Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- bambano: Bambanő háza tája
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Azt hittem, már valami alter irányzat kezdett kibontakozni clean code-nak csúfolva magát.

Valószínűleg az én angol tudásom kopott meg, de ebben sem látom a tiltást. Persze kiemelhetném a "not to write" kifejezést az egészből, és ignorálhatnám az ezt körbevevő bekezdések tartalmát, de miért is tennék ilyet!Szerintem érdemes elolvasni a teljes fejezetet, ha még nem tetted meg. Különösen azokat a részeket, ahol azt ecseteli például, hogy totálisan felesleges leírni a kód mellé/alá/fölé, hogy mit csinál, mert az olvasó ezt amúgy is látja, viszont például azon ritka esetekben, amikor a miért kérdésre adandó választ kívánja megörökíteni a fejlesztő, a mögöttes szándékot, amit semmilyen más nyelvi eszközzel nem lehetne egyszerűen megmutatni, akkor érdemes ezt megtenni, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Persze a gányolást is lehet kommentben magyarázgatni, de a könyv többi része azt szajkózza, hogy ne gányolj, szóval...
Az általad idézett "not to write" arról beszél, hogy ha szépen írod meg a kódot, akkor a kommentek elhelyezése is szükségtelenné fog válni, mivel feltételezzük, az olvasó tud alapszinten jávául és minden szükséges információt megkap a konstansok, változók, metódusok és osztályok elnevezéseiből, struktúrájából.Semmi sem fekete vagy fehér, így tudathasadásról sem lehet beszélni, hiszen értjük az ajánlás mögötti szándékot és aszerint cselekszünk. A clean code szerintem meg amúgy sem szabály, hanem ajánlás.
A public api javadoc meg más tészta, az a feladata, hogy röviden összefoglalja a mögöttes funkció lényegét és tájékoztasson a használat módjáról, megspórolva az olvasónak a forráskód böngészését... de erről a többiek is sokat írtak.
-
Drizzt
nagyúr
"Some comments are necessary or beneficial. We’ll look at a few that I consider worthy of the bits they consume." Tehát kommentet írni bizonyos esetekben és és jogos. Javadoc meg akkor igazán fontos, hogyha egy library API-ját írja le. Mivel akkor az konkrétan inkább dokumentáció, mint komment.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest