Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Igen,írtam már oda csak még nem kaptam választ.Köszönöm akkor a segítséget,a procit órajelét akkor majd megpróbálom még feljebb tornászni később,ha esetleg van valami gond,vagy becsúszik egy kékhalál/fagyás akkor írok ide Esetleg annyit memóriával kapcsolatban hogy ha XMP profilban pl nincs 1600 megadva attól még az nem probléma ha én annyit adok meg neki?Úgy is beállítja magának az időzítést?Ilyen memóriáim vannak ha esetleg ez segít,2 darab 2x2 Gb-os kit.
-
-
KillerKollar
őstag
Nem csak,régebben már volt ilyen,nem vágtam miért nem indult el 1.65V-on,aztán kiderült hogy 1.165V-ot adtam véletlen és csak sípolt ,újraindult de a biosba be lehetett lépni ha jól emlékszem.Ezt CMOS reset-et merre találom? Ez valami kis switch a lapon ha jól sejtem?És miután elindítom és sípol a gép vagy nem indul el akkor kellene benyomni és visszaállítja magát?
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Megvan,köszi Holnapig kitalálom hogy hogy próbáljam,legyen 1.65,megemelt VTT,úgy biztos hogy stabil,csak tudnám árt-e a proci memóvezérlőjének,esetleg xmp és alacsonyabb fesz-el megnézem hogy bírja-e,csak akkor meg ugye lehet el sem indul...
Amúgy fölvettelek battlelogon,látom te is nyomod a BF-et[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Közben megválaszolták a memóriás topicban,ha a VTT-t feltolom 1.15V-ig akkor elvileg nem lehet tőle baja,csak nem szabad nagyobb különbségnek lennie 0.5Vnál a VTT és a DRAM között,erről eddig is tudtam,csak azt nem hogy ezért nem szeretik az 1.65-ös ramokot az Ivy-k,de ha jól emlékszem ez is be volt állítva mielött elvesztek a BIOS beállításaim,gondolom azért sem volt eddig se gond,remélem hogy ezután se lesz
-
KillerKollar
őstag
Tudom,nekem is annyin ment több mint egy évig a 3770K mellett,csak szeretem túlaggódni a dolgokat... Amúgy onnan indult hogy volt valami beszélgetés a hivatalos Intel support-al és ott mondták az illetőnek hogy nem javasolják 1.5V-nál nagyobb ram használatát,de mégis vannak olyan ramok kifejezetten Z77-es lapokhoz amik 1.65-ön mennek.
[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
nemtudom egy 3570k-t hogy fogtál meg a 7870el. holott full hd felbontásnál már főleg a vga a dominál...
és egy kérdés. egy fullos z68as msi lapban egy sima 3570k 4szálon meddig húzható?[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
F e Z o
veterán
Szerintem 4GHz-en bármelyik ivy i5-ös, i7-es megtekeri rendesen bármelyik felső kategóriás egy gpu-s vga-t FHD és high beállítás mellett. S mivel gondolom ha már ennyit költött gépre, akkor bizonyára futja monitorra is, s nem 1280*1024-ben fog játszani az ember. Márpedig mindegyik új játékban hamarabb leszel vga limites, mint cpu.
(#21821) kovsol : +BCLK emelés.
(B)(#21830) kovsol (/B): Sorry,
(#21831) cyberkind : +2,5-2,6 = +100MHz, de 105 fölé nem ajánlott vinni a bclk-t 24/7-re.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Érdekes módon nekem 2600 alatt és most 3770 alatt is 99%-on teker a vga-m, igaz csak 6970, ami kb 5-10 %-ban marad el az általad említett 7870-től BF3-ban 2k medium részletesség mellett. S a cpu kihasználtság 40-50 % volt 2600 alapórajel esetében. Igen, egyébként nyomon tudom követni a cpu kihasználtságot folyamatosan, s ehhez nem kell se playclaw, s se msi afterburner+hwinfo.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
ST05
őstag
pont azt írja, hogy 4.2 ön is kihajtja a 7950-et(megnézte mit tud), eddig 4.4 en használta a procit.
különben is Te a 7870 meletti procilimitről beszéltél 3570k-val , ez már 7950
Procilimit akkor van, ha a proci 100-on jár, nempedig akkor ha a vga nem 100%on jár, az lehet memo sávszél is, a nagy fps-től, vagy más limit amihez elég a gpu 80%-a így már érted? Az a biztos procilimit, ha proci 100-on gpu mondjuk 70%, és ha cpu-t huzva 100% lesz a gpu, proci meg megkönnyebbűl, ugyanazon beállítások mellett,, attol hogy te leveszed az élsimitást, és a gpu valamely része limitbe ütközik ehhez elég lesz a
gpu számitási teljesitményének 80%-a, az nem a proci "hibája" teljesen félreérted ezt a kihajcsa dolgot szvsz (is) -
rayoliviero
veterán
Gondolom rám gondolsz. azóta kiderült a hiba oka, a Crysis 3 korlátoz be és nem cpu limitem van. Bocs, ha nem rám gondolsz. A 3570K még alapon is elviszi a 7870-et, sőt még ha meghúzom a kártyát akkor is. Az összes többi játékban 99%-os a vga kihasználság az alap 3570K mellett, kivéve a Crysis 3 mostanában. Mert valami gáz van a játékkal, bekorlátoz 100 fps-re és nem nő, pcgurunál is ezt csinálja.
-
LamaCube
addikt
-
hdekakas
senior tag
Igen, tudom offset-tel változtatni a feszt, csak a Kollega azt mondta hogy előbb fixen állítsam be a feszt, és csak utána offset-ezzek. De nálam nincs külön VCore.
Elég feszt adtam neki, mert 10 körös IBT stabilnak jelezte Maximum beállítással.
Most csináltam egy tesztet csak Very High-on, és csak pár kört, hogy ne kelljen sokat várni, hogy lásd, ez márpedig csökken.
4100MHz-en 95GFlops,
4600MHz-en 91GFlops. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Amennyiben rám célzol, javaslom újraértelmezni, amit írtam. Arra reagáltam, hogy mi lehet az oka az emelkedett órajel mellett is hasonló tempónak. Legtöbbször az alacsony fesz miatti hiba/javítás, TDP limit, ill. hőmérséklet miatti throttling áll a dolog mögött ugye..a HT hatása azt gondoltam evidens, ill. annak kéne lennie, ha már valaki ilyen procira költ, nem keveset.
hdekakas
Látszik a képen, a TDP keretet nem állítottad feljebb, ill. az is, hogy nem tudod lehűteni..(88°C)..nézz rá valamivel, ami monitorozza a throttlingolást.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Kérnék valamit..olvasd végig légyszives, ki-mit írt és annak célozd a hozzászólásod, aki egyáltalán szóba hozta a HTt..azt már az eddigi szövegértelmezési problémák okán félve merem csak leírni, hogy nézz utána, mi volt a gond eredetileg..
De legyen (modi ártalom), segítek..nem az érték mértéke a gondja, hanem az, hogy tuning hatására is konstans, nem érvényesül az OC hatása. Tehát még1x, nem azt kérdezte, miért annyi, hanem, hogy miért nem lesz annyi+x OCzva.
Én leírtam neki (valóban célozva arra, hogy kevésbé felkészültségből fakad a probléma), hogy azért, feltehetőleg, mert vagy hibázik a proci adott feszen/órajelen, vagy nem fér bele a TDP keretbe, vagy elmelegszik throttlingolásig, ezért leszabályoz. HTt egy szóval sem említettem, lévén irreleváns a probléma tekintetében..az utánam posztoló tette, akivel azóta is keversz.Hidd el, nem szokásom hülyeséget írni. Legközelebb már te is tudod.
-
hdekakas
senior tag
Itt meg 72.6-ot ír a 3770K-ra.
Költséghatékonyság? Egy 80ezres K-s proci inkább legyen 85 vagy 90E, de akkor ki is lehessen használni a K adta lehetőségeket. Olyan mintha csinálnék egy űrhajót deszkából és szegből, igaz, nem repül fel, de legalább kevés költségből kijön. Itt van ez a proci, igaz, nem lehet tuningolni (ha nem alakíttatod át, vagy beéred kis tuninggal, de akkor is még költesz hűtőre 10-20E-t), de legalább "olcsó". (De még nem is olcsó ráadásul. )
Az alap nem K-sakat meg csinálják akkor 'ócsón'. Bár azokat se csinálják ilyen módon, mert gyári hűtővel vicc kategória. Inkább ne adjanak hozzá hűtőt, úgyse ér semmit, na, azon spórolhatnának. Gyári hűtővel szerintem csak az használja aki nem ért hozzá, vagy nem is érdekli hogy hány fokos, csak megvette mert drága volt, és megy.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Így van hogy aki tuningolni akar, az a hűtővel kezdi. De azzal is csak pár száz mhz-et nyer, és már a csúcson van a hőfok. De azt mondtam, hogy alap beállítással is kutyafüle a hozzá mellékelt hűtő, mert egy hosszabb játék során már a 90 fokot is eléri.
Igen, jó az a link. Ott írja elvileg hogy a 3770K (nekem az van) 72.6 fok. -
kovsol
titán
Én most nem izzasztom a gépet 3570k 4100Mhz@0,985V.
Most toltam próbaként 5kör 4096MB-os LinX -t és passzív hűtéssel 61fokos volt a legmelegebb mag. Vízhűtés van most rajta egy tripa radiátorral, amin nincs most ventilátor. VGA kártya most nincs rákötve a vízre, így a ventik nem kellenek rá
600rpm es ventikkel 4300Mhz 62fok a max LinX alatt. 4500Mhz már 69.
4800Mhz játék alatt 60-65.
Kupak még rajta.May the Force be with you!
-
superecneB
őstag
Sikerrel lefutott közben a teszt.
Hát a legkisebb +os offsettel stabil lett a 4300mhz, ez tényleg nem rossz eredmény, bár láttam már neten 1,174V-gyel 4700mhz-n pörgő példányt is.Köszi ezt a 100mhz 40-50mV tippet, ha hamarabb tudom nem 0,005V-on ként lépkedek feljebb és jutok ugyan arra az eredményre - kék halál.
Valóban ez jöttnekem is 0,055V (0,053V 1 errort adott) @ 4400mhz
0,119V (vagy valami ilyesmi) @ 4500mhz (0,113V azt hiszem nem volt elég)Az a fura nekem itt, hogy offsettel állítom a feszt és igazándiból nem látom, hogy mihez képest, csak a tesztnél. Szóval nincs egy kiindulási értékem és ezért olyan fura nekem kicsit (kicsit olyan vakon vagyok, hogy akkor most mennyi is lesz az annyi). Gyárilag mi az a tartomány amihez képest offsetet állítok?
MrM94:
Rendben, köszi a tippet ezen ne múljon ráengedek egy intel burn testet is, bár sosem használtam még. Kell valami extra dolgot állítani, vagy csak felrakom és start?[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
72 fok volt a max.
Megtaláltam az eseménynaplóban a WHEA-Logger hibákat
Speed(R)
Amatőr kérdés de mit takarna az offsett beállítás ?
1-2 dolgot tudok de sosem tuningoltam komolyabban....
Ez is most csak ilyen "fellángolás" féleTDP limit milyen néven fut a biosban ?
Mert amit nem tudok, hogy mire való...azt nem szoktam piszkálni.Mod : Nyomok egy restartot, szétnézek a bios-ban.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Raggie
őstag
Ja, bocsi tényleg rossz sort néztem!
WHEA lehet sokmindentől, nem csak instabil CPU-tól.
Simán csinálhatja a RAM is. Mindent alapra tegyél és egyenként tuningold az alkatrészeket és amelyiknél így csinálja majd az lesz a ludas.Ha alapon is csinálja az a gázosabb helyzet...
Clint Eastwood FTW
-
őstag
UPDATE:
Megfogadtam a tanácsot, visszaállítottam mindent teljesen GYÁRI értékekre.
Éppen mikor ezt írtam volna ide, kifagyott a rendszer, kékhalál.Utána beléptem UEFI-ba, hogy megnézzem mi a szitu. Kiderült, hogy az órajelet 4300MHz-en hagyta.
Próbáltam az előző profilokat beállítani (van egy 4GHz-re és 4.5GHz-re), egyik sem állította át az órajelet.Végül kapott egy CMOS resetet. Azzal tényleg visszaállt minden gyárira. Utána belőttem a 4.3GHz-es elmentett profilt, majd adtam még neki feszt.
Jelentem, jelenleg tényleg több feszt kap.
Meglátjuk, hogy így is löki-e a WHEA loggereket.Megjegyzés:
Valamiért a CMOS reset után nem volt egerem. Második újraindításnál már volt, viszont nem működött a DPI váltó rajta. Firmware-t gyors megnéztem és valamiért a régi került rá vissza.
Tele vagyok megfejthetetlen anomáliákkal. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple notebookok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Villanyszerelés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter