- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint355
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #13980 üzenetére
Figyu, minden tárgyba kell munkát fektetni rendesen, akár a ketteshez is
Anélkül sajnos nem fog menni az egyetem, ezen nem kell meglepődni. Az, hogy valaki emelt 5-ös matekkal 2-es analízisből (erre én is élő példa vagyok
anal2-ből azért meglett a 3-as) az inkább azt jelenti, hogy a középiskolai eredmények nem számítanak olyan rengeteget, mint azt páran gondolják. Nyilván számít, meg arra kapod a felvételi pontot is, de a felvételi pontoknak is annyi jelentősége van, hogy felvettek, utána pedig el is lehet felejteni, nem érdemes belőle kiindulni. És hidd el, sokan jönnek közép matekkal, és meg tudják csinálni az analízist, kis szerencsével nem is kettesre
A lényeg hogy neki kell feküdni, és gyakorolni, anélkül teljesen mindegy, hogy közép vagy emelt matekod van.
Amúgy analízis előadásokkal én is úgy voltam Tasnádinál, hogy túl mélyen megy az elmélet, amit próbál jól tanítani, csak sok, és nincs is szükség rá ilyen szinten a tárgy teljesítéséhez.
-
balint355
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #13969 üzenetére
Többen is jönnek emelt matek nélkül, és meg tudják csinálni (ha akarják). Persze segít valamennyit az emelt matek, de ha nem 2 nappal zh előtt szeretnéd megtanulni az egész addigi anyagot, hanem félév közben is szánsz rá időt, akkor nem hiszem, hogy probléma lenne belőle.
Könyvből maximum annyit tudok ajánlani, hogy mi gimiben az emelt matekos anyagot nagyrészt a mozaikos "Analízis elemei" című könyvből vettük (azt hiszem ez volt a címe), ha szeretnél vele foglalkozni és iskolai könyvtárban vagy akárhol máshol megtalálod, kiindulásnak jó lehet. De egyébként elég sok dolog van, amit máshogy tanítanak BME-n mint ahogy ebben a könyvben van, szóval elsődlegesen tényleg az a javaslatom, hogy ha felvettek, akkor figyelj órákon és próbálj az elejétől tanulni, és akkor nem fogsz lemaradni
Szerk: előző hsz-ről bevillant, hogy van olyan szabvál tárgy, hogy bevezető matematika, ami felzárkóztató jellegű, én nem vettem fel, de ez is talán segíthet.
-
balint355
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #13967 üzenetére
Nem felesleges
Nem azzal kell foglalkozni, hogy most nem érted. Az analízis jegyzetben hajlamosak a jelöléseket túlbonyolítani, de ezeket úgyis elmondják első előadáson, szóval nem kell megijedni tőle. Én emelt szinten érettségiztem matekból, mégse láttam ezeket a jelöléseket, de hozzá tudtam szokni. Egyébként az tény, hogy az analízis nem könnyű tárgy, de ez ne tartson vissza, ezért van az előadás és a gyakorlat, hogy elmondják, és ha rendesen tanulsz akkor nem fog problémát okozni.
-
balint355
aktív tag
válasz
Cornvelious #13920 üzenetére
Fizikából tavaly a 0. zh-nak semmi jelentősége nem volt, ha nem sikerült, nem volt következménye, gondolom idén is így van. Én felvettem a bevezető fizikát, előadás valóban nincs. Heti egy gyakorlat van, nálunk mindig úgy kezdte a gyakorlatvezető, hogy elmagyarázta a minimum elméletet, ami az aktuális feladatokhoz kell. Szerintem nem volt rossz, de igazából a rendes fizika tárgy anyagát követi, bár az is fedi részben a gimis fizikát.
-
balint355
aktív tag
válasz
Cornvelious #13904 üzenetére
Szia!
Szeszlér is jó oktató, vele nem sok órám volt, annyi rémlik, hogy pörgősebb mint Wiener, de én is Wienernél voltam, bírtam az előadásait. Egyikkel se jársz rosszul
Progból arra az előadásra mész amelyikre szeretnél, én is Pohl-hoz voltam beírva Neptunban, de végig Czirkoshoz jártam.
A tankörit oktakók tartották tavaly is (nekem legalábbis egész biztos
), szerintem ez normális.
-
balint355
aktív tag
válasz
Dinter #13768 üzenetére
Én most első félév végén tudok nyilatkozni, matek és infó emelttel mentem, fizikából papíron négyes voltam gimiben, a valóságban viszont...
Első félévben nem valószínű, hogy pont a fizika jelentené a problémát, én is attól féltem, aztán az analízissel többet szívtam, pedig matekból nem voltam rossz. Hogy később milyen lesz a fizika, esetleg mennyire fog kelleni más tárgyakhoz, azt majd a többiek megmondják.
Az infó emelt egyébként tényleg nem fontos, ami szerintem inkább segít az az, ha már programoztál valamennyit korábban, tankörtársaim közül többnyire azoknak ment nehezen a prog1, akik soha nem láttak még programkódot (nekem ötös lett
). Viszont programozni lehet emelt infó nélkül is.
Szerk: érdemes lehet felvenni a bevezető fizikát, nekem pl az is segített.
-
balint355
aktív tag
válasz
FireKeeper #13679 üzenetére
Nem kell szó szerint venni
sokan = léteznek olyanok...
-
-
balint355
aktív tag
válasz
FehérHolló #13543 üzenetére
Digitális technikából pedig tényleg sehol nincsenek korábbi zh-k, csak egy darab minta zh. Analízisből vannak régi zh-k, csak azoknak nem sok közük van a mostani zh-hoz
-
balint355
aktív tag
Szia, szerintem a legtisztább megoldás átnézni az előadásdiákat, gyakorlat megoldásokat, a labor anyagot és a minta zh-t, nekem legalábbis ezzel telt az elmúlt 2 napom
Ez a hét meg analízissel fog telni...
FehérHolló: Az a baj, hogy digitből nincs hivatalos jegyzet, csak a nem túl részletes előadásdiák, és korábbi zh-k sincsenek meg sehol, csak egy darab minta zh... Persze ezekből is megoldható a felkészülés, csak picit kényelmesebb lenne egész mondatokat olvasni a ppt-ken lévő kulcsszavak és félmondatok helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Cyberpunk 2077
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i9-14900KF
- 7 gen i5 gamer pc,32gb ddr4,gtx 1660 oc,750w táp,2 tb hdd,500gb ssd,stb,KORREKT
- i7-4770K konfig
- Intel 3168NGW Dual Band Wireless-AC 3168 PCI-Express 802.11ac WLAN Bluetooth 4.2 Wifi Card
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest