Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz ruszlán #781 üzenetére

A két nyelv és maga a technológia hasonlósága miatt gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket választod. A megszerzett tudásod könnyen átvihető egyikből a másikba, viszonylag rövid idő alatt át lehet állni. A legjobb mindkettővel szoros barátságot kötni. Az OOP filozófiát kell minél magasabb szinten elsajátítani, és akkor már csak ujjgyakorlat lesz a megvalósítás mindkét nyelven.
    Java programozót még mindig többet keresnek szerintem is, de nem biztos, hogy pusztán ezen tény alapján kell döntened. Mindig a részletekben van a lényeg.
    A C#-ot és .NET-et jobb technológiáknak tartom egyébként összességében, és a jövőben a térnyerését jósolom a JAVA kárára.
    A .NET nagy hátránya viszont, hogy még mindig nagyon szorosan a Windows-hoz kapcsolódik, és ez a jövőben is csak tessék-lássék szinten fog változni szerintem. Bár elég jól meg van tervezve, a lehetőség adott. De pl valaki el tud képzelni jelen helyzetben egy Visual Studio-t linuxra?

• shev7

veterán

válasz ruszlán #781 üzenetére

nem latom at teljesen a helyzetet, de nem arrol van szo, hogy melyik szebb/jobb. Egyszeruen egy java platformu szoftver uzemeltetese olcsobb az ingyenessege miatt. De ettol meg nem biztos, hogy ''jovokepesebb''. Mindeket platform kb ugyan azt tudja nyujtani, mindegyiknek meg vannak az elonyei es hatranyai. Teny, hogy jelenleg ugy tunik, hogy a java van jobb pozicioban, de ez szerintem a ''kora'' miatti elonybol is szarmazhat, mivel egy fejleszto ceg lassan reagal az ujdonsagokra, pl az EJB 2.1 -> EJB 3.0 valtast is csak akkor lepik meg ha fletetlenul szukseges, miert ''szivatnak magukat'' az ujjal, ha a regit mar megszoktuk, es olyan jol mukodik. Akkor kepzeld el mennyire van kedvuk teljes platformot valatni. De ez nem azt jeleni, hogy a .NET-nek ne lenne jovoje, sot...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés