Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RedAnt

aktív tag

válasz Panther-D #4922 üzenetére

Egy ötlet:
    miután a motor darabolja a bekezdéseket, gondolom utána jön hogy rákeres a nyitótag-zárótag mintákra, ebből adódik a probléma.

Mi lenne, ha talál nyitótag-et, de nincs záró, akkor a jelenlegi megoldás (bennehagyja, csúnya) helyett a bekezdés végéig érvényessé tenné a formázást?

Ugyanígy, ha a bekezdésben talál egy zárótag-et, akkor a bekezdés eleje és a zárótag közötti részt formázná.

Ezt még azzal lehet fokozni, hogy ha nincs lezárva egy formázás a bekezdésen belül, akkor amellett, hogy pl. a bekezdés végére "odaképzel" egy zárótag-et, a következő bekezdés elejére betesz egy nyitót, és ezt addig folytatja, amíg nem talál zárót valamelyik bekezdésben...

Lehet hogy kissé komplikált megoldás, de el lehetne kerülni a csúnya [off] és hasonló szövegeket, a userek örülnének hogy működik, és a (szerintem amúgy tök profi) bekezdés-kezelést nem kell piszkálni hozzá.

╚╦╦╦

• DigitXT

nagyúr

válasz Panther-D #4922 üzenetére

hogy mi a bajod
    Hehe, félreértés, én csak segíteni próbálok (saját HSZ-ben eddig egyszer találkoztam ezzel a "buggal", akkor is megoldottam magamtól, nem véletlen van a szerkesztései idő:D). Az más kérdés, hogy hébehóba látni kalimpáló OFF-okat elszórva, viszont ebből látszik, hogy a felhasználónak ez a formázás dolog nem mindig megy.:)

csak azt nem tudom mi lenne rá a megoldás...
    Igen, ezt alapból értem, ld. az előző HSZ-em, ahol azért nem egészen az lett a végeredmény, mint amire számítottam (nagyobb lett a sorköz, mint a normális).:)

Nyilván azt én is meg tudom mondani hogy mit kéne másnak megoldani...
    Már ne hari, de nem azért van ez a topik, hogy javítsuk a PH-t?:F A hogyanok meg már tényleg nem az egyszeri user kezében vannak: nem véletlen te vagy a fejlesztő...:U (Olyannyira nem, hogy az egész RiOS/5 ment "from the scracth", nem?:DDD) Javaslatokat persze tehetünk, aztán meglátjuk, talán lesz ami be is válik.:K

Az előző hozzászólásom arra volt reakció, hogy "miért nem oldom meg úgy, hogy bekezdést nyitok az OFF rész köré". Legalábbis ha jól értettem ez volt a megoldási javaslat.
    Nem jól értetted, hiszen egy olyan példát hoztál, ahol semmi szükség nem lenne erre a megoldásra (nem mellékesen nyilvánvalóan tönkrevágná az összes formázási lehetőséget), szóval abszolút rossz. Én azt, hogy ilyen példát írsz nekem, úgy értékelem, hogy hülyének nézel, már bocs.:o Tudod, hogy mi a probléma: miért nem arra hoztál példát (ahogy én tettem), miszerint lehet, hogy jó ötletnek tűnik a javaslat (amit még te tettél anno!), de mégsem tökéletes, mivel nem egészen ugyanúgy fog kinézni. Ennyi.:R

Jah, a másik javaslatod az volt, hogy tegye bekezdésenként offba: az szinte tuti jó, csak macerás, esetleg ezt automatizálni segítene, gondolom akkor jól is nézne ki.:K

[OFF]Pl. ez is off.

Meg ez is off.[/OFF]

Helyett:

Pl. ez is off.

Meg ez is off.

Azt pl. észreveheti a konverziónál, hogy meg volt nyitva egy inline kód, és hohó bekezdés kezdődik (miközben a megnyitott tag nem volt lezárva): zárja le automatice, majd a következő bekezdésnél nyissa meg újra. Na?:))

--------

Egyébként bedobhatnátok az oké mellé egy előnézet gombot, lehet, hogy az is segítene azokon, akik egy rosszul sikerült formázás/linkelés után elfelejtenek moddolni.:R

Új hozzászólás Aktív témák