Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomics
üzenetére
A billentyűzettől sok minden függ. Az benne van az árban? Mert akkor meh..
De 200-ból kijön egy 2018-as 11 colos pro. Ahhoz később ceruza meg magic keyboard még legalább egy százas használtan.
Ha megelégszel valami 3rd party bt-os billel akkor akár a 9-es alap ipad is szóba jöhet, de az első gen pencil. -
Már kijött a public béta is, azt egyszerűbb beszerezni.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Dev béta van igen. public nem tudom mikor jön, szerintem kedden már lesz az is.
-
Egy dolog hiányzik nekem belőle amit már nagyon megszoktam, messenger nekem mindig slide over-ben figyel, egy mozdulattal előhozható vagy eltüntethető. Stage manager-ben viszont ez nincs meg.
Böngésző fullscreen, youtube pip, messenger slider over-ben. Ezt nem tudom benne reprodukálni csak úgy ha a böngésző ablakban fut, de a messenger úgy nekem szélesebb mint a slider over-ben.. HOWKNOWSWHY.. nem lehet ugyanolyan keskenyre összehúzni, pedig jobb lenne mert magasságot legalább lehet állítani. -
Itt is csak megkötéssel lehet módosítani a méretet.

Az viszont poén hogy a böngészőt pl be tudom lőne pont akkorára mint egy ipad mini lenne, így meg lehet nézni hogy mutatna azon a kijelzőn egy weboldal pl.No meg ezzel végre lehet portré módban is szabadabban garázdálkodni, ami korábban vérszegény volt.
-
Polc, vagy mi a tököm.
Én monitoron el tudom képzelni hogy hasznos, de még a 12.9-es pron is nagyon helypazarló.
Próbáltam egy böngészőt, egy jegyzet/messenger/táblázat mellette, és egy videó.
Ezt ugyanúgy elérem a korábbi osztott képernyővel. Procreate-ben is van már referencia ablakocska, oda sem kell nagyon.
Szóval egyelőre én semmi hasznát nem látom magán az ipaden.
De várom az ötleteket, mert érdekesen hangzik, de még nem jöttem rá hol és mire lenne praktikusabb mint a korábbi megoldás. -
válasz
modd3r
üzenetére
Ezt mondom én is. Lehetne rajta macos + ipados is ha akarnák, valami komolyabb billentyűzet hozzá és side car support a régebbi ipadekkel. Nagyobb mérettel pedig még jobban rámehetnének a grafikusokra, mert így már bármilyen program elérhető lenne hozzá.
M2, 16 gb memóriával untig elég lenne hozzá. Persze árban ez inkább 2000 dodó lenne Apple-t ismerve.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Én már leírtam itt pár napja, csak azért nem idegesítem magam rajta, mert az enyém már 4 éves, eddig megkapott mindent és továbbra is használható ugyanúgy.
Ami egy jó meglepetés lenne, ha az októberi mac bemutatón benyögnék a fapados macos-t az m2-es prókra és hoznának egy 14-15 colos ipadet is.
-
Ami nálam van egy hetes béta alatt:
A blured háttérkép el van csúszva sokszor mappáknál.
PIP-ben az srcub bar tök hülyeséget mutat
Sok ikonnak a menükben elcsúszik az elmosott kijelölt háttereMással nem találkoztam eddig.
Egyébként tényleg kellenek ezek a hardveres megkötések az apple-nek, mert a most négy éves pro-m enélkül még mindig teljesen elég lenne mindenre.
Ezért kellenek ilyen dolgok, hogy bizonyos új appok csak m1-m2 exlusive kell hogy legyenek. És persze megértem ha kell nekik a ram, mert a 4 ami ebben van az röhelyes manapság, pedig a proci a mai napig szörnyen erős egy tabletbe. Na meg hiába ugyanaz a ceruza és valamilyen szinten működne is a hover, le kell tiltani, mert nem venné senki az újat. Lásd Stage manager, ami így kb egy teaser-nek jó, mert még a 12.9-es ipaden sincs értelme, viszont külső kijelzőn alapnak kellene lennie de ez is proci limitált.
Szóval piszok jó vétel volt 4 éve az ipad pro, de ahol lehet gáncsolják már, hogy vegyük meg az újat. És nem is nagyon lehet panaszkodni érte, mert még a plusz funkciók nélkül is gyönyörűen működik, hogy rohadjon meg..
És 4 évet úgy tette le az asztalra hogy szavam nem lehet. A 2020-as már kissé átverés szagú, mert ugyanazokba a limitekbe fut bele, hiába másfél évvel újabb és még az M1-es tavalyi sem kapott meg mindent, ami kvázi pofánbaszás.
Így elkönyvelve én jártam a legjobban.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Szerintem nem lesz mert az emberek azt se tudják miről van szó.
-
Pixelmator Photo már kiadta a frissítést, ez is csak M2-vel támogatja a pencil hovert.
Így jártunk azt hiszem.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem még legalább egy frissítés benne kell hogy legyen jövőre, így legalább 2 évig minden menni fog rajta. Aztán hogy egy, vagy két frissítést kap még azt nem tudjuk előre.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Mini 5 második készüléknek szerintem tökéletes lenne még pár évig biztosan. Egyedül az zavar benne hogy pencil 1-es, ezért külön ceruzát kellene hozzá vennem. Cserébe nincs jelly scroll.

Ezt már tegnap leírtam, csak valahogy bezártam a tabot és nem volt kedvem újraírni.
-
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Azt mondjuk adhatnák az ipad mellé (révén semmi máshoz nem kell csak ehhez az egy típushoz), nem pedig a ceruza mellé, amit majd novemberben szállítanak..

-
Úgy csináltok mint akik nyár eleje óta kómában voltak, ugyanígy emelték a macek árát június környékén és ugyanígy emelték az iphone-ok árát szeptemberben. És itt is el lett mondva többször mikorra várható az ipad “bemutató” és hogy aki akar addig vegyen.

-
Procreate fejlesztők már most jelezték hogy a hover kurzor csak az M2-vel fog menni.
-
Érdekes még a davinici resolve, az nem egy gagyi program, bár gondolom minimum M1 kell majd hozzá.
Pencil hover is jó lenne, de csak azért nem éri meg frissíteni. No meg működne valamilyen szinten a 2018-as pron is, volt is itt szó a kisegítő lehetőséges hover text-ről.. Mondjuk még nem láttam megerősítést hogy nem fog menni máson. Ceruza ugyanaz eleve, max azt tudom elképzelni hogy mivel nem menne a megadott 11 mm-ről ezért inkább nem lesz, mert az nem felel meg az apple profizmusnak..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hat bazki USB c de first gen pencil, ez de gáz.

-
válasz
Roland0224
üzenetére
Azt szerintem nem így fogják bemutatni ha lesz. Ha csak nem egy minimális upgrade lesz.
-
válasz
Roland0224
üzenetére
C-s lesz ez már. Azaz pencil 2.
Nem hinném hogy visszatérnek a korábbi töltési megoldásra. A pencil 2 is már 4 éves, behozta a fejlesztési költségét bőven..
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen.

Októberben, ennyit tudunk mi is. De az is lehet hogy megint elhalasztják. -
-
-
MK trackpad dupla tapi sebességét lehet valahol állítani? Most bekapcsoltam tesztelésnek, de túl sok időt enged a két érintés között, így sokszor véletlenül kijelölök mindent.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Mindegyik ipadhez jó amin usb-c van. Ennyi.

-
Jól van, feldobtam én is. Remélem nem is lesz baj vele.

-
15.7 rendben működik?
-
Na akkor mindenki vegyen ipadet még október előtt aki kicsit is árérzékeny, mert a tegnapi beárazásból kiindulva itt sem lesz jobb a helyzet

-
válasz
Parson
üzenetére
Kocsiban azért elfér egy dedikált kábel, ami lehet akár egy jobb minőségű fonott borítással.
Elég gyorsan szaporodnak az eszközök. Telefon, tablet, esetleg mellé laptop, bt füles, óra, (elektromos pöfékelők)
Ezt simán magával viszi bárki egy hétvégi útra.
És ha már a macbook és az ipad is usb-c, miért pont a legkevesebbet fogyasztónak kellene egy dedikált csatlakozó?
Akkor is lehet vinni több kábelt ha mind egyforma, tehát ez sem szempont. -
válasz
fzboxx
üzenetére
Nem a laminált kijelző miatt támogatja a Pencil 2-őt hanem azért mert laposak az élei és usb-c. De igen, a többit jól tudod.

Rajzolásnál egyedül a pro motion (120hz) kijelzőben jobb a Pro még, illetve neked kell tudni hogy elég-e a kijelző méret. Én sokszor a 12.9-es pro-t is kicsinek érzem.
-
-
válasz
BlackJack21
üzenetére
Elméletileg ha nincs mozgatva akkor kikapcsol, de ahhoz is kell minimális energia hogy a mozgást figyelje, tehát nem tud teljesen kikapcsolni tudtommal. Míg az elsőnél még meg lehetne oldani hogy minden használat előtt bedugod, ezzel bekapcsolod, a másodiknál már ez a lehetőség sem működne. De gondolom ez nem fér bele az apple féle rendszerbe, mert kényelmetlen. Külön gombot sem akarnak tenni rá, mert az is milyen. Így is kibírja évekig ha megfelelően van használva, szóval így lett.

De arra tényleg érdemes figyelni, hogy ne a fiókban álljon hónapokat, mert azt tényleg ki tudja nyírni. Haverom is így járt, mert nem is igazán használta, csak megvette mert látta nálam is a kettest, gondolta jó lesz neki, de nem használta ki. -
válasz
modd3r
üzenetére
Elvileg 12 órát, ha új. De ezt nehéz mérni pontosan. Az enyém még 2018 végi, de eddig nem sikerült egyhuzamban annyit használni hogy lemerüljön, mert ha öt percre is lerakom akkor is a helyére ahol tölt.
Általában max 2 órát nyúzom, aztán legalább 5 percre lerakom így kb nem is merül le soha. -
válasz
lugosi
üzenetére
Worst case persze, de sajnos képes lemerülni magában, ugye az első ceruza nincs folyton töltve és ismerjük a lithium akkukat, mi történik velük ha nullára merülnek?
Persze ha működik a ceruza vásárlásnál akkor meg lehet nézni hogy 5 perc alatt mennyit merül, ebből azért lehet következtetni hogy mennyire van oda az aksija. -
válasz
trobi28
üzenetére
Nem tudom ez milyen márka, de elméletileg mennie kell. Azt vedd figyelembe hogy a kép tükrözve lesz az ipad-ről ami majdnem 4:3-as képarány = fekete sávok jobbra/balra. Ha lezárod az ipadet nem lesz kép a monitoron. Pár program tudja azt hogy például videót kirakja 16:9-ben a monitorra és a vezérlőket meghagyja az ipad kijelzőn. Hang kimenetet nem tudom hogy tudod-e ilyenkor váltani ha ez fontos.
-
válasz
nonsen5e
üzenetére
Én egy dolgot tudok csak tanácsolni. Ha töltőn van a készülék akkor időnként előfordul ilyesmi, azzal tudsz segíteni rajta hogy a másik kezeddel hozzáérsz a fém kerethez. Töltő nélkül ritkán látni ilyet, akkor már fólia, rosszul becsavart hegy, rossz hegy lehet. Talán.
-
válasz
moleculez
üzenetére
Miért, melyikhez van külön?
Kompatibilitás: 12,9 hüvelykes iPad Pro (3., 4. és 5. generáció)
Pont most jött szembe: [link] Lehet nem csak a mini 6 érintett?
Ha valaki belefut, akkor restart és melegen ajánlom hogy a 15.6-ban javítsák ha ez okozza nekem is, mert a 16-ot nem feltétlenül akarom ráereszteni már. -
Szívat az ipad.
Tegnap melóban töltőről lehúzva 100%-kal indultam haza. Otthon kinyitom a MK-ot és se kép se hang. Nyomkodom a gombokat, kijelzőt és semmi. Töltőre dugva viszont volt egy kis hang ami szokott lenni. Keyboard kombókkal újraindítottam és megy.
Nyúztam utána sokat, le is merült 40% körülre.
Ma melóban MK-on keresztül töltőre rakva merül és merül.. Kihúz, bedug, billről le, fel. Nem segít. Restart most megoldotta.Találkozott már valaki hasonló hibákkal?

2018 pro 12.9 -
válasz
milkabrams
üzenetére
Ez a kép így nem sokat mond, telefonnal fotózd az ipadet, akkor talán mi is látjuk a fekete sávot.
Megoldani pedig nem tudod, a játék készítőinek kell megoldani. Jelezd nekik a store-on hogy nem jó a képarány. -
válasz
Amilo02
üzenetére
Szerintem mágneshez nincs köze, sokkal inkább az extrémebb hőhatások okoznak ilyet. Volt egy surface pro 1st genem aminek besárgult egy foltban a kijelzője, az pont a töltőcsatlakozónál történt.
Ezek a tabok tömve vannak mágnesekkel, nem tudom elképzelni hogy azok ilyesmit tudnának okozni, pláne nem a kijelző szélén.
A 2018-as pro például full fényerőn igencsak fel tud melegedni a kijelző alján (fektetett módban) mert ott van a kijelző vezérlője. Ha ezt még kiteszik egy jó napos és forró környezetnek simán megfőzi magát.
Persze ez csak az én feltételezésem.
Nem garis készüléknél én viszont ezért nem fizetnék 150-et egy új kijelzőért az fix..
Nyomott áron eladnám és jöhet az új pro szeptember/márciusban. -
-
Én most tervezem felrakni a tartalék matt fóliámat, mert rajzolni sokkal jobb rajta és próbálgatok újra egy rövid kihagyás után. Szépnek nem szép, de hasznos.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor meg mit szólsz bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)