- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6577 üzenetére
Kicsit a "kőkorban" érzem magam miatta, amikor még PL/I-ben, Clipperben programozgattam.
Rossz a megközelítés. Akkor lennél a kőkorban, ha a tömböt hákolták volna meg dinamikussá. Egészen egyszerűen újabb adattípusokat vezettek be, amik már máshogy kezelendpk, mint a tömb. Ennyi.
-
floatr
veterán
válasz
Amit nem látsz más nyelvekben az az, hogy hogyan van ténylegesen implementálva a "tömb". Javaban az ArrayList és tsai alacsony szintig követhetően implementált dinamikus tömb. Hogy most beírhatsz-e olyat, hogy list[2578] = "foo"; az egy dolog, a hátterében működhet sokminden:
-- pl operátor overloading, ami egy saját metódust hív, amikor [] operátort talál
-- egy automatikus memóriafoglalás a háttérben 2578 + buffer méretig
-- máshol egy hash-alapú map jön létreEz az egész rajtad áll vagy bukik, de elvárni sok automatizmust a nyelvtől azt fogja eredményezni, hogy vagy a fordító, vagy a végrehajtás lassú lesz. Az meg a másik, hogy sok értelmét nem látom egy ilyen műveletnek, bár lehetnek specifikus esetek nyilván; ide specifikus ötletek kellenek, pl. treemap.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
viszont engem pusztán az zavar, hogy nincs olyan tömb, amihez utólag, másolás nélkül tudnék hozzáadni újabb elemeket
Én ezt most már nem értem...
Egyébként meg ArrayList és nem ListArray.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest