- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos #1661 üzenetére
"Szóval arra gondoltam, létrehozni egy objektumot a kigyűjtött adatok tárolására, egy boltnak egy objektum, és mondjuk ArrayList-ben tárolom őket, majd egy for ciklussal végigmegyek az objektumokon, és megkeresem a kért eredményt."
ezt irtam en is, csak nem ArrayList, hanem TreeMap (vagy HashTable). amiben a bolt_id a kulcs es (nyitas,feltet,paprika) harmast tarolsz. ez elvileg gyorsabb mintha ArrayListben tarolnad
tehat beolvasod soronkent a dat-ot. mindig megnezed, hogy ilyen boltrol van e mar infod a Mapban, ha igen akkor tudod a nyitvatartast, es nezed a pizzat (ha nem akkor letrehozol egy uj objektumot a Mapban), hozzaadod amit kell es mesz tovabb. vegen egy iteratorral vegignezed. -
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos #1659 üzenetére
ez az egesz feladat? nem vilagos, hogy honnan tudod mikor nyitott a bolt, ill. a fajlokrol jo lenne tudni, hogy valahogy sorba vannak e rendezve az adatok, vagy nem?
a feladatban ott van, hogy nem olvashatod be az egeszet, szoval amit te mondasz nem jo
egyelore ez a legjobb (igazabol egyetlen) otletem:
mesz sorban a .dat fajlodon, megnezed az idopontot, ha benne van az elso ket oraban akkor megnezed pizza_id-t a masik fajlban, onnan megtudod a feltetek szamat es ha a masodik oraban vagy akkor a paprikat is. Amit megtudtal hozzaadod a mar meglevo adatokhoz amit mondjuk egy Mapban tarolhatsz (bold_id, feltet, paprika). vegen atfutod a Mapot, es megnezed hol a legkevesebb a feltet es kiirod a paprikat
ha a .dat fajlod bolt_id szerint sorba van rendezve akkor nem kell az egesz Map, hanem eleg ha megjegyzes az eddig legjobbat, es mindig ahhoz viszonyitasz
ezzel az a gond, hogy ha a txt fajlod nincs valahogy sorbarendezve akkor minden egyes kereses benne akar az egesz fajl atnezeset jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest