- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Nagyon beakadt ez az XML. Így pár száz maven projekt és modul (és jópár plugin megírása) után azt tudom mondani, hogy az XML-t éreztem a legkevésbé problémásnak a mavenben. Csak a felszínt karcolgatod.
Én sem szeretem az XML-t különösebben, de nem érzem problémának, mert ha mavent is használ a projekt, ez nem jelenti azt, hogy egész nap ezt kell hegeszteni az egész fejlesztő cspatnak, nem olyan fajsúlyú kérdés, mint mondjuk egy frontend template, amiben egész nap hegeszt a fél társaság. A kezdeti project setup után kb. heti rendszerességű, hogy a buildünk változik, leginkább új dependency vagy verzió update miatt, ami teljesen automatikus és fájdalommentes változtatás, bármi érdemi változás ennél ritkább.
Most megnéztem egy kisebb-közepes projektet, van kb. 20 pom.xml össz. 150KB, aminek a 90+%-a copy paste-elt <dependency>, nincs mind module submodule viszonyban, tehát nem mindenhol van öröklődés, ezért a viszonylag nagy méret.Nem XML alapján döntünk, hogy maven vagy gradle.
Saját döntési szempontok:
-mi a probléma, amit meg akarunk oldani, mit kell tudnia a buildnek és mit akarunk azon kívül kezelni.
-van-e bármi nem szokványos körülmény, amiért testre kell szabni a buildet, kell-e egyedi plugint írni hozzá, ez a néhány fajsúlyosabb probléma viszi el az idő 90%-át általában.
-hol fog futni, hova és hogyan kell illeszkednie, mivel kell integrálódnia, gondolok itt meglévő projektekre, IDE-re, teszt keretrendszerre, futtatókörnyezetre, CI/CD-re, konténerekre stb.
-karbantarthatóság, mennyire egyszerű bővíteni, vagy teljesen átalakítani
-olvashatóság, átláthatóság: pl. a konvenciók, ha ismered őket, sokat segíthetnek egy projekt megismerésében egy új résztvevő számára, míg a flexibilitás, hogy kódot tudsz írni a buildben, nem mindig előny, ha a fejlesztő csapat tényleg elkezd nagy mennyiségű kódot beleütni a buildbe.
-várható fejlesztői élmény, pl. mennyire egyszerű vele belőni a fejlesztői környezetet, milyen a tooling támogatás
-megoldás erőforrás igénye (esetleges traininggel együtt)
egyszerű használni, mennyire gyors, kiszámítható és problémamentes
-csapat meglévő kompetenciája, tanulási görbe, community, dokumentáció
-megoldás várható performanciája, ha nagyobb a projekt és számít bármit
...
...
és valahol itt egy kilométerrel lentebb van az, hogy XML-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest