Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Hogy használd a PH aprót szerintem……….
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chipi333
csendes tag
Attól hogy a gyerek nem csinálhat vele azt amit akar még ott van, és öröklődik. Ha ez pl egy privát adattag aminek van gettere és settere akkor azokon keresztül olvashatod/írhatod, és a mező ugyanúgy része lesz az osztálynak.
Ennek látszólag nincs értelme egy 2 osztályból álló progi esetén, de ha bonyolultabb a helyzet akkor lehetnek olyan dolgok amikbe nem szeretnél, ha egy örököltetés után a gyerek osztály belenyúlhat, mert problémákat okozhat. (Pl van egy meződ, aminek az értékétől függ több más mező is, akkor nem akarod, hogy megváltozhasson az értéke anélkül, hogy a többi követé a változást) -
WonderCSabo
félisten
Mivel a statikus metódus magára az osztályra vonatozik, nem a példányra, ezért az osztályra hivatkozva szokás elérni, és nem is kell példányosítani hozzá az osztályból egy objektumot sem.
class MyClass {
static public void func() {
System.out.println("Hello World!");
}
}
public class Main {
public static void main(String[] args) {
MyClass.func();
}
} -
Gyuri16
senior tag
is.Close() bezarja a streamet amibol masodjara olvasni akarsz,ezert IOExceptiont kapsz. a stream itt a System.in, amit nem jo bezarni.
en nem csinalnak minden esetben uj BufferedReadert, mert az, ahogy a neve is mondja bufferel. ez azt jelenti, hogy tobbet is olvas(hat) az alatta levo streambol mint amennyi kell, azert, hogy a legkozelebbi olvasasnal keznel legyen az adat. egy streamet egy BufferedReaderrel illik olvasni.
-
Lacces
őstag
Nálunk azért több volt, de az szívatosabb
mert függvény be és kimenete is és hogy mit csináljon, és a legtöbbször csak aktív fórumozás és 1 napi gondolkodás segített (google nem)
Esetleg egy Járműves valamit.
Gépjármű mint interfész, itt definiálod a, hogy az osztályok mely metódusakat valósítsák meg.
(például max sebessége)Autó, mint egy ősosztály
TeherAutór, mint egy gyermek (így már tudod a super()-t meghívni és a toString esetén a super.ToString()A többit meg rád bízom
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Everest / AIDA64 topik
- AliExpress tapasztalatok
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Nyaralás topik
- World of Warships
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Asus TUF Dash F15 FX516PM ,15.6" ,i7-11370H , GeForce RTX 3060,16GB ,512GB, 6 hónap garancia
- Dell Latitude 5350 , Intel Ultra 5 135U, 32GB RAM ,256GB SSD, gyári garancia 2028.01.17-ig
- CREALITY Ender-3 V3 KE
- Huawei B525s-23a 4G LTE WIFI router fehér
- intel-core i5-6500 CPU 3.2Ghz, 16G RAM, Geforce GTX 1660 SUPER (6G)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest