- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, SQLite...
Hogy tudom a ResultSet-et foreach-elni? Jelenleg van rá egy while ciklusom, de C#-ból megszokásból mindenre foreach-et használok, szeretném itt is.Ugyanez C#-ban sematikusan:
foreach (datarow in datatable)
Köszi!
-
Keem1
veterán
Helló emberek! Kis segítséget kérnék olyan vállalkozó kedvű embertől, aki mind Java, mind C# programozásban otthon van.
Ezt a metódust kéne 1:1-ben Java-ra fordítani.A Java-val csak érintőleges viszonyban vagyok, nem vagyunk se barátok, se rokonok. Amennyiben senki nem vállalja, vagy esetleg nem tudja, nincs gond, megoldom, csak az több idő (ami szintén van, csak akkor az majd a jövő hétre készül el, sok-sok guglizás után
). Tudom-tudom, a legjobb mindig az, ha magam oldom meg, ezzel abszolút tisztában vagyok.
Ennek ellenére ha valaki mégis átkonvertálná, annak nagyon köszi.
-
Keem1
veterán
válasz
Szmeby #10760 üzenetére
Nem-nem, egyáltalán nem ragaszkodom az ini-hez (elsőre platformfüggetlenként ez ugrott be), ezt a properties-t is meg fogom nézni (
). Alapvetően ilyenre a registry-t használnám alapesetben, de ugye mint írtam, linuxon is futtatni kéne a cuccost.
Szerintem az lesz, hogy:
main()
{
kezdő();
.... // tényleges metódusok
végző();
}
Alternatíva:
main()
{
SajatClass sajat = new SajatClass();
sajat.Futtat();
}
Ahol a külső osztály destruktorába tenném esetleg, vagy valami finalize.Nem bonyolítom túl. Abból akartam kiindulni, hogy hátha lehetne a main-t tartalmazó osztálynak egy destruktort írni, ami felszabadít mindent, és egyúttal a konfig adatokat is fájlba írja. De ahogy olvastam, ilyen nincs. Ugye, nincs?
-
Keem1
veterán
válasz
sztanozs #10755 üzenetére
Nem muszáj, csak javasolt. Olyan ez, mintha a Google-nél nem Google eszközöket használnának
PHP-ban is gondolkodtam, de vannak bizonyos policy-k, amik nem teszik lehetővé a webszerver futtatását a szervereken. Nem vagyok benne biztos, hogy Python környezet van-e. Java tutira van, így emiatt választottam azt.
-
Keem1
veterán
Üdv! Kényszerűségből ugyan, de ismerkednem kell a Java nyelvvel. Készítenem kell egy kis toolt, ami szervereken futna.
Kronológia:
- Java-t tanultam a suliban, kb. 15 évvel ezelőtt
- PHP-t és C#-ot használok viszonylag rendszeresen (nem vagyok programozó, de időnként szükség van rá, munkahelyen különböző toolokat készítek)
- alap programozási tudás megvan, de a Java-t nem ismerem nagyon
- miért kell nekem most mégis Java? Vannak Win és Linux alapú szervereink is, és a toolnak futnia kéne mindegyiken anélkül, hogy rendszerenként kellene fejleszteni a toolt.A készülő mini tool adatait ini fájlban tárolnám, ehhez a ini4j library lesz a segítségemre. Nem biztos, hogy jó ötlet, de indításkor betöltöm a tárolt adatokat, futás közben dolgozom velük. A program futásának végén pedig diszkre írnám az ini adatait.
Kérdés:
- milyen metódus fut le mindenképpen a program terminálása előtt, amit felhasználhatnék azini.store(configfile)
futtatására?
- van-e jobb megoldás arra, hogy a konfigurációs adatokat másképp mentsem, az előző kérdésben foglalt helyett?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged