Új hozzászólás Aktív témák

• Muton

addikt

válasz Sk8erPeter #3002 üzenetére

Van egy kis gond.
    Szóval van egy divem, annak id-ja ("#1"), abban van egy div, csak class-a ("a"), abban megint egy div, csak class-a ("b").
    Nekem ebbe a belsőbe kellene dinamikusan berakni egy valamit, ami egy div class=c, benne egy div taxt=array

<div id="#1">
    <div class="a">
    <div class="b">
    <div class="c">
    <div>array[0]</div>
    </div>
    <div class="c">
    <div>array[1]</div>
    </div>
    <divclass="c">
    <div>array[2]</div>
    </div>
    ...
    </div>
    <div>
    </div>

Na most megcsináltam a nagy harcifüggvényt, ami szintaktikailag ugyan jó, de szemantikailag meg nem
    fv:

for (... i<array;...) {
    $("<div />", { "class": "c"}).appendTo("#1 > .a > .b"); //a dinamikusan létrehozott "külső"divem
    $("<div />", { "text": array(i) }).appendTo("#1 > .a > .b >.c"); // a belső divem
    }

A probléma ugye az, hogy i=0-nál szépen belerakja a calss=c-s divbe a belső divet, viszont i>0-nál már nem csak az aktuálisan létrehozott class=c divekbe rakja bele a belső divet, hanem az össze azelőtt létrehozott class=c-s divbe.

Hirtelen arra gondoltam, hogy class=c helyett legyen c+i, így nem fogja a belső diveket belerakni az azelőtt létrehozottakba, és utána meg ha kész van, akkor átnevezem az össze c+i-t c-re.
    Ha jól gondolom, akkor ez működhet, de valami elegánsabb megoldás ha van, az jó lenne (mármint generálássorán)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés