Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
Sziasztok!
Hátha valakinek segít, vagy ötlettel szolgálok. Amikor belevágtam a dolgokba, egész gyorsan rátaláltam a már emlegetett ESP8266 eszközökre, amiből én a Wemos D1 minit választottam, lévén sok shield van hozzá. Erre saját szoftvert írtam elsőnek, ami direktbe kommunikált a Google féle Firebase megoldással.
Azóta felmerült az igény más eszközök használatára is, pl Aquara Water Leak sensor, Xiaomi Air Purifier 2, Broadlink rm3 mini. Emiatt átalakítottam az addigi rendszert. Az ESP-ken már Tasmota firmware van, ezek MQTT-vel kommunikálnak, mosca node.js alatt. A node.js adta magát a sok kész library-vel, így bármivel lehet szinte kommunikálni. Az MQTT saját szerveren van LINUX alatt, innét az adatok továbbra is Firebase-be mentődnek, mivel a szerver nem elérhető távolról.
A megjelenítést kliensen Google Chrome Extension-el oldottam meg. Valahogy így néz ki jelenleg. Tud riasztásokat küldeni, bizonyos érték átlépése esetén, illetve mutatja amire szükség van.
Nem mondom, hogy a legjobb, legszebb megoldás, amit tákoltam, de cél volt, hogy ingyenes legyen minden szoftver és én is dolgozzak benne, ne csak kész megoldást használjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- PlayStation 5
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, Galaxy AI 2028. 02.
- Bomba ár! Dell Latitude 7370 - Intel Core m7 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 512GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest