelelő előrelépéses alternatíva.
Ha mondjuk a Xiaomi Redmi3pro-ban lenne B20, és volna MTK alapú, akkor váltanék, de alapvetően sokkal többet nem tudnak a mai telefonok. Leszámítva az LTE-t.
Szóval még csak gondolkodom, hogy feltegyem-e a saját telefonomra a 4.4-es AOSP-ot...
- ezt is csak azért, mert néhány alkalmazás már 4.4-et kovetel meg minimum.
Valahogy nem vagyok egy verzióhajhász.
-
Nem volt esetleg szészedve?
Gyakori hiba, hogy az usb panelről induló koax tápvonal lecsúszik, elmozdul, ilyenkor nem használható a telefon, mert nem kap térerőt.
Ha már az sem, akkor alaplaphiba lehet.@(#4996) korobi
(#4997) cappa72:
szétszedve nem, leesve többször is...
Na ott lehetnek kontakt gondok pl, de sajna az alaplapon is keletkezhetett mikrorepedés. A koax tápvonalat megnézném a helyedben. Ha a helyén van, akkor 99% alaplaphiba. -
válasz
steve1977
üzenetére
Örömteli, hogy műxik!Hát... nem tudom... 4.4...
Amit megpróbálnék az az, hogy feltennék egy 4.4-es romot, de ezzel az uboot-tal.
Nem garantált a siker.
A touch és kijelző működése a boot.img és az uboot közös "együttállása" (tartalma) esetén biztosított.
uboot - alacsony szintű drivermeghajtók
boot.img - kernelmodulok. -
válasz
ittakary
üzenetére
Szerintem tulbonyolitod es ezert nem erted amit mondok.
Nem hinném.Ha valoban 16GBos a telefon, akkor a Beallitasok / Tarhely menupontban miert csak Osszes hely 4GB latszodik?
Mert az lehet a data partíció, illetve user-ként neked csak ennyit kell látnod (+ a belső SD-t, lásd alább)
Összes hely: 3,94GB - erre települnek a programok, és adataik (nem a kieg fájlok).
Ha lejjebb görgetsz, akkor pedig látod a 13GB-os belső SD-t is (nálam ilyen nincs, én kikapcsoltam)
Plusz ott van még az 1GB-os rendszerpartíció - merthogy a rendszernek is kell hely.Nekem nem a grafikus felület a beszédes, mert ott lehetnek féreértések, pl. a megnevezésekben.
A parancssoros kimenet viszont tiszta és világos.Gondolj bele, pl. egy windows-os példába:
ven egy hdd-d, 160GB-os.
A rendszert telepíted, és az elfoglal 10GB-ot.
A alkalmazásoknak fenntartasz 4GB-ot.
A többi helyet meg fenntartod a letöltéseknek.
Mindegyik (mindhárom) külön partíció. -
válasz
ittakary
üzenetére
Bocsánat a septiben mobilról írt válaszért....
Szóval részletesebben.
az emmcblk0 az a teljes emmc (flash memória) mérete.
15371264kB --> 14.659GB : ezt csúfolját 16GB ROM-nak.Ezt osztják fel partíciókra és további blokkeszköz szakaszokra, amit a
cat /proc/dumchar_info
kimenete fog adni.
A "csak blokkeszköz-szakaszok" nem rendelkeznek önálló rájlrendszerrel.A partitions és a dumchar_info kimenete összefügg, csak más módon mást mutat (utóbbi hex kódokban tartalmazza a blokkeszköz-szakaszok méretét. Ha átszámolod őket egymásba, akkor megegyeznek).
Szumma szummárum, a telefon 16GB ROM-mal szerelt, így 99%, hogy 2GB ram van benne, ehhez meg a
free
parancs kimenete kell, ami megmondja, hogy mennyi a RAM. -
válasz
fudi2002
üzenetére
A gps ezen a telefonon sosem lesz jó.
Még BT gps-szel is téved a feldolgozóegység, bár elég keveset.
Van olyan, ahol előcsalogatató, hellyel-közzel még működget is, de...Amúgy olvaslak benneteket (merthogy mostanában ketten írtok ide leginkább
), de most nem nagyon van időm próbálgatni, még mindig 4.2-őt használok. (Egyszer feltettem egy cm12.1-et - by Morkva2102- a tartaléktelefonra úgy decemberben, azóta sem nagyon foglalkoztam vele) -
válasz
MenőManó03
üzenetére
recovery -> factory reset.
-
válasz
Bajzath
üzenetére
Hm...
Arra tudnék gondolni, hogy:
1, 4.2-höz való a TWRP. (Ez azért gond mert nincs SeLinux támogatás, illetve elavult lehet a recovery-ben lévő bináris)
2, Nem jól jött le a ROM, sérült.Megpróbálnék egy 4.2-es romot feltenni ebből a recovery-ből, majd egy 4.4-het való PhilZ recovery-ből próbálnám meg ugyanúgy telepíteni egy frissen letöltött Salamander-t.
-
Inkabb usb panelt cserelj.
Kb. 5$, es tiz perc kicserelni. -
válasz
bazso18
üzenetére
Salamander ROM SD kártyáról kell installálni.
Igen.Elég a TWRP recoveryben:
- Wipe --> Factory reset
- Wipe --> System
és mehet az install?
Igen.Annyit kiegészítésként, hogy az install csomag így kezdődik:
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p7", "0", "/data");
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p5", "0", "/system");
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p6", "0", "/cache");Ez számomra azt jelenti, hogy az említett wipe-ok nélkül is megfelelően települ.
Ugyanis azok a wipe-ok pontosan a formázást jelentik az adott partíciókra.Ettől még nem árthat a wipe telepítés előtt (én nem tettem meg, pont az előbb említettek miatt)
-
válasz
vegyszer
üzenetére
talán ma/holnap vissza kapom, életképesen.
Ezúton is köszönöm Cappa72!
Remélem ma odaér. De azért majd próbálgasd, teszteld, hogy tényleg mindennapi használatra is alkalmas-e.Nekem a MIUI romok nagyon bejöttek. Nem tagadom
Más az izlés és más a pofon
Szerintem a FT csapat által készített romok egészen jók (pl. Salamander, hétvégén megnézem a TF-es 4.4 stock-ot is, ha már váltok 4.2-ről)
-
Ha csak simán a supersu-t a play-ből töltöd le, az még nem egyenlő a root eléréssel.
Ehhez a system-ben szükséges a su bináris.
Ezt a legegyszerűbben úgy tutod megoldani, hogy módosított recovery-ből (CWM vagy TWRP vagy CRT vagy PhilZ ...) telepíted ezt a zip-et: supersu on xda.
Csak ezek után lesz root.(Vagy van még másik módszer is, ha szereted a kihívásokat
) -
-
válasz
Nighthunter
üzenetére
Erre tessék: [link]
-
válasz
Nighthunter
üzenetére
Ennyibol nem tudni mi lehet a baj.
Lehet akku. Lehet akkuvezerlo. Lehet alaplap.
Vagy rossz a rajta levo szoftver.
En elsore mentenek flashtoollal.
Aztan gyari romot flashtoollal feltennem. -
válasz
Nighthunter
üzenetére

Gratula! -
válasz
Nighthunter
üzenetére
driverek értelmezése, mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a w8 utáni rendszereket. Tehát w8.1 és w10 rendszereket még nem is láttam.
-
válasz
Nighthunter
üzenetére
Olvasd el az osszefoglalot fent.
Ott van benne minden hasznos info.
1, mentes flashtool-lal.
2, rom felrakas flashtool-lal.
3, bekapcs, es mukodnie kell, ha nem hardverhibas. -
válasz
Nighthunter
üzenetére
Mi volt elotte? (Marmint milyen rom volt rajta mig mukodott)
Mitol lett ilyen?Amugy elso a readback mentes.
Utana meg gyar i rendszer felrakasa flshtool-lal -
válasz
kkkobali
üzenetére
Erre ezt találtam:
Error 4008 Message: BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008)
Meaning: SP Flash tool encountered an error while attempting to flash files
Solution: * Ensure the battery is in the phone and the phone is switched off before connecting for flashing *
Try using a higher version of SP flash tool *
Change the USB cord and port or PC *
Use the format option then download in SP flash toolVagyis lehet, hogy az akku lemerült, és így nem tudja végigvinni a műveletet.
vagy
Próbálj másik verziójú flashtool-t
vagy
Próbálj másik usb portot
vagy, és ez csak végső esetben!!!
Használt a format-ot és próbáld újra.
Az utolsó verziót ne próbáld meg, csak miután az előbbieket már megtetted! -
válasz
kkkobali
üzenetére
Nos, az emmc tesztből az tűnik ki számomra, hogy a 16GB-os G4S-ről van szó.
Ha a salamander működött, akkor meg pláne g4s és nem sima g4.
(g4: mt6589
g4s: mt6592)Ha formáztad (de minek...
), akkor egy komplett flashtool-os 4.4-et tegyél fel rá firmeare upgrade mode-dal.
a needromon tuti van fent official 4.4. Elsőre azt tedd fel.
Attól fel kell élednie, habár telefonálni nem tusz majd vele, mert a formázással hazavágtad az nvramot - nem lesz imei... hacsak nem csináltál előtte teljes rendszermentést MTKDT-vel vagy flashtool-lal vagy dd-vel vagy cwm szkripttel. -
válasz
raptor0417
üzenetére
Akkor akár alaplaphiba is lehet; akku hiba is.
Sajnos ilynkor a lehetőségek végtelen számba mehetnek. -
válasz
raptor0417
üzenetére
Hát... Nem sok. Esetleg pucold meg az érintkezőket az akkun és a telefonon is.
-
válasz
raptor0417
üzenetére
Hát így elsőre hirtelen passz, lehet hogy valam töltésvezérlő (hardveres hiba)
Esetleg másik akku.
Ha jó sokáig rajta hagyod a töltőn, akkor sem indul be a töltésvisszajelzés?
Nem vicc, kislányom g2f-jén megy a töltés (műszerrel ellenőrizve), és a visszajelzés csak 10 perc múlva indul meg... és nem szoftveres lesz, mert több rommal is ugyanaz, több kernellel is ugyanaz. -
válasz
raptor0417
üzenetére
Másik kábel?
(esetleg az usb csati mozgatásakor változik valami? Csak óvatosan , nehogy eltörjön)
-
válasz
zozohoho45
üzenetére
A power és a hangerő gombot hosszan lenyomva csak a jiayu felirat jön elő ismételten. Mi lehet a megoldás?
Tedd töltőre, mert csak akkor lép be reocvery-be.
Mivel 4.4-re frissítettél, ezért ahhoz olyan mod recovery kell, ami a 4.4-het jó (SeLinux támogatás). Ehhez javaslom a TWRP-t.
Mivel 4.4-re frissítettél, ezért a gyári rendszer nem root-olt alapból. Azonban ha flashtool-lal felteszed a recovery-t, akkor onnan már a supersu zip-et tudod futtatni, és root-olt lesz.
A kingroot, kingoroot és ilyeneket messze kerülném... -
válasz
mrkalpos
üzenetére
Szerintem cseréld le az usb panelt.
Egyszerűbb, mint forrasztgatni. Asszem vagy 1500Ft-ból kijön. Az usb csati olcsóbb, de nagyobb a hibázási lehetőség otthon. Gsm szerviz nem tudom mennyiért csinálná.Próbálkozom kalibrálni az akksit
Az placebo...Esetleg emellett rootolás, és egy új ROM tapasztalatok alapján stabilabbá tenné a töltéssel/akksival kapcsolatos problémákat?
A töltésvisszajelzésen talán valamit javít, de ha az akku a gond, akkor az is csere.A gyors merülésre inkább megnézném, hogy mi meríti az akkut.
Erre a wakelock detector megfelelő program.
Lehet, hogy csak valami háttérben futó alkalmazás / szolgáltatás fut, és meríti. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), nem a GPS-re (
)