Keresés

Aktív témák

• pokitomi

csendes tag

válasz Dr_Watson #12 üzenetére

A MS szerver termékekhez nem jár support. Még a dobozos változatokhoz sem. :(

• Adi

senior tag

Ezt a Linux és a vírusok témát légyszíves fejtsd ki és támaszd alá konkrét érvekkel (URL-ek!), mert ez így nem más, mint FUD. A Unix biztonsági modelljéből adódóan egy elszabadult program (vírusos, vagy sem, az nem érdekes) csak és kizárólag az azt futtató felhasználó jogosultságával bír és annak a saját könyvtárán kívül nem tud kárt okozni. A binárisokhoz, függvénykönyvtárakhoz nem fér hozzá, nincsen írásjoga, így terjedni sem tud. Persze ettől még egy-egy destruktív Javascriptes makróvírus okozhat kárt, de az is csak a fönt leírt határokon belül, mert az őt futtató programnak sincs joga többhöz. Arról nem is beszélve, hogy pl. mind Mozillában, mind KMailben letiltható az összes ilyen script és külső hivatkozás.

Az SBS supportját nem ismerem, nem volt vele tapasztalatom, csak a 2-MSINFO kompetenciáját. :D Az ''egy Windowshoz nem kell képzett rendszergazda'' duma pedig pusztán marketingfogás, mert egy Windows szerver megfelelő belövéséhez és karbantartásához ugyanolyan szakértelem szükséges. Egyébként sem muszáj egy cégnek egy rendszergazdát 8 órában foglalkoztatnia, ha nem az informatika az elsődleges tevékenységi köre, pusztán csak használják a számítógépeket. Erre találták ki az outsourcinget.

Ahogy Esteban előrébb írta, igen, a szabad szoftver üzlet. Ha nekik ez működik és megfelel, akkor miért ne térjenek át rá? Olcsóbban megússzák, azt a pénzt pedig másra is fordíthatják.

• Polesz

addikt

Van ingyenes vírusírtó is. Win és linux alá is, tehát ez az érvem nem érv :)
    A támogatás egy dobozos SuSe linuxnál is megoldott és még sincs egyárban egy SBS-el. Amúgy kellemesen csalódtam a múltkor az MS supportban :) Ez csak azért, hogy lásd nem vagyok fanatikus winfikázó :) Mostanában ha megnézed a napvilágra került cikkeket azért láthatod, hogy az M$ is tart a linuxtól talán nem véletlenül. Egyre jobb és jobb lesz. A modularitás kérdését inkább költőinek szántam, ha tudsz válaszolhatsz :)

Aktív témák

Hirdetés