Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Karma #2825 üzenetére

Hmm, hát valóban nincs extra fullos módszer, és vannak esetek, ahol nem is annyira gázos, ha átpasszolod a session id-t, mert esetleg szenzitív adatokhoz nem férsz hozzá, vagy nem tudod őket módosítani. Mondjuk a Graph API-nál elvileg a user engedélyét kell kérned, hogy bizonyos adatait megkapd. Nem nagyon használtam még a Facebookos API-t, de ezzel módosítani nem is nagyon tudsz szenzitív adatokat, nem? Mondjuk végül is az igaz, hogy publikálhatsz a falára baromságokat, ha megkaptad az engedélyt, és ha valaki ezt a tokent megszerzi, akkor rosszindulatból is teheti ezt egy alkalmazáson keresztül.

Egyébként igazából a kiindulási pont az volt, hogy van egy webalkalmazás, ahova közvetlenül bejelentkezik az illető, és böngészgeti az oldalt. Nincs közvetett, API-n keresztüli kommunikáció, mint az általad említett Facebookos példánál.
    Itt szerintem nem indokolt passzolgatni az URL-be a session id-t. Ahogy nem teszi a Facebook, Gmail, Google Drive, Hotmail, stb. sem, amikor csak böngészgeted az oldalukat.
    Nemde?

A Liferay-t nem ismerem, fogalmam sincs, hogy működik, így a motivációt sem tudom, mi az oka, hogy az URL-ben van minden alkalommal belepakolódik a session id. Nyilván megvan az oka, nem tudom, mennyire "örökség", és azt sem tudom, ennél mennyire lenne ez egyébként más módon is megoldható. Meg a körülményeket sem írtad, hogy milyen esetben jön elő ez. Szerk.: vagy minden esetben? :D

Új hozzászólás Aktív témák