- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
Na megvan a gond. Idézőjelbe kell tenni a mezőneveket is, de oda már nem kell a user neve. Ez preparedStatement-re is igaz.
Viszont újabb probléma lépett fel:
PreparedStatement ps1 = conn.prepareStatement("INSERT INTO \"WHUSER\".\"Orders\" VALUES (?, ?, ?, ?, 0, 0, ?)");
ps1.setString(1, articleID);
ps1.setInt(2, quantity);
ps1.setString(3, customerID);
ps1.setLong(4, totalcost);
ps1.setLong(5, trackID);
if (ps1.execute()) {
...Megfogadván tanácsodat, alkalmaztam az előkészített lekérdezéseket (tényleg, miket csinálnak a háttérben a setterek?), de az if igaz ága valamiért nem fut le. Több ilyen lekérdezésnél is rendben van, de ennél az egynél valami nem tetszik neki. A furcsa viszont az, hogy az INSERT berakja a sort, tehát az execute()-nak nem kéne hamisat visszaadnia...
Ez az if azért fontos, mert az INSERT sikerétől függően kell update-elni is. setLong()-gal BIGINT mezőket állítok be, a többi varchar és integer. -
td
senior tag
Az exception ez:
org.apache.derby.client.am.SqlException: Invalid operation to read at current cursor position.
Ez akkor van, amikor egy sima SELECT * FROM tábla jellegű lekérdezést csinálok. Az rs.getFetchSize() is nullát ad vissza. Viszont ha kiadok előtte egy rs.next()-et, akkor már nem nulla, és kivétel sem keletkezik. És rendesen le is lehet kérni a mezőértékeket, persze ezeket az első sorból adja.
A SET SCHEMA nem működött sajnos. Az APP-be hogyan tudom betenni? A jobb klikk/Properties... lapon nem lehet átállítani a Schema sort, és amikor a táblát létrehoztam, akkor is csak a WHUSER volt kiválasztható (legalábbis az Owner listából).
Ezt próbáltam amúgy:
stmt.execute("SET SCHEMA=WHUSER");
ResultSet rs = stmt.executeQuery("SELECT * FROM \"WHUSER\".\"Stock\" WHERE ArticleID='" + articleID + "'");És ugyanaz lett a kivétel, mint máskor is:
org.apache.derby.client.am.SqlException: Column 'ARTICLEID' is either not in any table in the FROM list or appears within a join specification and is outside the scope of the join specification or appears in a HAVING clause and is not in the GROUP BY list. If this is a CREATE or ALTER TABLE statement then 'ARTICLEID' is not a column in the target table.Csináltam úgy is, hogy a WHUSER-t '-ok közé tettem, de semmi... (kivétel amúgy arra nem volt)
A másik ötletet (parametrizált query) köszi, majd még kipróbálom azt is. Bár most nem az injection a legnagyobb gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest