Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
btotyi
tag
Nem igazán értem mért akarod a visszatérési értéket kezelni. Ha az insert sikeresen lefut akkor úgyis a következő sorra (update) lép. Ha nem (pl kulcs megsértés vagy null érték not null-os mezőbe) kivétel keletkezik akkor pedig rollback így az insertben felvitt rekordo(ka)t eldobja.
Ha szüksége van az insert utáni értékre pld. a kapott id-t tovább kell vinni, akkor vagy tárolt eljárás vagy generator/sequence használata javaslott, természetesen egy tranzakció belül.
-
btotyi
tag
A ps1.execute csak akkor add vissza true-t ha a visszatérési objektum resultset. Mivel az insert nem azt ad vissza igy persze, hogy false.
Setterek: A preparedstatement leküldi az SQL-t a szervernek előkészítésre. Az lefordítja, felkészül. A setterek beállítják a paramétereket, az execute pedig végrehajtja. A korábban említett előnyök mellett nagy hasznát veheted kötegelt adattöltésnél. Ilyenkor query egyszer előkészít, sokszor végrehajt, nagyon gyorsan.
Erre szolgál a tranzakció.
try {
// Disable auto commit
connection.setAutoCommit(false);
// Do SQL updates...
// Commit updates
connection.commit();
} catch (SQLException e) {
// Rollback update
connection.rollback();
} -
btotyi
tag
A getInt-nél mi a kivétel:
Én így szoktam
ResultSet ers = plm.executeQuery();
while (ers.next()) {
V_Elem lm = new V_Elem();
lm.setId(ers.getLong("ID"));
}Egy elemnél pedig simán
if (rs.next()) {
}Használd a SET SCHEMA=WHUSER utasítást. Vagy tedd az adataidat az APP sémába (Az a Derby alapértelmezett sémája).
A Insert/Update queryknél használj parametrizált queryt. Átláthatóbb, véd az SQL injekcion ellen.
pld.
PreparedStatement ps = conn.prepareStatement("update akarmi set nev=? where id=?");
ps.setString(1,"Az új név");
ps.setLong(2, 12); // az adott ID
ps.execute();
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- RTX 4060TI (Garanciás)
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7+ LTE - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 LTE Tablet - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3540M I 8GB I 128SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest