- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alitak
senior tag
Az oldalamon van egy link, amire rábökve kéne egy felugróablak, hogy tényleg akarod-e. Ez a function rá:
function checkform() {
var jonebone = window.confirm(''Tényleg törlöd?'');
if (jonebone) return true;
else return false; }
A link így néz ki:
<a href=''index.php?mod=3&id=29'' onclick=''javascript: return checkform();''>
Ha rábökök a linkre, simán bejön a link, míg a hibakonzol ezt mondja:
Hiba: checkform is not defined
Forrásfájl: http://localhost/mix/nevek/index.php
Mi a hiba?
Ha simán csak html fájlba rakom, működik, míg a php fájlban ugyanaz nem megy.Megoldódott. Nem tudom mi volt a hiba. Most megy. Maradjon is így...
-
szicsu
őstag
Valami ilyesmi kell neked?
<form name=''newmessage'' method=''post'' action=''valami.php''>
<textarea id=''komment'' name=''komment'' cols=''20'' rows=''5''></textarea>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
sok-sok szöveg
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<input type=''button'' onclick=''document.getElementById('komment').focus();'' value=''ugrás a kommenthez és focus...'' />
</form> -
Forest_roby
őstag
nem ismerem/használom ezeket az ember adatbázis weboldalakat. tehát nem.
az ötlet már régóta megvan, hogy vmi ilyesmi kellene nekem és most a megújult freemail-en láttam ilyet (kukaüritésnél).
Azért annak elég bonyesz a forráskódja, ugyhogy hagytam az egészet és reménykedtem, hogy ti tudtok egy normálisabb tutort vagy vmi ilyesmit.
Egyébként én is nézegettem és találtam is egy ilyesmi képnézegetőt, de egyenlőre még várok, hátha kapok vmi jobb kiinulót...
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Csinálok egy fórumot. A hsz-eknél lenne egy válasz gomb, amire ha rákkattint, akkor a kép tetejére ugrik, valamint az ott levő (hozzászólás megírására szolgáló) form hidden típusú változójába egy adott értéket berak. Ez szolgálna arra, hogy a feldolgozó php oldal tudja, hogy, választ írsz vkinek.
tehát:
mielőtt a válasz gombra kattint vki:
<form>
<input type=''hidden'' name=''val'' value=''''>
Miután rákkattint vki erre: <a href='''' onclick=''val(8)''>, akkor ez lesz a formban:
<input type=''hidden'' name=''val'' value=''8''>
Ekkor ugye ha megírja a postot, akkor utána már az az infó is átmegy, hogy a #8-ra küldi a választ.
Erre kéne nekem egy javascript.csinálsz egy val függvényt, annak átadsz egy id-t, aminek alapján a val ID!! -jű meződnek átadod azt az értéket...
tehát:
functino val(id)
{
var val = document.getElementById('val');
val.value = id;
}
az input-nak meg adj id-t is, ami legyen val, vagy lehet bármi, de akkor a függvényben is cseréld ki... -
alitak
senior tag
Csinálok egy fórumot. A hsz-eknél lenne egy válasz gomb, amire ha rákkattint, akkor a kép tetejére ugrik, valamint az ott levő (hozzászólás megírására szolgáló) form hidden típusú változójába egy adott értéket berak. Ez szolgálna arra, hogy a feldolgozó php oldal tudja, hogy, választ írsz vkinek.
tehát:
<form>
Miután rákkattint vki erre: <a href='''' onclick=''val(8)''>, akkor ez lesz a formban:
Ekkor ugye ha megírja a postot, akkor utána már az az infó is átmegy, hogy a #8-ra küldi a választ.
Erre kéne nekem egy javascript.UP!
Még mindig kéne segítség, hátha vki betéved. -
vakondka
őstag
tehát:
<form>
Erre kéne nekem egy javascript.mi lenne, ha nem ugyanazon az oldalon lenne a válaszhoz a form,
mint ahol a hozzászólások?
Arra gondolok, hogy így sokkal egyszerűbb lenne az egész, mert a hsz linkjébe bele lehetne rakatni a php-val, hogy az melyik hsz és a feldolgozó oldal,
ahol beírják a választ az egy $_GET-el szépen lekérdezi a változót és már meg is van a hozzászólás száma.
Így folytatva a gondolatmenetet a válaszhoz tartozó form hidden mezőjébe bele tudod íratni az értéket, hogy melyik válaszról van szó.
Tudom, hogy ez nem ez amit szerettél volna, de talán azért jobb,
mert könnyebb megvalósítani és akkor is menni fog, ha a felhasználó letiltotta a javascriptet.
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
-
alitak
senior tag
Így néz ki a forráskódom:
<script type=''text/javascript'' language=''Javascript''>
<!--
function val(id)
{
var loc = document.location.href;
document.ujhsz.no_ref.value=id;
document.location.href=(loc+'#TOP');
document.ujhsz.message.focus();
}
-->
</script>
...
<form action=''ujhsz.php'' name=''ujhsz'' method=''post''>
<input type=''hidden'' name=''no_ref'' value=''''>
...
<a href='''' onClick=''val(7);''>válasz</a>
...
De nem megy
A képernyő tetejére ugrik, szóval a script 3. sora megy
A többivel nem tom mi van. Nem tudom mi nem jó 
UP!
Továbbra sem működik, szóval ha valakinek van ötlete, az ne kíméljen. -
vakondka
őstag
úgy látszik, hogy már álmos vagyok, hogy nem vettem észre...
mindenesetre találtam egy olyan működő példát, ami egy text mező értékét változtatja meg:
<FORM NAME=''uj''>
<INPUT TYPE=''text'' NAME=''szoveg'' VALUE=''www.microsoft.com''>
<INPUT TYPE=''button'' VALUE=''Új szöveg'' onClick=''document.uj.szoveg.value='www.yahoo.com';''>
</FORM>
tudom, hogy ez még nem a megoldás, de ebből talán ki lehet indulni,mert elvileg ugyan mindegy, hogy text, vagy hidden a mező...
-
vakondka
őstag
Na és úgy, hogy:
document.ujhsz.no_ref.value=id;
szóval
az oldalon.az ujhsz nevűform.no_ref mezőértéke=id;
-
vakondka
őstag
Sajnos a java scripthez nem értek túl sokat, és lenne egy problémám:
Az oldalon van egy <form>, benne egy hidden típusú adat, és a <form>-on kívül egy link. Ha vki arra a linkre kattint, akkor meg kéne hogy változzon a hidden típus értéke. Valami ilyesmit írtam, de nem megy:
<script type=''text/javascript'' language=''Javascript''>
<!--
function val(id)
{
document.ujhsz.val_id.value = id;
document.location.replace(href+'#TOP');
document.ujhsz.message.focus();
}
-->
</script>
A <form> ilyen:
<form action=''ujhsz.php'' name=''ujhsz'' method=''post''>
<input type=''hidden'' name=''no_ref'' value=''''>
...
Hol a hiba, vagy mi nem jó benne?azt hiszem hogy valami ilyesmi kell:
function val(id) {
document.forms[0].no_ref.value=id;
stb...
ui:feltételeztem, hogy csak egy form van az oldalon, ezért hivatkoztam az elsőre (nulladikra) -
skera
tag
-
paramparya
őstag
Nem kell messzire menni, elég megcsekkolni a ph-s hozzászóló-mező forrásában a js-t

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- Battlefield 6
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ RTX A2000 6/12GB + RTX 4000 SFF 20GB ADA- Low profile (LP)
- Xiaomi Redmi A5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A többivel nem tom mi van. Nem tudom mi nem jó