- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oppenheimer #7690 üzenetére
Sajnos több sebből vérzik az Eclipse az Ideához képest. A Java Visual Studiója...
Mindenkinek javasolt!
-
Még egy kérdés: lenne egy swing alkalmazás, amiben az MVP tervezési minta van használva. Melyik a legjobb megoldás, hogy több Presenter között kommunikáljak?
mobal,
-
Hogy tudok egy JRadioButton-nak értéket adni? Lenne egy táblázat, aminek az egyik oszlopában ilyen radio buttonok lennének feliratok nélkül. Az egész modelt nem szeretném végigjárni, hogy melyik is az. Ha beállítom neki action command-nak az nagyon csúnya megoldás?
-
Ezt pontosan hogy hívják?
SwingUtilities.invokeLater(() -> {
...
}); -
válasz
WonderCSabo #7624 üzenetére
Tegyük fel, friss diplomás, mondjuk pályakezdő 0. tapasztalattal. Elviselhető. Lehet jó anyag csak meg kell benne látni a lehetőségeket!
-
válasz
WonderCSabo #7620 üzenetére
Szerintem ez pont nem akkora bűn még...
-
válasz
Oppenheimer #7606 üzenetére
GitHub student? Ezt hogy tudok igényelni? +100$?
-
Található valahol egy jó swing mvc leírás? Most elakadtam. PHP keretrendszer szerűen megvan a controller, model és nézet osztályom. A kommunikációt pedig a nézet és a vezérlő között egy interfésszel gondoltam (action listener). Nagyon messze járok a valóságtól?
-
Sziasztok!
Szeretnék összedobni egy "komolyabb" grafikus alkalmazást. A kérdésem vele kapcsolatban: Swing vagy inkább JavaFX. Desktop app lenne első sorban.
Köszi!
mobal,
-
válasz
PandaMonium #5330 üzenetére
libgdx egy nagyon jó kis cucc. Könnyen tanulható...
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni XML parsolással kapcsolatban. Itt a kód: [link]. A következő vele kapcsolatban:
- Láthatjátok a kódból, hogy a NodeList-en (for (int i = 0; i < nodeList.getLength(); i++)) végig szaladok, majd egyenként feldolgozom a számomra szükséges elemeket. Erre létezik esetleg szebb megoldás?
- A másik problémám, hogy milyen adatstruktúrába tároljam a végén a dolgokat? Nem tudok jobb, mint PHP-s példával élni:
array(
array(
'title' => 'Google',
'link' => 'http://www.google.com',
'description' => 'Google search engine.',
'pubDate' => '1387904400',
'category' => 'Search engine, Google',
),
array(...),
array(...),
)Szóval egy ilyen tömb a tömbben dologra gondoltam. Első blikk egy List, amit telepakolok HashMap-ekkel (Ne tévesszen meg, hogy a visszatérési érték most HashMap).
Köszi!
mobal,
-
válasz
PandaMonium #4132 üzenetére
És valami ilyen keresésében tudsz segíteni? Két napja érdemleges választ nem találok, lehet rosszul keresem!
mobal,
-
Sziasztok!
Jávába szeretnék egy olyan alkalmazást írni, ami Linux / Mac szerűen kezeli a képernyőmentéseket. A koncepció, hogy a háttérben fut - óra mellet csücsül - és a "Print Screen" lenyomására a beállított helyre elmenti a képet, majd egy buborék üzenetet dob. Cél platform Win.
Nem vagyok biztos / tudom:
- Megvalósítható a "Print Screen" elkapása ha az alkalmazás a háttérben fut? És hogyan (hogyan kezdjek neki)?
- Buborék üzenet dobására képes a Jáva? (Windows 8)
Köszi!
mobal,
-
-
Sziasztok!
Következő problémával szembesültem: össze kéne hasonlítanom egy képet pár másikkal - gyk. eldönteni, hogy milyen szám is szerepel rajta. Maga a dolog "gondolom" nem lenne nagy cucc, ha nem lenne különböző méretük stb. Javaslatok, ötletek?
Köszönöm!
mobal,
-
-
válasz
WonderCSabo #3570 üzenetére
Simple lett a vége.
mobal,
-
Hello! Köszi a válaszokat. Megoldottam DOM-mal. Jelenleg ilyen módszerrel tárolom el azt ami nekem kell. Létezik valami hatékonyabb? (Sokat kerestem rá, de nem jutottam előrébb, lehet rosszul keresem).
Köszi!
mobal,
-
Sziasztok!
RSS csatornákat szeretnék feldolgozni. XML olvasásához XMLEventReader-t vagy DOM-ot alkalmazzak inkább? Továbbá abban segítsetek, hogy nem tudom milyen módon keressek rá amivel az xml-ből egy node-ot kiveszek és annak a tagjait dolgozom fel.
mobal,
-
Hello!
Kis segítség kéne, adott a következő kód (egy képről szeretnék hisztogramot csinálni, első körben csak próbálkozom a kirajzolásával - Google Chart API adja majd a grafikont).
Gyakorlatilag a this.g.drawRect(10, 10, 100, 100); nem csinál semmit. Na most ha származtatnám a JFrame osztályt akkor a paint() metódussal működne. De valahogy így kéne megoldani. Hogy tudom odapasszolni a grafikát a keretnek?
Köszi!
mobal,
-
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis iránymutatásra. Egy swt -s alkalmazást szeretnék fejleszteni a közeljövőben. A megvalósításhoz az mvc és az observer tervezési minták használatára gondoltam. Grafikus alkalmazás fejlesztése merőben új dolog lesz a számomra. Felvázolom:
- bejelentkezés
- adatbázisba kotorászásKörülbelül ennyi lenne a funkcionalitás. Most a lényeg - végre kibököm - a grafikus részhez lenne szükségem. Lényegébe mit és hogyan is kéne csinálni - útmutatás, könyv, tutorial minden ilyenre gondolok!
mobal,
-
Sziasztok!
Létezik valami jó Java framework amivel érdemes lenne foglalkozni? Kis googlezás után semmi értelmeset nem találtam most.
-
válasz
Neil Watts #2422 üzenetére
Szia!
Eclipsnek 1.6 os java dukál. Úgy vettem észre - szó szerint nekem 1.7 alatt két gépen is fos. Továbbá tudom ezt ajánlani, szerintem jobb! A CE ingyenes. Egyik ismerősömet idézve, az Eclipse túl van tervezve (android fejlesztő
). Persze egy marha jó ide, aláírom, sok mindent tud - ízlések és pofonok.
mobal,
-
Szia!
Igazándiból még csak tanulom a Javát. Bár volt tárgyam természetesen az anyag nem fed le semmit.
Szóval a koncepció, hogy a Grafikus dolgokat megismerjem: Egy amőba progi. Létrejön a JFrame egy GridTest osztály, példányosít rá egy Canvas. Na most az egér pozícióját akarom a status barba updatelni, hogy tudjam hogy kell az ilyet. A canvas kapja el az egeret.
-
Sziasztok!
Meg lehet -e oldani a problémámat és ha igen hogyan? Van két osztályom, az egyiknek a szerepe - "Teszt" osztály - készít nekem egy JFrame -t és példányosítja a másik osztályom, ami egy Canvasra kirajzol egy rácshálót, figyeli az egeret. A problémám az lenne, hogy azzal a példánnyal tudnám e a JFrame title sorát módosítani? (Gyerek - szülő)
-
hát lényegébe azt akarom megoldani, hogy egy "szög" szinuszát akarom vele visszaadni. tehát tegyük fel, hogy van egy double r változóm és double x a bemenet :
public double getSin() {
r = ( x / Math.PI ) * 180;
return Math.sin(r);
}A bemenet - x - értékét szeretném radiánból átváltani szögre.
-
Sziasztok!
Miért van az ha Math.PI ként szeretném alkalmazni a "PI" változót akkor "Cannot find symbol" hibaüzenetet kapok rá, viszont ha az osztály elé beszúrom, hogy import static java.lang.Math.PI; akkor simán működik?
-
Sziasztok! Még sajnos kezdő vagyok a Java nyelvben. Azt szeretném tudni, hogyan lehet megoldani, hogy egy gombbal (JButton) ha rákattintok el tudjak és meg tudjak jeleníteni egy JFrame -t?
-
sziasztok!
útmutatást kérnék: szeretnék javában fejleszteni és erre netbeans ide 5.5 öt használnék! valamilyen utmutatás kéne, hogy mit hogy miként!
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- OLED TV topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged