- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
válasz
Lortech #5293 üzenetére
Én is erre jutottam. Nincs a (win8) vezérlőpult->java->Secirity->Manage certificates->Signer CA-> System alatti tanusítólistában a NetLock.
Most a Comodo tűnik a legolcsóbbnak és a google is ezt hozza ha java code signer-re keresek:
http://www.comodo.com/landing/ssl-certificate/cheap-code-signing/?gclid=CKLg58SCv70CFSUUwwodtKUAyg&utm_campaign=java_landing_page..viszont a Comodo-t sem találom a megbízható tanúsítók között.
Milyen néven szerepelhet a Comodo a java által elfogadott tanusítók között? Merjek ezért a tanúsításért fizetni? -
Osiris
őstag
Már mindent tisztának gondoltam erre a NetLock supporttól kapok egy ilyen választ:
A Java kódaláíráshoz jelenleg nem adható ki megfelelő tanúsítvány a Java komplikált tanúsítványkezelése és részben magyar törvényi keretek hiányosságai miatt.De akkor most mi van ha a fentiek szerint végigcsinálom a folyamatot, hitelesíttetem velük az aláíró tanúsítványt, majd azzal aláírogatom a java appleteket? Mitől nem fog működni?
-
Osiris
őstag
Java applet-et szeretnék szignózni. Azt tudom, hogy hogy kell. Arra lennék kíváncsi, hogy ha azt akarom, hogy az aláírás hiteles legyen, pl a netlock.hu-n szeretnék venni hozzá valamilyen megbízható tanúsítványt, akkor milyen típusút kellene vennem?
Azt tudom, hogy egy HTTP szervernél egy szerver ssl tanusítványt kell generálni, majd az aláírási kérelmet (CSR-t), fel kell tölteni a netlock-hoz és ők aláírják. Azt viszont nem értem, hogy ugyanez, hogy menne az appleteknél?Elvileg itt az jönne a fent linkelt leírás szerint, hogy:
1, "Digitális személyazonosságunk elkészítésének ezköze a keytool nevű alkalmazás. Első feladat, egy kulcspár generálása: " - eddig oké (gondolom az applet-et üzemeltető szervezet nevére szóló kulcs jó lesz).2, "Ha a kulcspár elkészült, a következő feladat, hogy a nyilvános kulcsunkhoz egy tanúsítvány készítsünk vagy készíttessünk. Ha egy hitelesítő hatóság (CA - Certification Authority) szolgaltatását kívánjuk igénybe venni, egy tanúsítvány hitelesítési kérelmet (CSR - Certifacte Signing Request) kell elküldenünk a kiválasztott CA-nak. Ezt is a keytool segítségével készíthetjük el"
...és itt akadtam el. A netlock az alábbi tanúsítványtípusokat tudja hitelesíteni:
- SSL tanúsítvány - Titkosító, hitelesítő (HTTP szerverekhez)
- Aláíró tanúsítvány - Ez lehet személyes, munkatársi, szervezetiEz alapján azt gondolom, hogy szervezeti kell. OK!
És akkor ezt a tanúsítványt én használhatom több applet aláírására (a fent linket doksi szerint)..
Akkor lehet, h meg is válaszoltam a kérédésem. Jól gondolom?
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Készítettem egy java webalkalmazást, tomcat szerveren fut. Az alkalmazás tartalmaz egy ős servletet és annak 2db leszármazottját.
Azt tudom, hogy a servleteknek nincs main metódusa, de most azt kéne tudnom, hogy hogy mondhatom meg, hogy ha a projektet akarom futtatni akkor melyik servletet indítsa a el? Jelenleg egy "Hello World!" felirat jön be a böngészőben ha a projektet akarom futtatni. -
Osiris
őstag
Nekem erre:
import java.io.Console;
public class consoleClass {
public static void main(String[] args) {
Console console = System.console();
if (console == null) {
System.err.println("sales: unable to obtain console");
return;
}
String username = console.readLine("Enter username: ");
System.out.println(username);
}
}Ezt dobja:
run:
sales: unable to obtain console
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)Mi lehet a gond, miért nem kéri be a felhasználónevet?
-
Osiris
őstag
Majd kipróbálom linux alol is, de most nincs rá időm sajnos. Az az érzésem, hogy az ősöreg extra csomagban (amit a magyar java tankönyvek használnak pl. konzolról történő adatbevitelre) lehet valami elavulva.
ArchElf:
Csak a vesszősökre. Tudsz valami megoldást?Az extra csomagot Angster Erzsébet készítette a Java 1 és Java 2 című tankönyveihez.
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a egy String-be szeretnék beolvasni extra.Console.readLine metódussal, de ha a beolvasandó szövegben van vesszős betű, akkor a program látszólag nem megy tovább, nem jelenik meg a beolvasás következő sora. A lenti programban pl. megáll a vezetéknév beolvasása után ha a névben van egy "ó" betű.
Mi lehet a baj?A kód:
public class Köszön1 {
public static void main(String[] args) {
String vezetékNév="", keresztNév="";
vezetékNév=extra.Console.readLine("Vezetékneve : ");
keresztNév=extra.Console.readLine("Keresztneve : ");
String név=null;
név=vezetékNév+" "+keresztNév;
System.out.println("Üdvözlöm "+név+"!");
}
}A kimenetében a programnak a vesszős betűk is rosszul jelennek meg. (NetBeans 7.0.1)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged