Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- Meggyi001: Csak úgy... ki kellett írnom magamból...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem kell belelátni olyat a kommentembe, ami nincs ott. Nem mondtam, hogy ne használj getter/settert, azt mondom, hogy nem ettől leszel önmagában OO konform, ha csinálsz no-brain getter-settert minden meződhöz, ez csak a hamis érzetét kelti. Ha valamit el kell rejteni, akkor rejtsd el. Ha tudni kell hozzáférni, módosítani, akkor kellhet getter/setter. Ha meg _utólag_ logika kell a getter/setterbe, megsértheted a korábbi kontraktot.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
MrSealRD
üzenetére
Sztem Lortech üzenete itt az akart lenni, hogy nem minden tagnak kell getter/setter, továbbá ahol indokolt, a getter/setterbe egyéb logikát is illik írni az alapvető műveleten kívül.
Pl. vegyük egy Pair osztályt, aminek két darab adattagja van, first és second, és annyi az egész class funkcionalitása, hogy ezt a két értéket hordozza. Ebben az esetben a getter és setter felesleges, nyudogtan lehet public mindkettő.
De pl. van egy Car osztályod, akkor egyes belső adattagoknak nem csinálsz getter/settert, mivel semmi köze hozzá senki másnak, más adattagokhoz meg deklarálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bestbuy játékok
- Opel topik
- Akciókamerák
- Gitáros topic
- Autós topik
- Robotporszívók
- Mini-ITX
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Íme az év legszebb játékai - a Digital Foundry szerint
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- További aktív témák...
- Latitude 9430 27% 14" FHD+ IPS i5-1245U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 0 Perces! WD Black SN850X 4TB SSD! 7300/6600MB /S
- Intel XMP és AMD Expo Compatible! Corsair Vengeance RGB DDR5 2x32GB (64GB) Kit!
- ASUS ROG STRIX RTX 3060 gamer PC i5-11600K, 1TB NVMe, dobozokkal
- Eladó LG 49SJ810V 49" SUPER UHD NANOCELL HDR10 4K TV 124 cm 120hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- CORSAIR K100 AIR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest